Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aktualizacja MIB w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki  za namiar .Niestety ale co zrobić chcesz aktualizacje płać 🤣

Opublikowano

Ciekawe ile #Deniro bierze za aktualizację ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, amadeoo napisał(a):

Ciekawe ile #Deniro bierze za aktualizację ? 

Ja biore troche więcej niż ty zapłaciłeś ale ta cena też pewnie wynika z jakiegoś może rabatu czy promocji nie wiem , robocz-godzina w Aso kosztuje 700-800zł wątpie żeby tu na śląsku ktoś w ASO wykonał taki update za 500zł pewnie to kwestia indwydualnego podejścia i rozliczenia również innych usług 

Natomiast to i tak już niema zanczenia bo właśnie wyszły nowe wersje 4580 oraz 4853 podobno multum zmian i dodatków ale nie testowałem - link udostepnie wieczorem natomiast aktualizacji samemu już wogóle nie będzie można przeprowadzić ponieważ Audi od wersji 43xx cyfowało całkowicie czerwone menu aktualizacji i teraz jest one wywoływane przez program diagnostyczzny ODIS ONLINE

Edytowane przez Deniro

Opublikowano

Kilka uwag ode mnie.

Od wersji MHI3_ER_AU_P4398 działają wskazania z GoogleMaps/Apple na wskaźnikach oraz na projekcji HUD.

Najlepiej przechodzić update w kolejności 3385 -> 3843* -> 4398. 

Oprogramowanie układowe 4x wymaga Conbox w wersji SW wyższej niż 4xx.

Jeśli masz wersję 4014, nie będziesz mógł zaktualizować do wersji 4398 bez cofnięcia się do niższej wersji - sprawdzone

Z wersji 4014 można przeskoczyć  do  softu 45**, ale mogą wystąpić problemy z conbox - utrata bluetooth i inne cuda. Zalecany update Conbox do wersji min 5xx

W śląskim mogę wykonać aktualizację i przywrócę REM w każdej wersji (również zdalnie, wymagane posiadanie kabla enet)

Opublikowano

Próbowałem zainstalować nowe mapy z poziomu czerwonego menu i pod koniec aktualizacji pojawił mi się błąd Error 133 in modul NAVdb Root. Próbowałem na pendrive 256GB usb C i za pomocą pendrive 32Gb przy pomocy przejściówki. Jest ktoś w stanie mi pomóc jak mam zainstalować te najnowsze mapy, bo teraz nie mam żadnych 😕 

dzięki z góry.

Opublikowano

Mapy instaluje się z poziomu pielęgnacji systemu, a nie czerwonego menu.

Poza tym zero ninformacji na temat wersji posiadanego oprogramowania, ani wersji imstalowanych map, więc jak ktoś ma tu pomóć ? Na podstawie czego?

Opublikowano

MMI wersja MPR3_ER_AU_P3385, a mapy najnowsze ze strony myAudi. 

Opublikowano

Format partycji map i wgranie z poziomu pięgnacji systemu.

Opublikowano

Właśnie tak wyczytałem i ogarnąłem. Dzięki mimo to za podpowiedź ;)

Opublikowano
On 9/14/2025 at 3:28 PM, Deniro said:

Ja biore troche więcej niż ty zapłaciłeś ale ta cena też pewnie wynika z jakiegoś może rabatu czy promocji nie wiem , robocz-godzina w Aso kosztuje 700-800zł wątpie żeby tu na śląsku ktoś w ASO wykonał taki update za 500zł pewnie to kwestia indwydualnego podejścia i rozliczenia również innych usług 

Natomiast to i tak już niema zanczenia bo właśnie wyszły nowe wersje 4580 oraz 4853 podobno multum zmian i dodatków ale nie testowałem - link udostepnie wieczorem natomiast aktualizacji samemu już wogóle nie będzie można przeprowadzić ponieważ Audi od wersji 43xx cyfowało całkowicie czerwone menu aktualizacji i teraz jest one wywoływane przez program diagnostyczzny ODIS ONLINE

Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł przesłać 4853, ponieważ plik w mibsolution jest uszkodzony

Opublikowano

Czyli jeżeli ma teraz 4364 i nie mogę wejść w ustawienia trzymając dwa palce na krawędzi ekranu a chciałbym zaktualizować system do nowszego to jaki to jest koszt?  Z tego co piszecie  to również musi być podniesiony Conbox?  

