Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aktualizacja MIB w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, antioedipus napisał(a):

Ciekawe, ja mam informację od Panów z vaguptade.com, że przy aktualizacji MMI nie aktualizują domyślnie gataway'a i conboxa - to już dla nich osobna usługa.

W zakresie wskazówek na Virtual Cockpit na wersji 4398 podobno rzeczywiście chodzi wyłącznie o przeniesienie wskazań nawigacyjnych, tj. na Virtual Cockpit wciąż widzimy wyłącznie wbudowaną mapę Audi.

Dokument SVM jest wiarygodniejszym źródłem informacji aniżeli "panowie z vagupdate.com których strona notabene nie działa...

ale oczywiście polemizował nie będę - pliki są publiczne aktualizujcie śmiało w razie problemów piszcie na Śląsku będę wszystko naprawiał po koleji 👌

Edytowane przez Deniro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 26.06.2025 o 13:07, Burzaa napisał(a):

też tak kiedyś miałem i pamiętam, że udało mi się to naprawić przy pomocy VCDS, w którymś module zaznaczyłem, że ikonka internetu ma być zawsze widoczna. 

Mam OBDeleven - czy ktoś mógłby podpowiedzieć, gdzie dokładnie znajduje się to ustawienie?

Opublikowano

Ok, moje powyższe pytanie już nieważne. Zaktualizowałem już "oficjalnie" w serwisie do 4398 (łącznie z conboxem i gatewayem) i wszystko gra. 

Poniżej, dla zainteresowanych tematem, wygląd nowych wskazówek nawigacyjnych z AA / Carplay na VC: 

one1.jpg

one2.jpg

Opublikowano

Przechodziłeś z 3853 z tej wersji  ? duży koszt w serwisie ? nic się nie dzieje ? 

Edytowane przez wojteksuwałki

Opublikowano
4 godziny temu, wojteksuwałki napisał(a):

Przechodziłeś z 3853 z tej wersji  ? duży koszt w serwisie ? nic się nie dzieje ? 

Hej, w ASO w "promocyjnej" cenie 500 zł przy okazji akcji serwisowej 90TS. Tak, przechodziłem z samodzielnie zainstalowanej 3853 (z oryginalnej 3248 poprzez 3283 i 3620). Pewnie miałem trochę szczęścia, bo nie każde ASO chętnie podejmuje się tematu updejtowania MMI.

Wszystko świetnie działa, łącznie z bezprzewodowym AA, które aktywowałem przez kilka prostych adaptacji w OBDeleven.

Opublikowano

To cena faktycznie ok za całość. Kurcze skoro dobrze chodzi wszystko to znowu kuszące ...:). Czyli przy takim roczniku też można przeprowadzać. Wcześniej pisałeś że ponoć nie zalecane do starszych aut. Znaczy że nie takie jeszcze stare są :) w jakim serwisie robiłeś ? 

Edytowane przez wojteksuwałki

Opublikowano

Podeślę na priv nazwę serwisu. Tak naprawdę takie updejty systemowe powinny być darmowe - tym bardziej, że A4 było pierwszym modelem z MIB3, które przez pewien czas było po prostu niedopracowane.

Opublikowano

Dzięki  za namiar .Niestety ale co zrobić chcesz aktualizacje płać 🤣

Opublikowano

Ciekawe ile #Deniro bierze za aktualizację ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, amadeoo napisał(a):

Ciekawe ile #Deniro bierze za aktualizację ? 

Ja biore troche więcej niż ty zapłaciłeś ale ta cena też pewnie wynika z jakiegoś może rabatu czy promocji nie wiem , robocz-godzina w Aso kosztuje 700-800zł wątpie żeby tu na śląsku ktoś w ASO wykonał taki update za 500zł pewnie to kwestia indwydualnego podejścia i rozliczenia również innych usług 

Natomiast to i tak już niema zanczenia bo właśnie wyszły nowe wersje 4580 oraz 4853 podobno multum zmian i dodatków ale nie testowałem - link udostepnie wieczorem natomiast aktualizacji samemu już wogóle nie będzie można przeprowadzić ponieważ Audi od wersji 43xx cyfowało całkowicie czerwone menu aktualizacji i teraz jest one wywoływane przez program diagnostyczzny ODIS ONLINE

Edytowane przez Deniro

Opublikowano

Kilka uwag ode mnie.

