NelsonPL Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 Ile może być wycena naprawy zderzaka w ASO? Czy będzie to tylko lakierowanie czy przysługuje nowy zderzak? Widać że jest to otarcie. Czujniki parkowania na razie działają--ale nie mam pewności czy coś nie zostało uszkodzone. Samochód został najechany z prawego boku. Na parkingu przy małej prędkości. Facet cofał i przytarł. Pytam z czystej ciekawości--naprawa i tak z OC sprawcy. (zaznaczam że sprawca zbiegł i został już złapany przez Policje)
Ivanek Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 Malowanie, pierwsza wycena to pewnie jakieś 400-600zł będzie.
NelsonPL Opublikowano 29 Listopada 2021 Autor Opublikowano 29 Listopada 2021 (edytowane) Tylko że ja daje auto do ASO na naprawę bezgotówkową z oc sprawcy Nie interesuje mnie gotówka do ręki, Edytowane 29 Listopada 2021 przez NelsonPL
Hugo Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 Zadzwoń do ASO to będziesz wszystko wiedział.
Ivanek Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 31 minut temu, NelsonPL napisał: Tylko że ja daje auto do ASO na naprawę bezgotówkową z oc sprawcy Nie interesuje mnie gotówka do ręki, Jeśli liczysz, że z ASO będziesz miec pomalowane na tip top to możesz się przeliczyć, jeśli jest tylko podrapany to zapewne tylko malowanie.
pelonek1 Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 34 minuty temu, NelsonPL napisał: Tylko że ja daje auto do ASO na naprawę bezgotówkową z oc sprawcy Nie interesuje mnie gotówka do ręki, To po co pytasz ile taka naprawa może kosztować skoro nawet złotówki nie zobaczysz? Oddajesz do ASO, podpisujesz pełnomocnictwo, bierzesz auto zastępcze na czas naprawy i tyle. Resztą zajmuje się ASO. 5
hak64 Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 15 minut temu, pelonek1 napisał: To po co pytasz ile taka naprawa może kosztować skoro nawet złotówki nie zobaczysz? Wyjąłeś mi to z ust. Niektóre ASO (w zasadzie większość) ma słabe lakiernie, albo jeszcze słabszych lakierników, odstawiają więc wóz do podwykonawców, ale to ich problem.
pelonek1 Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 5 minut temu, hak64 napisał: Wyjąłeś mi to z ust. Niektóre ASO (w zasadzie większość) ma słabe lakiernie, albo jeszcze słabszych lakierników, odstawiają więc wóz do podwykonawców, ale to ich problem. Osobiście wziąłbym pieniądze, naprawił poza ASO i tyle. Koledze @NelsonPL jednak nie przemówisz do rozsądku, dla Niego nie istnieje nic poza ASO.
NelsonPL Opublikowano 29 Listopada 2021 Autor Opublikowano 29 Listopada 2021 (edytowane) Nie będę się bawił w kopanie z ubezpieczycielem, szukał potem warsztatu itd...Nie mam czasu na takie rzeczy... ASO raczej na fuszerkę nie może sobie pozwolić... Edytowane 29 Listopada 2021 przez NelsonPL
Ivanek Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 (edytowane) 35 minut temu, NelsonPL napisał: Nie będę się bawił w kopanie z ubezpieczycielem, szukał potem warsztatu itd...Nie mam czasu na takie rzeczy... ASO raczej na fuszerkę nie może sobie pozwolić... Zdziwiłbyś się, u mnie na profilu jest opisane, bezgotówkowa naprawa u mnie trwała 5 tygodni, sądzę że części plus robota to jest max 2 tygodnie. Edytowane 29 Listopada 2021 przez Ivanek
Hugo Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 45 minut temu, NelsonPL napisał: Nie będę się bawił w kopanie z ubezpieczycielem, szukał potem warsztatu itd...Nie mam czasu na takie rzeczy... ASO raczej na fuszerkę nie może sobie pozwolić... Nie może sobie pozwolić na fuszerkę? Zejdź na ziemię. Mało jeszcze widziałeś. I żeby nie być gołosłownym, to ostatnio odwrotnie zamontowali ceramikę w RS6 Performance. Wyszło to dopiero w innym ASO przy serwisie po zakupie auta. Dodam tylko, że jedna tarcza to koszt 25k zł. Większość ASO nie ma swoich lakierni, tylko dają do malowania podwykonawcom. Ostatnie dzieło jakie widziałem, to klapa w RS4 z zaciekami. Po co w ogóle ten temat, skoro i tak będziesz robił bezgotówkowo w ASO? 1
dazwid Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 Tak jak koledzy mówią, ASO odda samochód do podwykonawcy.
pelonek1 Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 14 minut temu, dazwid napisał: Tak jak koledzy mówią, ASO odda samochód do podwykonawcy. Nie na 100%, jednak jest taka możliwość.
NelsonPL Opublikowano 29 Listopada 2021 Autor Opublikowano 29 Listopada 2021 A ile taka przyjemnosc będzie kosztowała finalnie sprawce kolizji? Z ciekawości pytam....
dazwid Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 Jeżeli sprawca kolizji miał ubezpieczenie, to nic nie będzie go to kosztowało, po to się płaci ubezpieczenie
Hassano Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 29 minut temu, NelsonPL napisał: A ile taka przyjemnosc będzie kosztowała finalnie sprawce kolizji? Z ciekawości pytam.... Ja tu widze że bardziej zależy Ci na "dojechaniu" sprawcy niż na naprawie swojego auta.. Ale odpowiadając na Twoje pytanie naprawa takiego zderzaka to koszt 400-700zł w zależności czy będą musieli coś naprawiać czy sam szlif i zderzak będzie gładki..
NelsonPL Opublikowano 29 Listopada 2021 Autor Opublikowano 29 Listopada 2021 (edytowane) Oboje nie macie racji... Po pierwsze sprawca zwiał z miejsca kolizji... Wiec nie jest jak piszesz... Warto też zapoznać się co to jest REGRES zanim coś się napisze. Po drugie 400-700 zł to chyba 10 lat temu... Edytowane 29 Listopada 2021 przez NelsonPL
Ivanek Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 Godzinę temu, dazwid napisał: Jeżeli sprawca kolizji miał ubezpieczenie, to nic nie będzie go to kosztowało, po to się płaci ubezpieczenie Jak to nic? Za kolizję straci zniżki i będzie miał dopłatę na przyszły rok, spokojnie między 100 a nawet 600zł może mieć droższe OC. Godzinę temu, NelsonPL napisał: A ile taka przyjemnosc będzie kosztowała finalnie sprawce kolizji? Z ciekawości pytam.... JW Naprawa jeśli mieścić się miałaby w szpachlowaniu i pomalowaniu zgodnie z technologią to kwestia około 600zł - mi tyle powiedzieli za zderzak w avancie u lakiernika.
Hugo Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 Godzinę temu, NelsonPL napisał: A ile taka przyjemnosc będzie kosztowała finalnie sprawce kolizji? Z ciekawości pytam.... Ubezpieczyciel zapewne wystąpi z regresem o zwrot kosztów za lakierowanie zderzaka Dostanie mandat i 6pkt Podniosą mu składkę przy kolejnej polisie
dazwid Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 Jak to starszy pan to pewnie się wywinie, powie, że nie zauważył, że Ci przetarł zderzak
Rekomendowane odpowiedzi