Opublikowano

Witam pozwolę sobie napisać,  jestem umówiony w końcu na akcje serwisowa 16.10 zgłosiłem też chęć aktualizacji MMi oczywiście w rozsądnych pieniadzach a czy są rozsądne i jakie i najważniejsze czy w końcu ustaną bolączki łączności ? dam znaczy po oczywiście 

Miłego dnia 

Opublikowano
22 godziny temu, antioedipus napisał(a):

Może komuś się przyda, natrafiłem na info jak przywrócić czerwone menu w wersjach > 43** za pomocą VCtool:

Activation of red menu via FoD Tweaker on compatible systems is already available - you just need to provide the correct FeC code to activate the red menu. And the code is: 00000700 GEM Activation

Warto tylko dodać że VCtool kosztuje 189 euro rocznie + funkcja Fod Tweaker 399euro także raczej poza zasięgiem własnego użytku , dodatkowo nie działa w Audi A3/Q3 oraz rocznikach 2024+

Opublikowano
2 hours ago, Deniro said:

Warto tylko dodać że VCtool kosztuje 189 euro rocznie + funkcja Fod Tweaker 399euro także raczej poza zasięgiem własnego użytku , dodatkowo nie działa w Audi A3/Q3 oraz rocznikach 2024+

Dodatek FOD Tweaker można kupić za 100 € za jeden numer VIN i korzystać z niego bez ograniczeń. Nie musisz mieć subskrypcji VCtool. To rozsądne rozwiązanie, zakładając, że chcesz włączyć kilka innych funkcji.

Opublikowano

Cześć, 

mam pytanie dotyczące nowej aktualizacji dla modeli A4/A5 z 2024 r. z inteligentnym asystentem prędkości (ISA). Obecnie mam wersję MMI MHI3_ER_AU_P4026. W menu MMI w ulubionych mogę już ustawić wyłącznik ISA, ale interesuje mnie, czy w nowszych wersjach MMI można wyłączyć ISA za pomocą przycisku gwiazdki na kierownicy (zamiast przycisku podgrzewania kierownicy). Czy ktoś z Was wie coś o tej funkcji?

Mam również problem z CarPlay, który czasami samoczynnie traci połączenie z MMI, niezależnie od tego, czy jest to połączenie przewodowe, czy bezprzewodowe. 

Dziękuję i pozdrawiam z Czech

Opublikowano
15 godzin temu, pepikcz napisał(a):

czy w nowszych wersjach MMI można wyłączyć ISA za pomocą przycisku gwiazdki na kierownicy (zamiast przycisku podgrzewania kierownicy)

Nie można.

Opublikowano

Umówiłem się na wymianę oleju w ASO, przy okazji będę pytał ich o MMI oraz o aktualizację modułów i jak to wygląda cenowo. Zobaczymy co rzucą, za tydzień powinienem coś więcej wiedzieć.

Opublikowano

Mam wgraną P3281, poszukuję wersji P3620 i P3853 a mibsolution.one co nie działa. Pomożecie :)

Edytowane przez payong

Opublikowano

Mogę pomóc zdalnie z aktualizacjami i kodowaniami wystarczy kabelek

ALLEGRO.PL

Opublikowano
W dniu 25.09.2025 o 11:00, dziki24 napisał(a):

Witam pozwolę sobie napisać,  jestem umówiony w końcu na akcje serwisowa 16.10 zgłosiłem też chęć aktualizacji MMi oczywiście w rozsądnych pieniadzach a czy są rozsądne i jakie i najważniejsze czy w końcu ustaną bolączki łączności ? dam znaczy po oczywiście 

Miłego dnia 

Witam ponownie jestem po akcji serwisowej 90ts czas ok 1.5 h ale tu liczę od zdania  i odebrania samochodu niestety nie udało mi się zaktualizować MMI,  serwisant potwierdził że jest dostępna aktualizacja a jej czas to ok 2h i wymaga kolejnej wizyty koszt ok 1250 zł. 

Pozdrawiam