Exeo1.8T Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Witam, zanim napisałem na forum wszystko co możliwe zostało sprawdzone. Ciśnienie na garach: 1.10 bar 2.11 bar 3.11 bar 4.11 bar Ciśnienie paliwa prawidłowe Nowe świece Cewki nowe Odma i szczelność sprawdzone Przewody do cewek również Problem z wypadaniem zapłonów na zimnym silniku. Okropnie trzepie budą, przy przegazówce przymula silnik. Po osiągnięciu 80-90°C wszystko wraca do normy. Już pomału nie mam złudzeń, że to pęknięta głowica ale jeszcze dla pewności wrzucam logi i proszę aby ktoś je ocenił. Silnik 1.8T 208 KM +LPG Wolne obroty32: Log #920323 LOG.TUNEZILLA.COM Wolne obroty 2+33: Log #920326 LOG.TUNEZILLA.COM Wolne obroty: 001+003 Log #920327 LOG.TUNEZILLA.COM Wolne 90+93 Log #920328 LOG.TUNEZILLA.COM 02+33 dynamiczne Log #920329 LOG.TUNEZILLA.COM 03+20 dynamiczne Log #920331 LOG.TUNEZILLA.COM Log #920331 LOG.TUNEZILLA.COM 115+118 Dynamiczne Log #920333 LOG.TUNEZILLA.COM
Lovely Man Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Czy na gazie i na benzynie jest to samo? Czy jest przedmuch do układu chłodzenia bądź olej w zbiorniku wyrównawczym?
Exeo1.8T Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu Tak na gazie i na benzynie to samo. Test na CO2 w układzie negatywny ale to moim zdaniem wynika dlatego, że na zimnym silniku płyn nie przechodzi przez zbiorniczek wyrównawczy. A na ciepłym jakby się uszczelnia i nie wykazuje CO2.
Lovely Man Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Raczej na ciepłym by się rozszczelniał bo metal się rozszerza więc to raczej nie głowica i nie zasilanie w paliwo. A próbowałeś odłączać po jednym cylindrze aby sprawdzić na którym to wypada i czy zamieniałeś ewentualnie cewki/świece? Dziwne że przy temperaturze jest normalnie
Lovely Man Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Sprawdziłbym czy na wszystkich świecach jest iskra, lub czy podaje napięcie na wszystkie cewki, może sterownik nawala?
Exeo1.8T Opublikowano 13 godzin temu Autor Opublikowano 13 godzin temu Jak to sprawdzić? Wykręcając wszystkie świece i kręcąc rozrusznikiem?
Lovely Man Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu tak można najprościej zobaczyć, znalazłem na forum paska ceste przyczyny ustarek: https://forum.vw-passat.pl/topic/35877-abcdiagnostyka-18-20v-turbo-aeb-apu-awt-awm-18t-krok-po-kroku-guide-v03/
pelonek1 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Ciśnienie mierzyłeś na zimnym czy ciepłym silniku?
Lovely Man Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Niestety z elektroniką nie pomogę za wiele, analogowy model ze mnie, lampowiec
Exeo1.8T Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu 9 godzin temu, pelonek1 napisał(a): Ciśnienie mierzyłeś na zimnym czy ciepłym silniku? Ciśnienie na zimnym.
Rekomendowane odpowiedzi