I Matt I Opublikowano 24 Września 2022 Autor Opublikowano 24 Września 2022 (edytowane) Zaczynam doprowadzać do porządku podwozie. Stare sanki były mocno schrupane i miękkie w niektórych miejscach, dlatego tez musiałem kupić nowe (używane). Nadkola wyglądają dość dobrze, oczyściłem i na to położyłem anty-korozje Korroplex L237, ten sam preparat nałożyłem też na sanki. Edytowane 4 Lipca 2023 przez I Matt I 4
MaTeo85 Opublikowano 24 Września 2022 Opublikowano 24 Września 2022 te sanki faktycznie wyglądały tragicznie, dobrze że kupiłeś drugie, a nie ratowałeś tego trupa. jak coś mam jeszcze gdzieś jakieś ori śruby z zawieszenia z tyłu gdybyś coś potrzebował.
tass Opublikowano 24 Września 2022 Opublikowano 24 Września 2022 Przed okręceniem przewodów hamulcowych trzeba było wcisnąć i zablokować pedał hamulca to by płyn hamulcowy tak nie wyciekał. Po takiej akcji "buda" jeszcze pożyje.
I Matt I Opublikowano 25 Września 2022 Autor Opublikowano 25 Września 2022 15 godzin temu, tass napisał: Przed okręceniem przewodów hamulcowych trzeba było wcisnąć i zablokować pedał hamulca to by płyn hamulcowy tak nie wyciekał. Po takiej akcji "buda" jeszcze pożyje. Gdybym to wiedział wcześniej... ale kubeczki też się sprawdziły 17 godzin temu, MaTeo85 napisał: te sanki faktycznie wyglądały tragicznie, dobrze że kupiłeś drugie, a nie ratowałeś tego trupa. jak coś mam jeszcze gdzieś jakieś ori śruby z zawieszenia z tyłu gdybyś coś potrzebował. No właśnie nie wiem co się z nimi podziało, bo nadkola i podłoga źle nie wyglądały. Zobaczę jak będę składał czy czegoś braknie.
Langista Opublikowano 25 Września 2022 Opublikowano 25 Września 2022 Mega je ruda chrupła, może auto długo stało gdzieś nad trawą?
I Matt I Opublikowano 26 Września 2022 Autor Opublikowano 26 Września 2022 W dniu 25.09.2022 o 14:17, Langista napisał: Mega je ruda chrupła, może auto długo stało gdzieś nad trawą? Nie mam pojęcia, jak ją kupowałem to stała w garażu
I Matt I Opublikowano 6 Marca 2023 Autor Opublikowano 6 Marca 2023 (edytowane) Temat konserwacji się trochę przedłuża, jeden sobotni dzień w tygodniu to zdecydowanie za mało, w dodatku parę ich uciekło. Z tylnej części przeniosłem się na całe podwozie i progi. Podwozie było zapuszczone, brudne od oleju wymieszanego z błotem, na każdym kroku urywające się spinki, uchwyty, śruby itd. trochę było z tym zabawy. Zostało to wyczyszczone i wyszlifowane z rdzy, na te miejsca została położona anty-korozja, a następnie podkład. Na miejsca wrażliwe i na łączenia blach dodatkowo została położona masa poliuretanowa. Z przodu wyżarło próg prawdopodobnie od nieumiejętnego podkładania lewarka i w tym miejscu została zrobiona wstawka. Wózek i wahacze pomalowane hammerite, na całe podwozie baranek i dla wzmocnienia powłoki polakierowane czarnym akrylem, profile zamknięte zakonserwowane woskiem. Wymienione tuleje w wahaczach, nowe przewody hamulcowe, nowe mocowania linki ręcznego, zakupiłem też osłonę termiczną na prawy wydech (przy wymianie na podwójny ktoś tego nie zrobił). Edytowane 4 Lipca 2023 przez I Matt I 1 3
Langista Opublikowano 6 Marca 2023 Opublikowano 6 Marca 2023 Elegancko, ten tył to w ostatniej chwili zrobiłeś 1
I Matt I Opublikowano 7 Marca 2023 Autor Opublikowano 7 Marca 2023 22 godziny temu, Langista napisał(a): Elegancko, ten tył to w ostatniej chwili zrobiłeś Dzięki Prawie nówka aż szkoda będzie wyjeżdżać w zimę.
