Yelo Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Proponuję nieco dystansu, do chyba zaczyna go ostatnio wszystkim brakować :gwizdanie:
jarko Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Dżizas. Zwróciłem nieśmiało tylko uwagę o regulaminie i... rozpętałem wojnę forumową. Sorry!!! Nie chciałem Wybaczcie mi. Już milczę i nie zabiorę więcej głosu w sprawie konkursu. nie Ty to ktoś inny zwróciłby uwagę teraz akurat jest rozmowa o czymś innym i uważam że nie ma sensu już jej kontynuować. Każdy napisał co myślał i mam nadzieję że odpowiednie wnioski zostana wyciągnięte
Ukasz699 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zrobił sie wielki temat z niczego ciekawe jak głosowaliscie na swoje samochody moderatorzy ,klubowicze,vipy i admini :gwizdanie: coś bredzisz lekko :gwizdanie: chyba kiepsko czytasz i niejestes w temacie widzę, że nie ma sensu odpisywać Tobie, także bywaj Upsss Marcinowa splawka Fajnie gdyby kazdy jednak podszedl do tego jak do zabawy.. Bo za powaznie podchodza niektorzy do tego konkursu
maki Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Trzeba bylo okreslic kryteria zdjec na poczatku gdy konkurs ruszal anie teraz kluczowym elementem zdjecia jes samochod bo o niego glownie chodzi co do tla jak widac jest mocno zroznicowane i pewnie w wielu przypadkach moglo by byc lepsze ale jest jak jest pilka w grze dyskusja rozgorzala na temat tla a nie aut slabo panowie !
jarko Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2009 maki - wybieramy zdjęcie i liczy się całość, a nie tylko auto jakie na nim jest
maki Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 powodzenia panowie i milej zabawy :gwizdanie: zrobil sie niezly dym !
Ukasz699 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 powodzenia panowie i milej zabawy :gwizdanie: zrobil sie niezly dym ! Ty sam tu nakrecasz teraz Sluchaj gdyby chodzilo o autko to po co fotki jak wiadomo ze jest kilka bardzo ladny b6 i malo kto moze z nimi konkurowac A tu ma byc autko i ladne Tlo wlasnie [br]Dopisany: 28 Kwiecień 2009, 21:20_________________________________________________Niedobry podjudzacz :bicz3: Gdyby tlo sie nie liczylo zdjecie by bylo bez wyrazu a to ma byc kalendarz a nie ogloszenie sprzedam auto :gwizdanie:
nike21 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Panowie... glosowanie na zdjecia to rzecz gustu... jednemu sie podoba garaz w tle, drugiemu jakies galezie a trzeciemu tylko i wylacznie czysty krajobraz badz gory... ja sie przyznam bez bicia ze Wentyla auto jak i zdjecie mi sie najbardziej spodobalo ze wszystkich B6 i koniec, tak zaglosowalem... skoro kazdy ma przesylac zdjecia bez obrobki a nie kazdy jest fotografem to wezcie pod uwage ze tlo moze nie byc najlepsze na kalendarz dlatego zdjecia powinny miec charakter pogladowy i podlegac obrobce przed wydrukowaniem w kalendarzu... jesli chodzi o glosowanie i kolesiostwo to uwazam ze temat nie jest tak do konca do przeskoczenia. jeden zaglosuje bo go kolega poprosil, drugi bo faktycznie kolegi auto mu sie najbardziej sposobalo i kto wyciagie wniosek jaki byl faktyczny powod oddania glosu? nikt bo kazdy z nas ma inny gust i kazdemu co innego sie podoba... jesli spodoba mi sie czyjes inne auto w kolejnych glosowaniach a kolega z regionu poprosi mnie o glos na niego to oddam na ta fotke ktora mi sie spodoba bez wzgledu czy to bedzie ziomek czy nie. BTW - Wentyl jest z lubuskiego a nie z wlkp
_Bartek_ Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Powiedzcie jeszcze, że głosy na mnie są sprawką moich mega-znajomości... Jestem mile zaskoczony dotychczasowym wynikiem i tych, którzy mówią o głosach za czas spędzony na forum, mogę uspokoić, że wcale tak nie jest... Zaznaczę, że jestem tu nowy, mam napisane 44 wiadomości i znam tu tylko jedną osobę, którą poznałem kilka lat temu na forum vwgolf.pl... Fotkę zrobiłem telefonem przy okazji zatrzymania się na siku w Zieleńcu, bez statywów i bez obrabiania w Photo Shopie a kiedy robiłem ją, moja dziewczyna uznała mnie za downa...
