Kowi87 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 A moze sam lakier czarny ale nietypowy załatwi sprawę. Ja malowałem tiguana który był bazowo czarny w czarny lakier ale z palety land rovera. lakier w słońcu mieni sie na czerwień/bordo, w cieniu jest zwykły czarny. Kontrastu w lakierze bym nie szukał, jesli demontujesz do malowania szyby i wyciagasz chromy, to moze z nimi coś podziałać? Może antracyt(ciemny chrom), chrom sam w sobie jest kontrastem dla czerni. Doposażyć auto w fajny dyfuzor, pomalować na srebrno. Myślę że cały urok to ciekawy lakier nadwozia, detale umalować w czarny połysk, takie jak ramiona wycieraczek i wszelkie matowe plastiki o ile są.
Koziar993 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Będzie malowany w tą samą czerń , LZ9W - wyjdzie taniej niż nowy inny lakier . Szyba będzie wycinana , chrom przypuszczam że też będzie zdemontowany ( robi to lakiernik ) . Do tego mam nową dokaldnie cupry i zamawiam lotka tył z maxtona obecnie. Przód byl w chromie ale pomalowałem na czarno . Chyba wrócę do chromu
Koziar993 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Dzisiaj wymiana oringów na wtryskach , niby nowe z ASO a ciekły po pół roku . ( tym razem wleciał bosch , niebieskie) Do tego wleciała lotka z s- line z b7 . Śruby obcięte , rogi do światła stopu równiez . ( Na zdjęciu jest dopiero w fazie przymiarki , obecnie jest juz naklejona na kleju do szyb i bdb spasowana , jak umyję samochód to się pochwale
tass Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 56 minut temu, Koziar993 napisał(a): Dzisiaj wymiana oringów na wtryskach , niby nowe z ASO a ciekły po pół roku . ( tym razem wleciał bosch , niebieskie) Zakładałem oringi erlinga i nie było z nimi problemów, problem miałem z uszczelnieniem gwintów na gniazdach wtryskiwaczy, początkowo wkręciłem na klej do gwintów i po pól roku zaczęło się pocić, za drugim podejściem wkręciłem na viktora i szczelnie, a oringów nie ruszałem za drugim podejściem.
Koziar993 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Świetnie , dziękuje za info :)Jeśli oring nie pomoże to zrzucam gniazda i próbuje dalej
Koziar993 Opublikowano 7 Września 2023 Autor Opublikowano 7 Września 2023 Nowa wiązka od TurboHub : ) Moja od wtrysków była juz kompletnie do śmieci . Goraco polecam TurboHub , super robota Btw. pokrywa nie moja
MarioR34 Opublikowano 7 Września 2023 Opublikowano 7 Września 2023 Cool , provide some link so others can buy , when you google TurboHub you get , world fastest caculator and some other shit
Koziar993 Opublikowano 7 Września 2023 Autor Opublikowano 7 Września 2023 Its not for sell on webside , only for .. custom product. U need write to TurboHub for new one . ( Sorry for my eng )
george Opublikowano 7 Września 2023 Opublikowano 7 Września 2023 Godzinę temu, MarioR34 napisał(a): Cool , provide some link so others can buy , when you google TurboHub you get , world fastest caculator and some other shit You can find here their page TurboHub WWW.FACEBOOK.COM TurboHub. 1,286 likes · 86 talking about this. Automotive, Aircraft & Boat 1
Koziar993 Opublikowano 21 Września 2023 Autor Opublikowano 21 Września 2023 Chwilowo bez zmian w aucie ( przynajmniej tych dobrych , ostatnio dziwne dzwięki z silnika ) , w przyszłym miesiącu wpada nowa szyba a póki co kupiłem lustrzanke i zaczynam uczyć się fotografii , kto wie - może kiedyś uda się cyknąć na zlocie wasze samochody 2 1
Koziar993 Opublikowano 12 Października 2023 Autor Opublikowano 12 Października 2023 Cóż , chciałem się pochwalić nowymi rzeczami , takimi jak większe zaciski Brembo , nowe recaro które idzie do " detailingu" ale niestety dzisiaj ktoś nie omieszkać we mnie wjechac na parkingu i uciec . Sprawa jest w toku , nagranie się znalazło . Jak już dojdę do ładu z autem na pewno coś wrzucę : )
Koziar993 Opublikowano 12 Października 2023 Autor Opublikowano 12 Października 2023 Tylne nadkole wgniecione na wysokości łączenia - zderzak z nadkolem , zarysowania , porysowana felga . Nie jest tragicznie , wiadomo - wszystko można naprawić ale szukanie po kamerach , jazda na policje - paliwo , czas itp Byle udało się załapać na OC sprawcy .
Koziar993 Opublikowano 13 Października 2023 Autor Opublikowano 13 Października 2023 Tak mniej wiecej wygląda to uszkodzenie. Plus mały przedsmak
Koziar993 Opublikowano 15 Października 2023 Autor Opublikowano 15 Października 2023 Chwila wolnego , mogłem "podłubać " przy aucie . Nowe filtry , oleje . Kontrola świec po 20tyś KM . Chyba nie najgorzej . Do tego przymiarka zacisków , będzie LUX ! i mycie komory silnika . Sprawa uszkodzenia zgłoszona do LINK 4 i teraz czekam na krok z ubezpieczalni : ) Plany na nowy rok : Styczeń - regeneracja foteli recaro Marzec- auto do malowania w całości Kwiecień - SWAP zacisków na 4-tłoki Zastanawiam się cały czas czy malować czy oklejać samochód . Jak myślicie ?
Koziar993 Opublikowano 15 Października 2023 Autor Opublikowano 15 Października 2023 Tylko w tym problem ,że bez przerwy jestem obijany przez innych. W tym roku już chyba 5x
Ivanek Opublikowano 15 Października 2023 Opublikowano 15 Października 2023 Folia powierzchniowo uchroni ale jak pójdzie głębiej to i tak blachę uszkodzi
A4b6quattro Opublikowano 16 Października 2023 Opublikowano 16 Października 2023 Do oklejenia, i tak musi być lakier w miarę ok, bez purchli czy odprysków .Lakierowanie czy oklejanie , pociągnie Ciebie ładnie po kieszeni Ja bym lakierował, jak auto chcesz trzymać.
Koziar993 Opublikowano 16 Października 2023 Autor Opublikowano 16 Października 2023 Wycena 9500zł , za malowanie . Ale skoro już wydane XX tyś zł to chyba warto zrobić blachę i zostawić go dla siebie 1
Rekomendowane odpowiedzi