Od wersji MHI3_ER_AU_P4398 działają wskazania z GoogleMaps/Apple na wskaźnikach oraz na projekcji HUD.

Najlepiej przechodzić update w kolejności 3385 -> 3843* -> 4398. 

Oprogramowanie układowe 4x wymaga Conbox w wersji SW wyższej niż 4xx.

Jeśli masz wersję 4014, nie będziesz mógł zaktualizować do wersji 4398 bez cofnięcia się do niższej wersji - sprawdzone

Z wersji 4014 można przeskoczyć  do  softu 45**, ale mogą wystąpić problemy z conbox - utrata bluetooth i inne cuda. Zalecany update Conbox do wersji min 5xx

W śląskim mogę wykonać aktualizację i przywrócę REM w każdej wersji (również zdalnie, wymagane posiadanie kabla enet)

Opublikowano

Świetnie, że wychodzą nowe wersje. Dobrze byłoby poznać bardziej szczegółowe informacje o zmianach w 4580 / 4853.

Edit: na mibsolution.one pojawiła się dzisiaj wersja MHI3_ER_AU_P4851

Edytowane przez antioedipus

Opublikowano

Próbowałem zainstalować nowe mapy z poziomu czerwonego menu i pod koniec aktualizacji pojawił mi się błąd Error 133 in modul NAVdb Root. Próbowałem na pendrive 256GB usb C i za pomocą pendrive 32Gb przy pomocy przejściówki. Jest ktoś w stanie mi pomóc jak mam zainstalować te najnowsze mapy, bo teraz nie mam żadnych 😕 

dzięki z góry.

Opublikowano

Mapy instaluje się z poziomu pielęgnacji systemu, a nie czerwonego menu.

Poza tym zero ninformacji na temat wersji posiadanego oprogramowania, ani wersji imstalowanych map, więc jak ktoś ma tu pomóć ? Na podstawie czego?

Opublikowano

MMI wersja MPR3_ER_AU_P3385, a mapy najnowsze ze strony myAudi. 

Opublikowano

Format partycji map i wgranie z poziomu pięgnacji systemu.

Opublikowano

Właśnie tak wyczytałem i ogarnąłem. Dzięki mimo to za podpowiedź ;)

Opublikowano
On 9/14/2025 at 3:28 PM, Deniro said:

Ja biore troche więcej niż ty zapłaciłeś ale ta cena też pewnie wynika z jakiegoś może rabatu czy promocji nie wiem , robocz-godzina w Aso kosztuje 700-800zł wątpie żeby tu na śląsku ktoś w ASO wykonał taki update za 500zł pewnie to kwestia indwydualnego podejścia i rozliczenia również innych usług 

Natomiast to i tak już niema zanczenia bo właśnie wyszły nowe wersje 4580 oraz 4853 podobno multum zmian i dodatków ale nie testowałem - link udostepnie wieczorem natomiast aktualizacji samemu już wogóle nie będzie można przeprowadzić ponieważ Audi od wersji 43xx cyfowało całkowicie czerwone menu aktualizacji i teraz jest one wywoływane przez program diagnostyczzny ODIS ONLINE

Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł przesłać 4853, ponieważ plik w mibsolution jest uszkodzony

Opublikowano

Czyli jeżeli ma teraz 4364 i nie mogę wejść w ustawienia trzymając dwa palce na krawędzi ekranu a chciałbym zaktualizować system do nowszego to jaki to jest koszt?  Z tego co piszecie  to również musi być podniesiony Conbox?  

Opublikowano

Witam pozwolę sobie napisać,  jestem umówiony w końcu na akcje serwisowa 16.10 zgłosiłem też chęć aktualizacji MMi oczywiście w rozsądnych pieniadzach a czy są rozsądne i jakie i najważniejsze czy w końcu ustaną bolączki łączności ? dam znaczy po oczywiście 

Miłego dnia