grisha_g Opublikowano 9 Czerwca 2009 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Witam. Chciałbym zamontować lodówkę w swojej audi. Ma ktoś jakis pomysł gdzie ją zmontować? Może ktoś już montował lodóweczkę w swoim aucie? Jak ją zamocować? Gdzie? Myślałem o zamocowaniu jej w bagażniku. Co o tym sądzicie? Oczywiście musi być możliwość szybkiego jej wyjęcia.
Gość Michał Opublikowano 9 Czerwca 2009 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Bagaznik wydaje się być najlepszym rozwiązaniem. Jakich rozmiarów jest ta lodówka?
grisha_g Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2009 O to chodzi że jeszcze jej nie mam i chce dostosować lodówkę do posiadanego miejsca ale myślę że będzie miała ok 20L pojemności
Skrzypek Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 osobiście umieściłbym lodówkę w bagażniku tuż za siedzeniami aby można było do niej sięgnąć poprzez odchylenie oparcia siedzenia
kalik Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Doprowadź sobie odpowiednie zasilanie do tej lodówki. Proponuje bezpośrednio od aku dwa przewody jeden na "+" i drugi na "-". Załóż bezpiecznik na przewód prądowy, 10 - 15 cm za akumulatorem. Ja mam coś takiego http://www.allegro.pl/item647957942_krolewicz_trucklodowka_man_volvo_daf.html
fayera Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Innego miejsca nie można w aucie osobowym sobie wyobrazić jak bagażnik... Ja ulokowałbym ją przy jednym z boczków,jeżeli byłaby w prostokącie....
leon29sj Opublikowano 11 Czerwca 2009 Opublikowano 11 Czerwca 2009 tylko bagażnik....a jakie jest zużycie prądu?...bo się zastanawiałem też nad tym..fajna sprawa jak jeździ gdzie dalej...
kadaf Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 tylko bagażnik....a jakie jest zużycie prądu?...bo się zastanawiałem też nad tym..fajna sprawa jak jeździ gdzie dalej... od 35 do 90 wat (około 3A)w czasie pracy, ale sadzę że jak wstawisz do lodówki zimne napoje i do tego ze dwa wkłady ze zamrażalki dużego zużycia prądu nie będzie
jaca.13 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 znajomy miał taką lodówkę zamontowaną w kufrze i bardzo sobie chwalił !
Gość Michał Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zajebioza jest taka lodówka , w sceniku miałem ori lodówke, była ulokowana zamiast środkowego fotela,super sprawa na dalekie wyjazdy
Korzeń Opublikowano 17 Czerwca 2009 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Tak tylko informacyjnie... A może wystarczy Ci klimatyzowany schowek? Było o tym dużo na forum.
Pucek Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 ale do B5 klimatyzowany schowek??? że do B6 to rozumiem, ale taka lodóweczka w bagażniku to ciekawy pomysł, są takie na 12v do zapalniczki, podłączyć na stałe, z bezpiecznikiem, zamocować do boczku i jest extra
kadaf Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 tylko B6 ma gniazdo zapalniczki pod ciągłym napięciem, więc aku by padał co noc, musiał by być jakiś włącznik i wyłącznik
babcuk Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 a po co komu lodówka skoro praktycznie co 10km zimny browarek lub red bul-a można kupić na stacji benzynowej dla mnie to tylko zawalisko w bagażniku i do tego trzeba jakoś konkretnie ją zamontować żeby nie fruwała po tym bagażniku bo browarki się spienią :> no ale to tylko moje zdanie
Patrykbor Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 ale do B5 klimatyzowany schowek??? ja mam
truckmaniac Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 tylko B6 ma gniazdo zapalniczki pod ciągłym napięciem, więc aku by padał co noc, musiał by być jakiś włącznik i wyłącznik Zużycie prądu normalnej lodówki samochodowej z kompresorem (nie mylić z chłodziarką z wiatraczkiem) jest na tyle małe, że nawet tego nie zauważysz na akumulatorach Ja w ciężarówce nawet na weekendy nie gaszę
kalik Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 tylko B6 ma gniazdo zapalniczki pod ciągłym napięciem, więc aku by padał co noc, musiał by być jakiś włącznik i wyłącznik Zużycie prądu normalnej lodówki samochodowej z kompresorem (nie mylić z chłodziarką z wiatraczkiem) jest na tyle małe, że nawet tego nie zauważysz na akumulatorach Ja w ciężarówce nawet na weekendy nie gaszę Tylko Ty masz w ciężarówce 2 x 12 V i to jakiej mocy baterie .......pewnie ze 190 Ah jedna i podejrzewam, że w weekend przepalasz auto.....
truckmaniac Opublikowano 27 Czerwca 2009 Opublikowano 27 Czerwca 2009 tylko B6 ma gniazdo zapalniczki pod ciągłym napięciem, więc aku by padał co noc, musiał by być jakiś włącznik i wyłącznik Zużycie prądu normalnej lodówki samochodowej z kompresorem (nie mylić z chłodziarką z wiatraczkiem) jest na tyle małe, że nawet tego nie zauważysz na akumulatorach Ja w ciężarówce nawet na weekendy nie gaszę Tylko Ty masz w ciężarówce 2 x 12 V i to jakiej mocy baterie .......pewnie ze 190 Ah jedna i podejrzewam, że w weekend przepalasz auto..... Zgadza się. Mam 2 x 220 Ah Nie zmienie to faktu, że na wskażniku napięcia nie widać żadnej różnicy od piatku wieczora, do wieczora w niedziele Auta nie przepalam, bo w domku sobie siedzę
Rekomendowane odpowiedzi