Deniro Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia (edytowane) 4 godziny temu, antioedipus napisał(a): Ciekawe, ja mam informację od Panów z vaguptade.com, że przy aktualizacji MMI nie aktualizują domyślnie gataway'a i conboxa - to już dla nich osobna usługa. W zakresie wskazówek na Virtual Cockpit na wersji 4398 podobno rzeczywiście chodzi wyłącznie o przeniesienie wskazań nawigacyjnych, tj. na Virtual Cockpit wciąż widzimy wyłącznie wbudowaną mapę Audi. Dokument SVM jest wiarygodniejszym źródłem informacji aniżeli "panowie z vagupdate.com których strona notabene nie działa... ale oczywiście polemizował nie będę - pliki są publiczne aktualizujcie śmiało w razie problemów piszcie na Śląsku będę wszystko naprawiał po koleji 👌 Edytowane 26 Sierpnia przez Deniro
antioedipus Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września W dniu 26.06.2025 o 13:07, Burzaa napisał(a): też tak kiedyś miałem i pamiętam, że udało mi się to naprawić przy pomocy VCDS, w którymś module zaznaczyłem, że ikonka internetu ma być zawsze widoczna. Mam OBDeleven - czy ktoś mógłby podpowiedzieć, gdzie dokładnie znajduje się to ustawienie?
antioedipus Opublikowano 8 Września Opublikowano 8 Września Ok, moje powyższe pytanie już nieważne. Zaktualizowałem już "oficjalnie" w serwisie do 4398 (łącznie z conboxem i gatewayem) i wszystko gra. Poniżej, dla zainteresowanych tematem, wygląd nowych wskazówek nawigacyjnych z AA / Carplay na VC:
wojteksuwałki Opublikowano Czwartek o 07:54 Opublikowano Czwartek o 07:54 (edytowane) Przechodziłeś z 3853 z tej wersji ? duży koszt w serwisie ? nic się nie dzieje ? Edytowane Czwartek o 07:54 przez wojteksuwałki
antioedipus Opublikowano Czwartek o 12:28 Opublikowano Czwartek o 12:28 4 godziny temu, wojteksuwałki napisał(a): Przechodziłeś z 3853 z tej wersji ? duży koszt w serwisie ? nic się nie dzieje ? Hej, w ASO w "promocyjnej" cenie 500 zł przy okazji akcji serwisowej 90TS. Tak, przechodziłem z samodzielnie zainstalowanej 3853 (z oryginalnej 3248 poprzez 3283 i 3620). Pewnie miałem trochę szczęścia, bo nie każde ASO chętnie podejmuje się tematu updejtowania MMI. Wszystko świetnie działa, łącznie z bezprzewodowym AA, które aktywowałem przez kilka prostych adaptacji w OBDeleven.
wojteksuwałki Opublikowano Czwartek o 17:50 Opublikowano Czwartek o 17:50 (edytowane) To cena faktycznie ok za całość. Kurcze skoro dobrze chodzi wszystko to znowu kuszące ...:). Czyli przy takim roczniku też można przeprowadzać. Wcześniej pisałeś że ponoć nie zalecane do starszych aut. Znaczy że nie takie jeszcze stare są w jakim serwisie robiłeś ? Edytowane Czwartek o 18:12 przez wojteksuwałki
antioedipus Opublikowano Czwartek o 19:43 Opublikowano Czwartek o 19:43 Podeślę na priv nazwę serwisu. Tak naprawdę takie updejty systemowe powinny być darmowe - tym bardziej, że A4 było pierwszym modelem z MIB3, które przez pewien czas było po prostu niedopracowane.
wojteksuwałki Opublikowano Czwartek o 19:58 Opublikowano Czwartek o 19:58 Dzięki za namiar .Niestety ale co zrobić chcesz aktualizacje płać 🤣
amadeoo Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Ciekawe ile #Deniro bierze za aktualizację ?
Deniro Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, amadeoo napisał(a): Ciekawe ile #Deniro bierze za aktualizację ? Ja biore troche więcej niż ty zapłaciłeś ale ta cena też pewnie wynika z jakiegoś może rabatu czy promocji nie wiem , robocz-godzina w Aso kosztuje 700-800zł wątpie żeby tu na śląsku ktoś w ASO wykonał taki update za 500zł pewnie to kwestia indwydualnego podejścia i rozliczenia również innych usług Natomiast to i tak już niema zanczenia bo właśnie wyszły nowe wersje 4580 oraz 4853 podobno multum zmian i dodatków ale nie testowałem - link udostepnie wieczorem natomiast aktualizacji samemu już wogóle nie będzie można przeprowadzić ponieważ Audi od wersji 43xx cyfowało całkowicie czerwone menu aktualizacji i teraz jest one wywoływane przez program diagnostyczzny ODIS ONLINE Edytowane 13 godzin temu przez Deniro
turzol Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Kilka uwag ode mnie. Od wersji MHI3_ER_AU_P4398 działają wskazania z GoogleMaps/Apple na wskaźnikach oraz na projekcji HUD. Najlepiej przechodzić update w kolejności 3385 -> 3843* -> 4398. Oprogramowanie układowe 4x wymaga Conbox w wersji SW wyższej niż 4xx. Jeśli masz wersję 4014, nie będziesz mógł zaktualizować do wersji 4398 bez cofnięcia się do niższej wersji - sprawdzone Z wersji 4014 można przeskoczyć do softu 45**, ale mogą wystąpić problemy z conbox - utrata bluetooth i inne cuda. Zalecany update Conbox do wersji min 5xx W śląskim mogę wykonać aktualizację i przywrócę REM w każdej wersji (również zdalnie, wymagane posiadanie kabla enet)
antioedipus Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Świetnie, że wychodzą nowe wersje. Dobrze byłoby poznać bardziej szczegółowe informacje o zmianach w 4580 / 4853.
Rekomendowane odpowiedzi