Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż Navigation Plus od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. potrzebuje rozpiski pinów tunera tv. a w szczególnosci tej białej prostokątnej wtyczki

Opublikowano

Proszę bardzo

tvmfd.jpg

pin 1 i 5 - masa

pin 2 - +12V

pin 4 +12V (sygnał włączający tuner)

pin 3 i 6 szyna CAN

niepamiętam czy jest to widok wtyczki czy gniazda w tunerze tak więc najlepiej rozpoznać piny masy czyli 1 i 5 będą połaczone z obudową tunera, jako wtyczka doskonale nadaje się z zasilacza komputerowego wtyk PCI Express

Opublikowano

a mam pytanie znalazłem ze pin 4 we wtyczce zasilającej ( Kl. 15 geschaltetes Plus) mozna wziąc z nav złącze 26 pin z pinu 4 (kl.15)

moge tak zrobic

a i pytanko co do czinczy

sa 3 kolory

zółty

biały,

czerwony

moze mi ktos napisac która sa od video 1,video 2 , i audio

dzieki

Opublikowano

Pin 4 (26 pinowa wtyczka) jest opisany jako + po zapłonie musiałbyś sprawdzić kiedy faktycznie pojawia się tam napięcie, po jeżeli po zapłonie to wtedy tuner będzie się włączał po przekręceniu kluczyka, a powinien przy włączniu navi

Co do czinczy to

żółty - video

biały - audio kanał L

czerwony - audio kanał R

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a jak bym chciał podłączyc dvd i kamerke cofania?

to dvd przez s-video, a kamerke pod czincza?[br]Dopisany: 08 Luty 2011, 16:49_________________________________________________kur. kolejny problem.

na końcach kabli antenowych są takie pudełeczka a w nic gniazda 3 pinowe. kto wie co tam podpiąć:

fotka http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=6a0509a560ab154d

[br]Dopisany: 10 Luty 2011, 17:14_________________________________________________udało mi sie ogarnąć navi

i

udało mi sie idealnie dopasowac panel przedni od navi z a6 do a4 b5

745311ae31f153e5m.jpg

55715ca2089e4470m.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

foty z radyjkiem w konsoli wrzuć ,też to będę rzeźbił za parę dni

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kto mi powie jaki mam typ navi, tak jest na nalepce ale nie wiem czy to jest RNS D czy DX czy E

Nalepka jest coś w ten deseń

.......................................................................

. BLAUPUNKT -WERKE GMBH I Audi - RNS, A4 .

. 7 612 001 398 I 8D0 035 192 D .

. BNO 881 I AUZ1Z1X3......... .

. Made in Germany .

........................................................................

Jest to navi plus ale jaki do końca to nie jestem pewien.

Opublikowano

fotę poglądową please :gwizdanie:[br]Dopisany: 28 Maj 2011, 20:06_________________________________________________masz coś takiego:

rnsd.jpg

czy takiego :

rnse.jpg

pierwsza fotka to rns-d,druga to rns-e

Opublikowano

czyli mam RNS-D[br]Dopisany: 28 Maj 2011, 20:53_________________________________________________Ale czy samo D czy DX??[br]Dopisany: 28 Maj 2011, 21:10_________________________________________________A co zrobić żeby wywołać to wyswietlenie na ekranie tych danych o systemie i sofcie jak to widać na foto u SKALERX. Dodam że ja mam na 90% RNS-E

Opublikowano

Z tego co podałeś navi o numerze 8D0 035 192 D jest nonDX, przy DX mnożna łatwo to sprawdzić jeżeli niema płyty w napędzie a włączysz nawigacje to wyświetlany jest komunikat aby wrzucić płytę z mapą DX

Opublikowano

No to jest tak, po włączeniu u góry ekranu wyświetla się taki komunikat a jka wciskam navigation to jest info jak 2 zdjęcia.

ww1.jpg

ww2.jpg

Czyli nie ma dla mnie ratunku i płyty na PL się nie załatwi?

Opublikowano

NonDX - nawet na pierwszej stronie tego wątku masz tabele z rodzajami navi i jak widzisz 8D0 035 192 D jest nondx, czyli niema PL

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

30.04.99 myślę że non dx[br]Dopisany: 11 Czerwiec 2010, 16:31_________________________________________________

Jak zmusić navi do pokazywania komunikatów na FISie??? Zamontowałem tuner TMC, wszystkie informacje z radia wyświetla, ale jakoś nie pokazują mi się informację o trasie :mysli:

a co TY chcesz mieć jaką informację? strzałek tam nie będzie, to nie mała navi :mysli:

A właśnie, że będą :decayed::tongue4:

dsc2923z.jpg

dsc2928d.jpg

dsc2929e.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niema zdjęcia od strony numeru seryjnego ale wydaje mi się że jest to navi z A6 czyli bez cięcia nie wejdzie ale możesz upewnić się u sprzedającego

Opublikowano

Jeśli z A6-tki to trzeba będzie delikatnie od góry zeszlifować .

Opublikowano

Jeśli z A6-tki to trzeba będzie delikatnie od góry zeszlifować .

no i z boków nie będzie idealnie pasować

Opublikowano

Trzeba zeszlifować od dołu nie od góry :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

otóż mam taki problem,kupiłem sobie navi plus DX z s4.niestety nawigacja nie łapie mi żadnego radia a w głośnikach nic nie słuchać nawet szumu :wallbash: mimo tego że antena radiowa jest podłączona :mysli: radio słychać tylko i wyłącznie jak wejdę w opcje Telefon Mute i tam na suwaku dam głośniej ale to tylko przez chwile bo zaraz włącza sie nawigacja i sama stamtąd wychodzi.No i totalnie nie wiem o co chodzi i jak zrobić żeby radio działało.

Jak wyciągnąć płytę z nawigacji?

jak zmienić język na angielski bo moja jest po włosku;/

Opublikowano

zacznij od wgrania spolszczenia ,będzie prościej już zawsze :wink4::good: ,płytę się wysuwa z poziomu menu ,anteny dobrze podpiąłeś :?: ,że radio nie gra :mysli: