kubicv10 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2023 3 minuty temu, george napisał(a): Na zmiany nigdy nie jest za późno. Najpierw przód wymagał wymiany, więc wleciało 320 zamiast 312 (seria). Później stanął tylny zacisk i 288. No pewnie, że tak z tyłu jak stanęły zaciski to zostałem przy serii 😕 No ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem 😇
Ivanek Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 39 minut temu, george napisał(a): Na zmiany nigdy nie jest za późno. Najpierw przód wymagał wymiany, więc wleciało 320 zamiast 312 (seria). Później stanął tylny zacisk i 288. U mnie bardzo podobnie z tym że 288/245 na 320/288 💪
kubicv10 Opublikowano 1 Września 2023 Autor Opublikowano 1 Września 2023 Myślałem, że pojeżdże rok na rozwalonej dwumasie ale jednak lepiej dmuchać na zimne xD tłukła się, że szkoda gadać wleciał komplet z luka.. Teraz to aż głupio jak to chodzi
kubicv10 Opublikowano 18 Stycznia Autor Opublikowano 18 Stycznia (edytowane) Nie dawno wymieniłem rozrusznik na nowy i teraz kręci jak szalony. Przy ostatnich mrozach nie miał najmniejszego problemu Wcześniej był po "regeneracji" gdzie jak się okazało przy -5 już byly duże probblemy.... Wziąłem się też za alternator, był regenerowany ponad 5lat temu i na mrozach po odpaleniu wariowały obroty i przygasały światła.. Na początku po prostu kupiłem nowy regulator i wymieniłem sam. Po złożeniu już fajne napięcia wróciły ale przygasały mi światła na biegu jaowym oraz przy dodawaniu gazu.. Zdemontowalem i zawiozłem do sprawdzenia, coś tam wyczyścili coś tam wymienili. Sprawdzili wszystko hula. Zamontowalem i niestety niewiele lepiej.. Zrobiłem już trochę km i teraz na postoju mi już nie mrugają światla .. Migotają jak dodam gazu, podczas jazdy nie widać. No na razie nie mam pomysłu, napięcia praktycznie wzrowe. Nawet podmieniłem akumulator bo mój też już ponad 7lat i wymagał wymiany. Teraz wsadziłem troche większy i też nie pomogło Wyczyściłem wszystkie punkty masowe jakie znalazłem nawet przy rozruszniku. "Zakułem" na nowo dodatkowy gruby przewód plusowy od altka do aku. Myślę, że regulator może być wadliwy ale na razie jeżdzę obserwuję Edytowane 6 Marca przez kubicv10 1
kubicv10 Opublikowano 19 Stycznia Autor Opublikowano 19 Stycznia 1 minuta temu, Adam87 napisał(a): A gdzie kupowałeś nowy rozrusznik? Tam gdzie mi regenerowali, mają też sprzedaż rozruszników i alternatorów. Wziąłem od nich na miejscu. Alter w Trn. mogłem wziąć nowy albo fabrycznie regenerowany, to wziąłem nowy. 1
kubicv10 Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Nie ma efektu wow ale pomału do przodu. Teraz w planach jest zakontraktować słynną japońską firmę "KataNiMa" XD Filmik i tak nie oddaje 😕 Edytowane 6 Marca przez kubicv10
afroo. Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 2 godziny temu, kubicv10 napisał(a): Teraz w planach jest zakontraktować słynną japońską firmę "KataNiMa" XD Dużo zmian w przeglądach rejestracyjnych się szykuje. Dobrze to przemyśl. 1
kubicv10 Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia 1 minuta temu, afroo. napisał(a): Dużo zmian w przeglądach rejestracyjnych się szykuje. Dobrze to przemyśl. Downpipe mogę wsadzić z tego co patrzyłem to jest legalne. Chyba,że tego też zabronią xd
Rob@k Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Tu nie chodzi o legalność downpipa, tylko brak kata i po przeglądzie. Lepiej pomysł o sportowym kacie. 1
afroo. Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Mają sprawdzać zarówno obecność kata i dpfa, jak i ich sprawność. A jak będzie, tego najstarsi górale nie wiedzą. Ale jedno jest pewne, lepiej to już było, teraz trzeba się szykować na upjerdalanie ropniaków na każdy możliwy sposób.
Ivanek Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Rdzą zdąży zjeść te b6 nim oni to zaczną sprawdzać
pelonek1 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Godzinę temu, afroo. napisał(a): eraz trzeba się szykować na upjerdalanie ropniaków na każdy możliwy sposób. Nie tylko ropniaków ale z tego co słyszałem to benzyny też testują i nie tak jak kiedyś, że jak było LPG to analiza spalin na LPG, teraz jak jest LPG to i tak sprawdzają spaliny na benzynie.
Ivanek Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 19 minut temu, pelonek1 napisał(a): Nie tylko ropniaków ale z tego co słyszałem to benzyny też testują i nie tak jak kiedyś, że jak było LPG to analiza spalin na LPG, teraz jak jest LPG to i tak sprawdzają spaliny na benzynie. Głupota...
kubicv10 Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) 5 godzin temu, afroo. napisał(a): To się obudziłem trochę za późno xD Ew ten sportowy kat jak piszecie:D Edytowane 29 Stycznia przez kubicv10
Ivanek Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 12 minut temu, kubicv10 napisał(a): No a co da Ci sportowy kat? Eu3 czy 4 i tak jak wykluczą to nic nie zrobisz. Dpf włożysz? 😂😂😂 Mamy tu jednego napaleńca
kubicv10 Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia Teraz, Ivanek napisał(a): No a co da Ci sportowy kat? Eu3 czy 4 i tak jak wykluczą to nic nie zrobisz. Dpf włożysz? 😂😂😂 Mamy tu jednego napaleńca A to je*ać xd haha 1
Ivanek Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 3 minut temu, kubicv10 napisał(a): A to je*ać xd haha Dokładnie, nie martwię się z tym na zapas 1
kubicv10 Opublikowano 19 Lutego Autor Opublikowano 19 Lutego (edytowane) Już kiedyś się miałem za to zabrać ale nie chciało mi się rozbierać mimo, że ma nie ma tego dużo. Wleciały nowe uszczelki od EGR + podkładka pod zaślepkę i oring od przepustnicy bo popełniłem duży błąd i złożyłem kiedyś na starej. Numery uszczelek: uszczelka obudowa kolektora 149.040 uszczelka przewodu zaworu egr 729.970 uszczelka egr A2C59516938 Btw macie jakiś patent oprócz wymiany węża dolotowego tego przy Egerze, który jest ta tą spinkę? Widzę że nie siedzi sztywno już, ząbki się wyrabiają pomału. Ktoś coś? Pozdrawiam byczqi Edytowane 6 Marca przez kubicv10
kubicv10 Opublikowano 19 Lutego Autor Opublikowano 19 Lutego (edytowane) Przy okazji niby drucisrstwo ale po montażu nie widać. Wypadł uchwyt od sterowania klapką nawiewu. Pękły boczne uchwyty. Już jeden był urwany kiedyś, teraz poszły oba. Pomyślałem, że zanim kupię kratkę bo osobno nie idzie tego znaleźć to pospawam i nawet wyszło nie jest to konkurs piękności ale lutownica i trytytka dała radę XD Dodaję filmik, wszystko śmiga:D https://youtube.com/shorts/6hCq6osky3M?si=Wj0L70B9S505zBLY Edytowane 19 Lutego przez kubicv10
Rekomendowane odpowiedzi