Norbas Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) Hejo wszystkim, Tym razem przdstawiam kolejnego Allroada lecz w wersji przed lift. Pełna historia. Bezwypadkowy. Przy zakupie 151kkm. Dane: 2.0TDi CAHA Quattro Manual 6 biegów Całe auto w kolorze łącznie z plastikami LX7W Lato: 18" Zima:17" Wyposażenie: Ogrzewanie postojowe Eberspächer Klima 3 sterfy MMI 3G High Zestaw do instalacji Tel. TPMS Bi-xenon + siuśki CLH Czujnik deszczu Pakiet oświeleniowy wnętrza Dekory w alu Servotronic Poduszki przód oraz boczne Parktronic przód i tył Sportowa kiera z multifunkcją Sportowe fotele Milano black z regulacją elektryczną po stronie kierowcy Podgrzewane siedzenia na przodzie Piekiet schowki/fotele z przodu i siatki w tylnych fotelach ISO FIX tył Czarna podsufitka Fotochrom wewnętrzny Przyciemniane szyby tył Składane lustra Tempomat Elektryczna klapa Koło dojazdowe Hak odpinany Jak dotąd zrobiłem kilka kodowań: Wyłączenie start/stop Test wskazówek + temp. oleju i lap timer Zielone menu w MMI Podświetlenie nóg z poziomu MMI Wskazanie aku w MMI Wyłączony dźwięk otwartych drzwi przy włączonym zapłonie Tylne swiatła razem z przednimi DRL Opuszczanie lusterka Instalacja LED w środku Mata w bagażniku Pozdrówki Edytowane 22 Maja 2022 przez Norbas 2
Rob@k Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Znowu będzie przy czym modzić. Choć pewnie modów nie przewidujesz
karolek_ust Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Ładny srebrny widzę też Skandynawia
Norbas Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, Adam87 napisał: Pogratulować Jednak Allroad znowu Dzięki. A znowu bo fajnie się jeździło ? tym razem downgrade ? ale za polifty chcą dwa razy tyle co za przed a maja o polowe mnie z wyposażenia jak przedlifty. Do tego znaleźć polifta 177km z manualem znaleźć to tak samo jak 3.0tdi... także jest jak jest Godzinę temu, Rob@k napisał: Znowu będzie przy czym modzić. Choć pewnie modów nie przewidujesz Hehe mniej czasu trzeba przyznać ale już coś tam jest przygotowane ?najpierw rozrządy, oleje itd ? 59 minut temu, karolek_ust napisał: Ładny srebrny widzę też Skandynawia Dzięki, ja w NO na zachodzie jak coś to można się zgadac o ile ty tez z okolic gdzieś ?
karolek_ust Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Norbas napisał: Dzięki. A znowu bo fajnie się jeździło ? tym razem downgrade ? ale za polifty chcą dwa razy tyle co za przed a maja o polowe mnie z wyposażenia jak przedlifty. Do tego znaleźć polifta 177km z manualem znaleźć to tak samo jak 3.0tdi... także jest jak jest Hehe mniej czasu trzeba przyznać ale już coś tam jest przygotowane ?najpierw rozrządy, oleje itd ? Dzięki, ja w NO na zachodzie jak coś to można się zgadac o ile ty tez z okolic gdzieś ? Szwecja ok helsingborg hehe 1
KonradA4troop Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Był polift, jest przedlift? Why? Furmana fajna i nawet wyposażona, daj więcej fot i za dnia bo mało co widać.
KamilEG20 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Fajne sreberko , zostanie na dłużej w domu?
