kaju Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Poliftowe liczniki miały CAN. Bezdyskusyjnie. Chwal się synek jak Ty te CANy tam puściłeś? Szara wtyczka licznika pin 5 to CAN H, pin 6 to CAN L, analogicznie musisz je połączyć do wtyczki w radiu, kabelki oczywiście w delikatnym warkoczyku, potem kodowanie licznika główne 00XXX, gdzie X to stare wartości kodowania, potem adaptacja, kanał 62 wartość 1. Wtedy radio dostanie podświetlenie i na FISie poleci RDS. ---------- Post dopisany at 19:42 ---------- Poprzedni post napisany at 19:41 ---------- Adaptacja kanał 62 wartość 1 albo jak masz navi to 5. 1? Wszyscy mi piszą, że 19 (16 + 1 radio + 2 telefon) A w życiu. Jeśli masz telefon, to 1+2, czyli 3 i wtedy ruszy telefon i radio. ---------- Post dopisany at 19:43 ---------- Poprzedni post napisany at 19:42 ---------- Ale Ty to kodujesz w B5 czy w B6?
nitroo Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Wpiąłem się w niebieską kostkę (po lewej stronie licznika) w piny 19 i 20 w A4 B6. Wrzucam zdjęcia kostek: Filmik obrazujący problem: Brak radia na FIS - YouTube
kaju Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 No to w B6 inna historia. Spróbuj w takim układzie bez telefonu, czyli wartość 17. Głównego nie ruszaj, nie doczytałem, że u siebie w aucie masz ten problem. ---------- Post dopisany at 19:49 ---------- Poprzedni post napisany at 19:49 ---------- Nie mam dostępu do swojego auta teraz, dopiero za dwa tygodnie będę w Polsce...
dzienciol Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Panowie dlaczego czasem po odpaleniu po nocce mam ssanie a czasami go nie ma.Odpowiada za to jakiś czujnik czy cuś? Nie mylić z innym ssaniem :decayed::grin:
nitroo Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 No to w B6 inna historia. Spróbuj w takim układzie bez telefonu, czyli wartość 17. Głównego nie ruszaj, nie doczytałem, że u siebie w aucie masz ten problem.---------- Post dopisany at 19:49 ---------- Poprzedni post napisany at 19:49 ---------- Nie mam dostępu do swojego auta teraz, dopiero za dwa tygodnie będę w Polsce... Bo ogólnie chodzi mi o to, czy mógłbym się z kim spotkać, by sprawdzić jego radio na moich canach, albo moje u niego Bardzo by mi na tym zależało...
kaju Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Ty radio zmieniałeś, czy jak? Całą historie naświetl
nitroo Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Auto zjechało z fabryki z Chorusem, a jak je kupiłem to miało Concerta 2 (później się okazało, że z A3, bo 8P0). Od początku nie miałem radia na FIS, chociaż BT się pokazywał. Na innym liczniku jest to samo, więc to nie kwestia licznika. VAG w kanale 62 ustawiłem 19, ale to nie pomogło. Na canach (bynajmniej starych) nie było przejścia. Teraz podłączyłem nowe cany i niestety nadal sytuacja się nie poprawiła (nie mam czym sprawdzić, czy teraz jest przejście), dlatego szukam winy w radiu, stąd pomysł, by sprawdzić czyjeś radyjko Co jeszcze mogę sprawdzić/ustawić?
kaju Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Sprzedaj to radio i kup od B6. To jedyne rozwiązanie.
nitroo Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Sprzedaj to radio i kup od B6. To jedyne rozwiązanie. Skłaniam się ku temu lub uzbieraniem na RNS, ale najpierw chciałbym się upewnić na innym radiu, że wszystko z instalacją jest ok
kaju Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Sprzedaj to radio i kup od B6. To jedyne rozwiązanie. Skłaniam się ku temu lub uzbieraniem na RNS, ale najpierw chciałbym się upewnić na innym radiu, że wszystko z instalacją jest ok jest, ustaw kodowania jakie były fabryczne i nowe radio na bank Ci ruszy. Od A3 prawdopodobnie gryzie się CAN radia i licznika, Szyba miał tak w przypadku właśnie concerta II i licznika z A6 - nie szło za skurwesyna tego dograć, włożył inny licznik - zagrało, zaśpiewało, zatańczyło i nawet kolbe mu ojebało. Inny protokól jest i nie przeskoczysz tego. ---------- Post dopisany at 20:45 ---------- Poprzedni post napisany at 20:44 ---------- W Twoim przypadku radio tutaj pierdzieli całą robote.
nitroo Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 W Twoim przypadku radio tutaj pierdzieli całą robote. A damy radę się jakoś spotkać we Wro, jak będziesz, żebym miał na 100% pewność?
kaju Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Żona mnie cordobą odbiera z lotniska, bo audi albo będzie stało u plastikarza, albo ja je będę zawoził na następny dzień, więc ja odpadam niestety. Chopin jakie ma radio? Albo ugadaj się z 1/4 on ma RNS-E, ile to roboty przepiąć z wtyczkami do Ciebie i odpalić Ci FIS. Ale jestem na pierdylion procent pewny, że to wina protokołu w radiu.
chopin Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Żona mnie cordobą odbiera z lotniska, bo audi albo będzie stało u plastikarza, albo ja je będę zawoził na następny dzień, więc ja odpadam niestety. Chopin jakie ma radio? Albo ugadaj się z 1/4 on ma RNS-E, ile to roboty przepiąć z wtyczkami do Ciebie i odpalić Ci FIS. Ale jestem na pierdylion procent pewny, że to wina protokołu w radiu. Chopin ma za***iste RNS-E o co kaman
szczuraz Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Opublikowano 4 Marca 2014 Żona mnie cordobą odbiera z lotniska, bo audi albo będzie stało u plastikarza, albo ja je będę zawoził na następny wtrysk bo mocy mało ooops
Gość cwiara Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Żona mnie cordobą odbiera z lotniska, bo audi albo będzie stało u plastikarza, albo ja je będę zawoził na następny wtrysk bo mocy mało ooops :shock3::grin:
kaju Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Żona mnie cordobą odbiera z lotniska, bo audi albo będzie stało u plastikarza, albo ja je będę zawoził na następny wtrysk bo mocy mało ooops pjeeeerdolony
szczuraz Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Opublikowano 5 Marca 2014 Niektórzy pracują i nie mogą sobie pozwolić na picie od rana...
maq Opublikowano 5 Marca 2014 Opublikowano 5 Marca 2014 Dżizesss... Kawy!!!! Jak ja nie lubię zmieniać roboty.
Lolek Opublikowano 5 Marca 2014 Opublikowano 5 Marca 2014 Niektórzy pracują i nie mogą sobie pozwolić na picie od rana... Haha zależy gdzie pracują
Rekomendowane odpowiedzi