jarko Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Powiedzcie jeszcze, że głosy na mnie są sprawką moich mega-znajomości... nikt tego tu nie sugeruje, nie przesadzajmy... jesli chodzi o glosowanie i kolesiostwo to uwazam ze temat nie jest tak do konca do przeskoczenia. jeden zaglosuje bo go kolega poprosil, drugi bo faktycznie kolegi auto mu sie najbardziej sposobalo i kto wyciagie wniosek jaki byl faktyczny powod oddania glosu? nikt bo kazdy z nas ma inny gust i kazdemu co innego sie podoba... Temat o głosowaniu został zareklamowany w aktualnościach z nadzieją iż przy dużej liczbie głosów "kolesiowanie" nie będzie miało większego wpływu na wyniki głosowania. Póki co więc uważam że nie ma co dalej nad tym gdybać tylko poczekajmy co z tego wyjdzie Co do gustu to oczywiście jak najbardziej, dlatego osobiście jestem za tym aby wszystkie fotki trafiały do konkursy jakie są zgłaszane - oczywiście te które spełniają regulamin - dzięki temu będziemy mieli lepsze porównanie co jest dobre, a co gorsze BTW wracając do mojego pytania odnośnie punktu 5 regulaminu wyciągem wniosek że dalej pozostajemy przy tym co było, czyli przysyłamy gołe nie obrobione w żaden sposób zdjęcia :?:
wentyl Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Powiedzcie jeszcze, że głosy na mnie są sprawką moich mega-znajomości... nikt tego tu nie sugeruje, nie przesadzajmy... jesli chodzi o glosowanie i kolesiostwo to uwazam ze temat nie jest tak do konca do przeskoczenia. jeden zaglosuje bo go kolega poprosil, drugi bo faktycznie kolegi auto mu sie najbardziej sposobalo i kto wyciagie wniosek jaki byl faktyczny powod oddania glosu? nikt bo kazdy z nas ma inny gust i kazdemu co innego sie podoba... Temat o głosowaniu został zareklamowany w aktualnościach z nadzieją iż przy dużej liczbie głosów "kolesiowanie" nie będzie miało większego wpływu na wyniki głosowania. Póki co więc uważam że nie ma co dalej nad tym gdybać tylko poczekajmy co z tego wyjdzie Co do gustu to oczywiście jak najbardziej, dlatego osobiście jestem za tym aby wszystkie fotki trafiały do konkursy jakie są zgłaszane - oczywiście te które spełniają regulamin - dzięki temu będziemy mieli lepsze porównanie co jest dobre, a co gorsze BTW wracając do mojego pytania odnośnie punktu 5 regulaminu wyciągem wniosek że dalej pozostajemy przy tym co było, czyli przysyłamy gołe nie obrobione w żaden sposób zdjęcia :?: to po co rozpętała sie ta dyskusja w ogóle bo nie rozumiem już nic z tego[br]Dopisany: 28 Kwiecień 2009, 22:18_________________________________________________ Powiedzcie jeszcze, że głosy na mnie są sprawką moich mega-znajomości... Jestem mile zaskoczony dotychczasowym wynikiem i tych, którzy mówią o głosach za czas spędzony na forum, mogę uspokoić, że wcale tak nie jest... Zaznaczę, że jestem tu nowy, mam napisane 44 wiadomości i znam tu tylko jedną osobę, którą poznałem kilka lat temu na forum vwgolf.pl... Fotkę zrobiłem telefonem przy okazji zatrzymania się na siku w Zieleńcu, bez statywów i bez obrabiania w Photo Shopie a kiedy robiłem ją, moja dziewczyna uznała mnie za downa... Bartek ładna fotka godny konkurent z Ciebie pozdro :hi:
kuredu Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 BTW wracając do mojego pytania odnośnie punktu 5 regulaminu wyciągem wniosek że dalej pozostajemy przy tym co było, czyli przysyłamy gołe nie obrobione w żaden sposób zdjęcia :?: jak dla mnie to bez dyskusji powinien być ten pkt bo nie każdy ma możliwości na obróbkę zdjęć a szanse powinny byc równe dla wszystkich
_Bartek_ Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 przysyłamy gołe nie obrobione w żaden sposób zdjęcia :?: Jestem za, bo nie wszyscy znają i mają photo shopa i inne duperele... Może po wygraniu ktoś z moderatorów mógłby "upiększać" fotki :?:
poziek Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 jak dla mnie to bez dyskusji powinien być ten pkt bo nie każdy ma możliwości na obróbkę zdjęć a szanse powinny byc równe dla wszystkich Nie każdy ma możliwości na obróbkę zdjęć - zgoda Nie każdy ma mega sprzęt do cykania fotek - zgoda Nie każdy ma zdolności i umiejętności do cykania fotek - zgoda Ale każdy ma trochę oleju w głowie, żeby zdawać sobie sprawę, że zdjęcie na tle płotu czy garaży czy na polu wśród słomy jest do d*py.