Langista Opublikowano 7 Marca 2023 Opublikowano 7 Marca 2023 (edytowane) Ja u siebie też tył cały ogarnąłem ale auto uruchomię na wiosnę, to może już nie będzie takiego syfu na drogach ? Na Twoim miejscu dal bym jeszcze konserwację do profilów zamkniętych w środku sanek. Edytowane 7 Marca 2023 przez Langista
I Matt I Opublikowano 7 Marca 2023 Autor Opublikowano 7 Marca 2023 2 godziny temu, Langista napisał(a): Na Twoim miejscu dal bym jeszcze konserwację do profilów zamkniętych w środku sanek. Progi tym wypsikałem i zapomniałem o sankach, będę musiał dokupić.
I Matt I Opublikowano 23 Maja 2023 Autor Opublikowano 23 Maja 2023 (edytowane) Zmiana dekorów i cupholdera UK na esp i wizytownik, wolę mięć możliwość wyłączenia esp i tackę na drobniaki. Wymiana oleju z filtrami przy przebiegu 377958 km. Edytowane 4 Lipca 2023 przez I Matt I
I Matt I Opublikowano 12 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2023 (edytowane) W ostatni weekend odświeżyłem w boczkach drzwiowych plastiki starą powłokę usunąłem zapachem samochodowym w buteleczce, dobrze rozpuściło tą gumę i polakierowałem czarnym lakierem do zderzaków. Zostały wymienione przyciski w drzwiach, naprawiona nie odbijająca klamka tylnych drzwi. Zmodyfikowałem podświetlenie klamek przez zmianę diod na mocniejsze z rezystorem. Wymienione zostały też spryskiwacze przednich reflektorów bo przeciekały. Edytowane 4 Lipca 2023 przez I Matt I
I Matt I Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor Opublikowano 11 Lipca 2023 W dniu 18.06.2023 o 20:01, A4b6quattro napisał(a): Ładnie jedziesz z tematem👌 Dzięki staram się pomału doprowadzić do nienagannego stanu.
I Matt I Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor Opublikowano 11 Lipca 2023 Minął już rok odkąd mam ten samochód, zacząłem ogarniać trochę więcej spraw mechanicznych. Wywalenie tłumika środkowego był już rozwarstwiony i grzechotał przy odpalaniu, zastąpił go y-pipe. Wymiana kompresora klimy, osuszacza, dławika, czujnika ciśnienia, odgrzybienie parownika, płukanie i nabicie, co ciekawe do nowego kompresora nie pasował jeden z węży i musiałem przełożyć ze starego kompresora pokrywę. Klima po serwisie działała przez kilkanaście sekund w losowych momentach, co się okazało, powiązane jest to ze sterownikiem ABS, który odkąd kupiłem auto, sypał losowymi błędami w komputerze, a na desce świeciło się co jakiś czas ABS, ESP i nie działał prędkościomierz, Zaobserwowałem, kiedy kontrolka ABS znika z licznika, klima od razu powraca, więc zamówiłem całą pompę ABS i wymieniłem, trochę się nagłowiłem, bo nie dało się jej zakodować przez stojący w miejscu parametr na -2.5 od czujnika skrętu, porobiłem na placu ósemki, znów zakodowałem i czujnik zaczął działać. Wymiana syreny alarmu stara zaczęła wydawać dziwne szumiące dźwięki, po rozcięciu jej bateria była rozlana. Takie gniazdo miała nowa nie pasująca pokrywka kompresora.
A4b6quattro Opublikowano 21 Lipca 2023 Opublikowano 21 Lipca 2023 No ja też dwa dni temu,zostawiłem worek pieniędzy,po wymianie kompletnego tylnego zawieszenia.Ze starego ,to tylko wózek został,a tak wszystko wymienione, razem z tulejami wózka wahaczami drązkiem itp.😉🤣No ale trzymam je juz dwunasty rok😁 1
I Matt I Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Wymiana z dwóch stron przegubów wewnętrznych i zewnętrznych, na powrocie z domku letniskowego wewnętrzny już konkretnie dawał o sobie znać. Kolejna wymiana vacum pompy na poprawioną boscha, w której wymieniłem komplet uszczelek, stara pompa ciekła z króćca a po rozkręceniu jej, rozczarowałem się wżerami. 38.mp4 Wpadła kolejna rzecz do listy wyposażenia, znalazłem w skórze za fajną cenę, aż żal było nie wziąć. Klubowe ramki tablicy rejestracyjnej. 2
A4b6quattro Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 No roletki to by mi się przydały z tyłu😀 Ale żal mi zmieniać teraz całą tapicerkę z alcantary 😁
Rekomendowane odpowiedzi