Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q7 2021 S-line, 55 TFSI (340 KM)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co tu dużo pisać... robię przesiadkę z A4 Allroad na Q7 :decayed:

Zastanawiałem się czy wrzucać tutaj tego posta, bo mam wewnętrzny opór przed chwaleniem się takimi rzeczami, ale pomyślałem, że może ktoś będzie miał jakieś pytania techniczne dotyczące tego modelu i będę mógł jakoś pomóc. Sam trochę szukałem i poza pobieżnymi filmami na YT w internecie praktycznie nie ma takich informacji.

Z ciekawszych rzeczy na wyposażeniu:

• Matrix HD LED + lasery 
  • night vision
  • tylna oś skrętna
  • webasto
  • wentylowane fotele
  • B&O
  • homelink (na razie na etapie próby zakodowania z bramą garażu osiedlowego...)
  • zabezpieczenie folią PPF full front + ceramika na całość

Nie będę się jakoś mocno rozpisywał nad autem, ale chętnie odpowiem na ewentualne pytania :)

image.png

image.png

Opublikowano

Świetny konfig i kolor :wub: 

Opublikowano

słuszne fotele, mi się jedynie nie podobają chromy - ale to kwestia gustu.. brałeś ze stocku czy konfig? jeżeli konfig, to jestem ciekaw ja długo czekałeś na auto bo słyszałem o chorych terminach.. niech się spisuje!

P.S. ile to pali? mój brat ma przedlifta 50 tdi i jego spalanie jest wręcz śmieszne jak na takie auto..

Opublikowano

Piękna, gratulacje! :thumbup1: wentylacja foteli bardzo przydatny dodatek:wink:

Wrzuć trochę więcej zdjęć. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Piękna Q7, lift robi mega robotę, kolor super, jedynie jak dla mnie brakuje pakietu czerń, wnętrze fajne, gratulacje :thumbup1:

Opublikowano

Gratulacje wozu!

Jak wyżej, przydałoby się więcej zdjęć wnętrza.

Opublikowano

Piękne auto ja by tylko widział je w pakiecie black edition . Niech służy .

Opublikowano

:slina: mega fura . 

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, jedrekx napisał:

brałeś ze stocku czy konfig?

Konfig. Zamówienie złożone 18. lutego, auto było w salonie na początku lipca. A potem stało prawie 3 tygodnie w oczekiwaniu na rejestrację, przez urzędy pracujące na pół gwizdka.

Może później wrzucę więcej zdjęć, ale tak jak pisałem - nie wrzucam tutaj auta, żeby się jakoś mocno chwalić. Nie mniej dziękuję wszystkim za pochwały samochodu :)

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, jedrekx napisał:

P.S. ile to pali?

Różnie. Przy spokojnej jeździe po mieście bardzo łatwo zejść ze średnią poniżej 12 l. Na autostradzie nie miałem jeszcze okazji przetestować.

Opublikowano
18 minut temu, sowiq napisał:

Przy spokojnej jeździe po mieście bardzo łatwo zejść ze średnią poniżej 12 l.

Jeśli to prawda i zgadza się komputer z dystrybutorem to bdb wynik, lepszy niż w B7 1,8T w quattro :wink:

Opublikowano

Gratulacje !

Bardzo fajna Q7 :thumbup1:

Opublikowano

Petarda fura, kolor skóry w środku mega :slina: Na zdjęciu wygląda na maleństwo :polew: ale w rzeczywistości mega czołg :kox:

Opublikowano
  • Autor

Nie no, do zakupu na własność to jeszcze całkiem długa droga ;)

Dzięki wszystkim :)

Opublikowano
  • Autor

Będę starał się wrzucać tutaj różne ciekawostki, których próżno szukać w recenzjach na YT. Poza oczywistymi zaletami tego auta postaram się też znaleźć parę niedociągnięć. 

Bagażnik i przestrzeń pod jego podłogą:

• bagażnik jest raczej słabo oświetlony w nocy. Dwa światełka po bokach niewiele dają na tak dużą powierzchnię, przydałoby się jeszcze coś od góry
  • "siatka zabezpieczająca bagaż" (dodatkowa opcja) wrzucona jest luzem i nie za bardzo wiadomo co z nią zrobić. W A4 była w postaci rolki montowanej obok rolety bagażnika, tutaj po prostu leży w bagażniku.
  • akcesoria do mocowania bagażu (aluminiowa poprzeczka, pasy z rolkami) również nie mają swojego miejsca do schowania pod podłogą. Póki co nie demontuję ich przez to z bagażnika. 
  • pod podłogą jest całkiem sporo miejsca, ale jest ono zupełnie niezorganizowane - jest po prostu kilka "dziur" w przypadkowych miejscach pomiędzy modułami, narzędziami i kołem dojazdowym i nie za bardzo wiadomo co można z nimi zrobić.

2021-08-08 15.10.58.resized.jpg

2021-08-08 15.09.07.resized.jpg

2021-08-08 15.08.28.resized.jpg

Edytowane przez sowiq

Opublikowano
16 minut temu, sowiq napisał:

• "siatka zabezpieczająca bagaż" (dodatkowa opcja) wrzucona jest luzem i nie za bardzo wiadomo co z nią zrobić. W A4 była w postaci rolki montowanej obok rolety bagażnika, tutaj po prostu leży w bagażniku.

U mnie siatka jest także luzem. Pewny jesteś że w a4 była na rolce? 

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, Muskel1 napisał:

Pewny jesteś że w a4 była na rolce? 

Tak, bo miałem u siebie. Z tym, że nie mówię o siatce rozpiętej na haczykach w bagażniku, tylko tej dodatkowej oddzielającej przestrzeń bagażową. O tej:

image.png

Opublikowano

Ok, myślałem właśnie o tej drugiej:wink:

Opublikowano
  • Autor

Z Q7 przychodzi coś takiego (luzem w bagażniku):

image.png