jarko Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2009 to po co rozpętała sie ta dyskusja w ogóle bo nie rozumiem już nic z tego już może wystarczy, nie roztrząsajmy dalej niepotrzebnie tematu... miała być zabawa i na tym się skupmy BTW wracając do mojego pytania odnośnie punktu 5 regulaminu wyciągem wniosek że dalej pozostajemy przy tym co było, czyli przysyłamy gołe nie obrobione w żaden sposób zdjęcia :?: jak dla mnie to bez dyskusji powinien być ten pkt bo nie każdy ma możliwości na obróbkę zdjęć a szanse powinny byc równe dla wszystkich Póki co tylko jedna osoba w sumie była zdecydowanie za zmianą tego puntku, więc chyba nie ma sensu tego ruszać i tak zostanie jak było.
kuredu Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 ] Ale każdy ma trochę oleju w głowie, żeby zdawać sobie sprawę, że zdjęcie na tle płotu czy garaży czy na polu wśród słomy jest do d*py. ale sam 2 miesiące temu zwróciłem na to uwagę w konkursie B5 i jedno zdjęcie wyleciało z tego powodu że miał być luty a była stodoła w tle i się wiele osób wk***i... że jak to tak można itd ale dla mnie fotka ma mi się kojarzyć z danym miesiącem i mieć w sobie fajną A4 i tyle w temacie
jarko Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2009 jak dla mnie to bez dyskusji powinien być ten pkt bo nie każdy ma możliwości na obróbkę zdjęć a szanse powinny byc równe dla wszystkich Nie każdy ma możliwości na obróbkę zdjęć - zgoda Nie każdy ma mega sprzęt do cykania fotek - zgoda Nie każdy ma zdolności i umiejętności do cykania fotek - zgoda Ale każdy ma trochę oleju w głowie, żeby zdawać sobie sprawę, że zdjęcie na tle płotu czy garaży czy na polu wśród słomy jest do d*py. Poziu, chodzi o sam retusz fotki przed jej wstawieniem. Zajrzyj do regulaminu na sam dół, jest tam fajny FAQ przez Kamila przygotowany, myśle że dobra lektura do poczytania Edit dla leniwych FAQ by sokolnh pomocne linki: http://www.fotografia.kopernet.org/kadrowanie.html http://drukujwspomnienia.pl/blog/okiem_amatora_kadrowanie http://www.forfoto.pl/showthread.php?tid=254 kilka porad na szybko: - nie ucinać elementów !!!! (krajobrazu a przede wszystkim elementu fotografowanego) - nie kadrować centralnie -> za to kompozycja asymetryczna - tło musi być interesujące, ale nie na tyle żeby odciągało wzrok od głównego elementu - nie robić zdjęć pod skosem, nie wyglada to najlepiej - pamiętać o mocnych punktach w kadrze
Ukasz699 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 jak dla mnie to bez dyskusji powinien być ten pkt bo nie każdy ma możliwości na obróbkę zdjęć a szanse powinny byc równe dla wszystkich Nie każdy ma możliwości na obróbkę zdjęć - zgoda Nie każdy ma mega sprzęt do cykania fotek - zgoda Nie każdy ma zdolności i umiejętności do cykania fotek - zgoda Ale każdy ma trochę oleju w głowie, żeby zdawać sobie sprawę, że zdjęcie na tle płotu czy garaży czy na polu wśród słomy jest do d*py. Ostatni podpunkt wymiata.. Ja tez jestem przeciwny obrobce tu nawet nie chodzi o umiejetnosci.. Pozniej ewentualnie poprawianie kontrastu i takie duperele (czerwone oczy audi haha) przed wydrukowaniem ok ale na tym etapie powinny byc orginalne fotki
poziek Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zajrzyj do regulaminu na sam dół, jest tam fajny FAQ przez Kamila przygotowany, myśle że dobra lektura do poczytania czytałem go kilka razy cóż...potrzebna jest dobra baza...aby móc cokolwiek z tym zdjęciem zrobić... Nic to, po prostu wydawało mi się, że na tyle ludzi co jest w klubie znajdzie się kilkanaście przyzwoitych fotek. Myliłem się
Ukasz699 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 ] Ale każdy ma trochę oleju w głowie, żeby zdawać sobie sprawę, że zdjęcie na tle płotu czy garaży czy na polu wśród słomy jest do d*py. ale sam 2 miesiące temu zwróciłem na to uwagę w konkursie B5 i jedno zdjęcie wyleciało z tego powodu że miał być luty a była stodoła w tle i się wiele osób wk***i... że jak to tak można itd ale dla mnie fotka ma mi się kojarzyć z danym miesiącem i mieć w sobie fajną A4 i tyle w temacie A "Fajna a4" co to dla Ciebie znaczy ?? Bo mozna to odebrac ze musi byc super opcja (a przeciez tu biega o fotke) bardziej precyzujmy swoje wypowiedzi.. Bo bedzie nigos..
Rekomendowane odpowiedzi