krzychuG Opublikowano 23 Lipca 2023 Opublikowano 23 Lipca 2023 Źle Cię zrozumiałem ,myślałem że chcesz psikać w kolektor.
Antek50 Opublikowano 23 Lipca 2023 Opublikowano 23 Lipca 2023 A tak na poważnie nie myślałeś żeby się go pozbyć? Mam na myśli filtr dpf
Muskel1 Opublikowano 23 Lipca 2023 Opublikowano 23 Lipca 2023 4 minuty temu, Antek50 napisał(a): A tak na poważnie nie myślałeś żeby się go pozbyć? Mam na myśli filtr dpf Najlepiej pozbyć się razem z dowodem rejestracyjnym. Pogratulować rady.
Lolek Opublikowano 24 Lipca 2023 Opublikowano 24 Lipca 2023 12 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Najlepiej pozbyć się razem z dowodem rejestracyjnym. Pogratulować rady. Nie jest to najlepszy pomysł ale w ostateczności..... patrząc na auta które jeżdżą w PL to większość ich nie posiada. Jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie zanim to zaczną egzekwować.
Muskel1 Opublikowano 24 Lipca 2023 Opublikowano 24 Lipca 2023 Przyjdzie szybciej niż niektórym się wydaje
Rabbi Opublikowano 24 Lipca 2023 Opublikowano 24 Lipca 2023 Coś mocno za duża ta masa zmierzona w stosunku do obliczonej ... Jakia różnica ciśnień Dpf na biegu jałowym ?
Tomnik Opublikowano 24 Lipca 2023 Opublikowano 24 Lipca 2023 (edytowane) Wykonaj zdjęcie końcówki wydechu, jak napisałeś "okopconej" sadzą. Plus zdjęcie palca po przejechaniu nim wewnątrz końcówki. Jeżeli filtr rzeczywiście przepuszcza sadzę, to jego skuteczność w nim jej akumulacji jest niewystarczająca, a co za tym idzie nie wykonuje swego zadania, jest niesprawny. I według prawideł powinien zostać wymieniony. Czy filtr przepuszczający sadzę, będzie wykazywał (według danych dostarczanych przez sterownik silnika i pokazanych w VCDS) jej wzrost w filtrze (masa zmierzona) ...? Pewnie zależne od stopnia przepuszczania (?). Przydałyby się screeny z aplikacji DPF Info. Czy "pranie" takiego filtra powstrzyma emisję sadzy ? Według mnie nie. Edytowane 24 Lipca 2023 przez Tomnik
Rekomendowane odpowiedzi