Norbas Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2022 6 godzin temu, KonradA4troop napisał: Był polift, jest przedlift? Why? Furmana fajna i nawet wyposażona, daj więcej fot i za dnia bo mało co widać. Kupno chaty zrobiło dziurę w kieszeniach ... jak zrobię rozrządy, oleje i inne pierdoly to zrobię porządek w środku i coś się wrzuci 4 godziny temu, KamilEG20 napisał: Fajne sreberko , zostanie na dłużej w domu? dzieki, zobaczymy jak będzie ? 2
instruktor83 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 (edytowane) Gratulacje Norbasznając ciebie niedługo te auto będzie wyglądać jak nówka sztuka Tak z ciekawości jak oceniasz silnik caha 170KM względem poprzednika 177KM? Jest jakaś zauważalna róznica? Edytowane 4 Kwietnia 2022 przez instruktor83
Norbas Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Godzinę temu, instruktor83 napisał: Gratulacje Norbasznając ciebie niedługo te auto będzie wyglądać jak nówka sztuka Tak z ciekawości jak oceniasz silnik caha 170KM względem poprzednika 177KM? Jest jakaś zauważalna róznica? Dzieki Kurde bardzo dobre pytanie. Według mnie różnica w dźwięku samego silnika jest inna, jak dla mnie CAHA ładniej chodzi na wolnych obrotach jak CGLC. CAHA i CGLC różnią się tez budowa z tego co widać. Pokrywa zaworów, układ egr czy tez układ wodny, patrząc na obydwa. Nie wiem jak wyglada sprawa z blokiem i dołem silnika. Napęd pompy oleju ten sam z tego co patrzyłem po numerach jak i części rozrządu. Cglc ma elektryczne wspomaganie a CAHA ma z pompa. Odnośnie spalania... CAHA pali mi mniej na tym samym odcinku do pracy w porównaniu z CGLC. Różnica wydaje mi się jest spora. CAHA 6,6 a Cglc 8,3. Różnica w wadze jest jakoś 100km ze względu na skrzynie. Może cglc paliło więcej ze względu na inny soft po aferze ?? Nie wiem Na razie auto w garażu bo rozrząd, termostaty, oleje, filtry i inne pierdy do roboty. Także póki touran na stanie to chce sobie porobić wsio na spokojnie. Po trochę dłuższym użytkowaniu mogę się znowu wypowiedzieć coś więcej. Godzinę temu, jedrekx napisał: szukałeś koniecznie manuala? Nie koniecznie ale wahałem. Jako, ze to auto stało pod prawie domem to uznałem, ze warto spróbować przejechać się b8 w manualu. 90% b8 w NO to automat.
Adam87 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Co do kodowań... Wszystko co wymieniłeś na liście kodowań, normalnie da radę właczyć w B8?
Norbas Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2022 39 minut temu, Adam87 napisał: Co do kodowań... Wszystko co wymieniłeś na liście kodowań, normalnie da radę właczyć w B8? Tak bez problemu. Jest delikatna różnica w kodowaniach b8 a b8,5 ale bez problemów. 1
karolek_ust Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Powiedz jak kodowales temp oleju bo u mnie też chce zrobić
Norbas Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2022 35 minut temu, karolek_ust napisał: Powiedz jak kodowales temp oleju bo u mnie też chce zrobić Wieczorem wkleję filmik 1
instruktor83 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Norbasdzieki za odpowiedz , a powiedz jeszcze jak z dynamika? Podobne osiągi?
Norbas Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, instruktor83 napisał: Norbasdzieki za odpowiedz , a powiedz jeszcze jak z dynamika? Podobne osiągi? Na papierze masz w cglc 7km wiech i jak się nie mylę 30 albo 40nm więcej... ja tam nie widze różnicy poza moja wolniejsza zmiana biegów 1
Wandej Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Pewnie CAHA ma lepsze osiągi i spalanie tak realnie. CGLC jeszcze z softem DG jest ubity ekologią. @Norbas ten ładny ale poprzednik bardziej mi się podobał Oby ten nie sprawiał problemów 1
Rabbi Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 (edytowane) 11 godzin temu, Norbas napisał: Według mnie różnica w dźwięku samego silnika jest inna, jak dla mnie CAHA ładniej chodzi na wolnych obrotach jak CGLC Norbas czy chodzi o to że CGLC chodzi bardziej twardo na wolnych obrotach? Edytowane 4 Kwietnia 2022 przez Rabbi
Rekomendowane odpowiedzi