Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bardzo jasne pozycyjne z tyłu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam problem z tylnymi pozycyjnymi w avancie, świecą tak jasno, że niektórzy jadąc za mną migają mi długimi myśląc, że jadę na przeciwmgielnych. Nic nie było kombinowane i zmieniane z oświetleniem, oryginał. Dołączam zdjęcia ale ciężko to oddać. 

Jeszcze jedno pytanie, gdzie polecacie kupić oryginalne żarniki D1S z Osrama? Interesuje mnie Nightbraker Laser.

Z góry dzięki za pomoc 

20211105_165231.jpg

20211105_165255.jpg

Opublikowano

Adaptacje mce kanał 003,tam ustawiasz jasność świateł tylnych w zakresie 13-40 %

Opublikowano
  • Autor
23 minuty temu, pila24 napisał:

Adaptacje mce kanał 003,tam ustawiasz jasność świateł tylnych w zakresie 13-40 %

Dzięki, sprawdzę vcds-em i dam znać co tam mam i czy pomogło

Opublikowano
55 minut temu, bkwiatek napisał:

Jeszcze jedno pytanie, gdzie polecacie kupić oryginalne żarniki D1S z Osrama? Interesuje mnie Nightbraker Laser.

@dzik @H4mm3R @Wandej @TOM77

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, george napisał:

Dzięki. W necie jest duży rozrzut cenowy, od 500 do nawet 700 zł za 66140xnl a sprzedawcy nie chcą podawać kodu z opakowania żeby sprawdzić autentyczność

Edytowane przez bkwiatek

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem kodowanie, wartość była na 13%. Zmieniłem na próbę na 40 to już świeci tak jakbym miał hamulec wciśnięty. Wróciłem na 13% ale dalej mam to tak jak miałem czyli jasno 

Opublikowano

Sprawdzałeś jakie żarówki tam siedzą? Może ktoś wsadził 21W?

Opublikowano
34 minuty temu, bkwiatek napisał:

Sprawdziłem kodowanie, wartość była na 13%. Zmieniłem na próbę na 40 to już świeci tak jakbym miał hamulec wciśnięty. Wróciłem na 13% ale dalej mam to tak jak miałem czyli jasno 

Fabrycznie powinno być 32%,więc ktoś siedział w tym. Tak jak kolega wyżej napisał - obczaj żarówki.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Muskel1 napisał:

Sprawdzałeś jakie żarówki tam siedzą? Może ktoś wsadził 21W?

Co ma być z tyłu na pozycyjnych? P21W? 

Opublikowano

Nie. Światła pozycyjne to żarówka 5-cio watowa R5W ale może ktoś wsadził tam 21W i dlatego jest za jasno. 

Opublikowano

Taki offtopic bo widzę blachy SH a masz wpisane Tarnowskie, pozdrowionka z SH :P 
Żarówki zmień na 5W i zobacz jak będzie.

Opublikowano
  • Autor
50 minut temu, Ivanek napisał:

Taki offtopic bo widzę blachy SH a masz wpisane Tarnowskie, pozdrowionka z SH :P 
Żarówki zmień na 5W i zobacz jak będzie.

Bo mieszkam gdzie indziej niż miejscowość, w której musiałem zarejestrować auto ? Jutro obczaję żarówy, dzięki za wsparcie ? Pozdrawiam również 

Opublikowano
  • Autor
59 minut temu, Muskel1 napisał:

Nie. Światła pozycyjne to żarówka 5-cio watowa R5W ale może ktoś wsadził tam 21W i dlatego jest za jasno. 

Które masz na myśli? Te w klapie czy w bocznych lampach? Czy i tu i tu? 

Opublikowano

Wiesz co, właśnie sprawdzałem na różnych stronach i wygląda na to, że tam powinny p21w siedzieć.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzę wszystkie jakie mam obecnie włożone i dam znać. Wydawało mi się, że inny symbol żarówki ma inny układ tych bolców po bokach i nie da się wsadzić innej, ale mogę się mylić. 

Opublikowano

B7 ale sedan z tyłu oprócz oświetlenia tablicy rejestracyjne (tu jest C5W) wszędzie są jednowłóknowe żarówki P21W. Dla przykładu pojedyncze jednowłóknowe żarówki w klapie odpowiadają za świecenie świateł pozycyjnych oraz przeciwmgielnych. Tak samo z zewnętrznymi żarówkami w karoserii, odpowiadają za pozycyjne oraz STOP, wewnętrzne tylko za pozycyjne. Nie wiem który moduł za to odpowiada, bo nie musiałem się zagłębiać za bardzo, gdyż wszystko u mnie działa jak należy. Podejrzewam że problem może być z którymś kodowaniem, albo z którymś modułem. Także może teraz koledzy @pila24oraz @Muskel1coś pomogą konkretniej, ja nie mam pomysłów.

@bkwiatek błędów w sterownikach nie masz?

Opublikowano
  • Autor

@pelonek1Dzięki za tyle informacji. Błędów nie ma, kodowanie mam 10121. W aucie jest hak.

Opublikowano

@bkwiatek  Napisz coś więcej o tym problemie, stało się tak nagle, czy zawsze tak było? 

Opublikowano
4 minuty temu, bkwiatek napisał:

@pelonek1Dzięki za tyle informacji. Błędów nie ma, kodowanie mam 10121. W aucie jest hak.

Jak chcesz to za chwilę pójdę do auta (podładuję tylko laptop) i sprawdzę Ci jakie ja mam kodowanie?

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, pelonek1 napisał:

Jak chcesz to za chwilę pójdę do auta (podładuję tylko laptop) i sprawdzę Ci jakie ja mam kodowanie?

Będę wdzięczny. Czy tylko moduł Centralnej elektroniki może mieć wpływ na światła?