Wihajster Opublikowano 1 Czerwca 2006 Opublikowano 1 Czerwca 2006 zapomnialem dodac ze w okresie zimowym wcale nie myje powiedzmy ze jak umyje w listopadzie to pozniej w marcu najwczesniej Uwazam ze nie ma sensu myc jak wyjade i po chwili tak samo wyglada.Szkoda zachodu Wazne zeby w srodku bylo czyste :mrgreen:
lnn Opublikowano 1 Czerwca 2006 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2006 zapomnialem dodac ze w okresie zimowym wcale nie myje powiedzmy ze jak umyje w listopadzie to pozniej w marcu najwczesniej Uwazam ze nie ma sensu myc jak wyjade i po chwili tak samo wyglada.Szkoda zachodu Wazne zeby w srodku bylo czyste :mrgreen: a sol ktora zostaje na samochodzie? :> czasem trzeba przeplukac
boom_mike Opublikowano 1 Czerwca 2006 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Ja w zimie tez myje, sol strasznie odbarwia lakier. Az zal czasmi mi sie robi jak widze samochody w smugach od soli
Kamill Opublikowano 1 Czerwca 2006 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Ja myje raz na 3-4 tygodnie jak wpadne do rodzicow to przed domem szczotka wąż i jazda, w zime tez myje, szczegolnie jak np zostawiam samochod na dluzej w garazu i nim nie jezdze (wyjazd na narty). Srodek raz ma niesiac przetre kurz, raz na dwa odkurze, raczej nie piore samochodow jak nie jest szczegolnie brudna tapicerka bo to powoduje ze material pozniej brudzi sie 2x szybciej. Audi naszczescie nie musialem prac.
Traviz Opublikowano 1 Czerwca 2006 Opublikowano 1 Czerwca 2006 w zimę też nie myłem niuni Kiedyś umyłem to mi poprzymarzało tu i tam w zawieszeniu Dlatego w tym roku od pierwszego śniegu do pierwszych dni na plusie Poza tym Staram się myć niunię raz na tydzień, w środku co dwa/trzy tygodnie mi wystarcza - bo po porządnym wysprzątaniu wystarczy tylko raz na tydzień wytrzepać dywaniki i przetrzeć wilgotną i suchą szmatką i jest super Jeżdżę sam, więc nie bałaganię strasznie Czasem przetrę jeszcze z kurzu pod maską Na myjnie nie odważyłbym się jechać...
dziarule Opublikowano 1 Czerwca 2006 Opublikowano 1 Czerwca 2006 ja zazwyczaj na automatycznej myjni myje autko mam jedna sprawdzona gdzie szczotki sa czesto wymieniane a wlokna nie rysuja lakieru po za tym przed kazdym programem jest dwoch chlopakow ktorzy myja recznie... w zimie tez czesto tam jezdzilem co gdzies 2 tygodnie wjezdzalem w tunel zamykali wjazd cieplo w srodku bylo, osuszali mi fajnie autko i cieszylem sie z jazdy czystym autkiem tylko z\e ja malo jezdze to mylem zeby autko nie stalo cale w soli w garazu..
Wihajster Opublikowano 1 Czerwca 2006 Opublikowano 1 Czerwca 2006 ja myje na myjni bezdotykowej z aktywna piana
Peter Opublikowano 1 Czerwca 2006 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zazwyczaj myje na swoim podworku, a jak mi sie nie chce to jade do myjni recznej i mam auto wyczyszczone z zewnatrz i w srodku za 20 zl z woskowaniem :mrgreen:
Hugo Opublikowano 1 Czerwca 2006 Opublikowano 1 Czerwca 2006 ja zazwyczaj na automatycznej myjni myje autko mam jedna sprawdzona gdzie szczotki sa czesto wymieniane a wlokna nie rysuja lakieru Nie wierze w to , że nie rysują.Zobaczysz samo za jakiś czas jak postawisz autko na słońcu i się przyjrzysz jak ładnie lakier wygląda :mrgreen:
dziarule Opublikowano 1 Czerwca 2006 Opublikowano 1 Czerwca 2006 tylko te szczotki nie sa zrobione z tych gowni...ych zylek czy wlokienek tylko takiej pianki czy gumy takiej mieciutkiej nie wiem co to jest ale autka nie rysuje
Wihajster Opublikowano 1 Czerwca 2006 Opublikowano 1 Czerwca 2006 najlepiej myc autko samemu ale na myjni bezdotykowej jest rowniez dobrze wtedy kiedy nie ma czasu i ochoty na wlasna inwencje
Peter Opublikowano 1 Czerwca 2006 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Gdzies czytalem ze na myjni bezdotykowej jest uzywane tyle chemii ze bardzo niszczy lakier po jakims czasie takiego mycia
Wihajster Opublikowano 1 Czerwca 2006 Opublikowano 1 Czerwca 2006 nie ktore myjnie nie chca myc czerwonych aut bo ten lakier jest szczegolnie narazony na ten srodek do mycia :mrgreen:
Traviz Opublikowano 1 Czerwca 2006 Opublikowano 1 Czerwca 2006 nie ktore myjnie nie chca myc czerwonych aut bo ten lakier jest szczegolnie narazonyna ten srodek do mycia :mrgreen: Dzieńdobry! Czerwonych aut nie obsługujemy! Dobre by było
Wihajster Opublikowano 1 Czerwca 2006 Opublikowano 1 Czerwca 2006 nie no spoko tylko na odpowiedzialnosc klijenta bo z tym lakierem nie dzieje sie oczywiscie po jednym myciu ale po wielu :razz:
MARTiiii Opublikowano 1 Czerwca 2006 Opublikowano 1 Czerwca 2006 A co sądzicie o tych myjniach tunelowych? Zwłaszcza tej w Lublinie koło Gajka.
Hugo Opublikowano 1 Czerwca 2006 Opublikowano 1 Czerwca 2006 A co sądzicie o tych myjniach tunelowych? Zwłaszcza tej w Lublinie koło Gajka. Jak każda inna automatyczna rysuje lakier.
adadur Opublikowano 2 Czerwca 2006 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Chciałbym wszystkich ostrzec przed używaniem ściągaczki do wody. Może nie po to aby jej wcale nie używać bo jak jest auto dobrze umyte i spłukane to można zachowując ostrożność jej użyć. Dlaczego? otóż kupiłem kiedyś bardoz dobrą ściągaczkę, mięciutka guma itp. bez metalowych elementów jednak nadrobniejsze ziarenka piasku które podejdą pod tą gumeczkę skutecznie rysują lakier.
Hugo Opublikowano 2 Czerwca 2006 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Chciałbym wszystkich ostrzec przed używaniem ściągaczki do wody. Może nie po to aby jej wcale nie używać bo jak jest auto dobrze umyte i spłukane to można zachowując ostrożność jej użyć. Dlaczego? otóż kupiłem kiedyś bardoz dobrą ściągaczkę, mięciutka guma itp. bez metalowych elementów jednak nadrobniejsze ziarenka piasku które podejdą pod tą gumeczkę skutecznie rysują lakier. Ale przecież tak samo może być jak ziarenko piasku zostanie Ci na przykład pod irchą.Więc nie ma reguły czym wycierasz
Rekomendowane odpowiedzi