Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wakacje w Chorwacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odkopie troche ;) , jako ze planuje sie wybrac w polowie sierpnia do Chorwacji mam pytanie o..... policje po drodze :) ?? Sporo miskow ?? Trzeba uwazac na autostradach czy mozna spokojnie smigac swoim szybszym tempem ?

w Austrii stali i w Słowenii też :gwizdanie:

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 333,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Ja byłem bez prawka , jeszcze skoczyłem do Bośni , luuuzzzz

Dziwisz sie? Gdzie policja jest w stanie wyciagnac 260 ? :polew:

Opublikowano

z boxem na dachu tak szybko nie jechaliśmy :decayed:

Opublikowano

W Austrii i Słowenii teraz często stoją ale przede wszystkim wypatrują czy winiety na szyby ponaklejane.

Opublikowano

Hymm czyli jednak mozna sie ich wszedzie spodziewac, a mialem nadzieje ze autostrady sobie odpuszczaja :( .

Opublikowano

Hymm czyli jednak mozna sie ich wszedzie spodziewac, a mialem nadzieje ze autostrady sobie odpuszczaja :( .

Jak masz z 2000 Euro na wylocie to jedź i niczym się nie przejmuj. :wink4:
Opublikowano

Ale głownie stoją przy wjazdach na Autostrady i z daleka patrzą kto nie ma winiety na szybie i tylko tych głownie zatrzymują a tak żeby stali i łapali za prędkość to się nie spotkałem.

Opublikowano

A jechał z was ktoś Panowie przez Znojmo?

Tam jest taki fajny zajazd ze słynnymi smokami i samolotem czy tam kupowaliście ktoś winiety czy bliżej granicy ale jak pamiętam w nocy tam nie ma żywej duszy.

Pozdro

Opublikowano

bede jechał przez Słowacje-Austria-Słowenia (tam oczywiscie omijam autostrade)-Chorwacja do Makarskiej zna ktoś tą trase? jaki procent z tego jest na autostradzie? 2 kierowców, planujemy zrobić to za machem :slina:

wyjazd planowany, ale bez rezerwacji :kox: ok 25 sierpnia

Opublikowano

bede jechał przez Słowacje-Austria-Słowenia (tam oczywiscie omijam autostrade)-Chorwacja do Makarskiej zna ktoś tą trase? jaki procent z tego jest na autostradzie? 2 kierowców, planujemy zrobić to za machem :slina:

Autostradę masz praktycznie do samej Makarskiej. Spokojnie dasz rade sam.

Na miejscu trochę poszukasz jakiejś kwatery ale ogolnie dasz rade. Ja byłem za Makarską w Tuciepi było :good:

Opublikowano

Kolego sam zrobisz tą trasę z krótkimi przerwami. Dlaczego chcesz ominąć autostradę w Słowenii:?: Krótka ale fajna. :good: Chorwacja to od początku sama autostrada i można lecieć... :cool1:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

a był ktoś w Chorwacji z dziećmi? Chodzi o mi zwłaszcza o piaszczystą plażę..

Opublikowano

Ja byłem ale nie na piaszczystej plaży. :tongue4: Te kamyczki nie są wcale takie złe. :good: Zakup odpowiednie Buty do wody i będzie OK.
Opublikowano

Miśki? W Chorwacji na autocestach nie widziałem. Na lokalnych drogach i owszem. "Suszą". Tam jest o tyle dziwnie, że możesz jechać przez teren zabudowany i mieć nakaz jazdy "50", "60" lub "70" (zależnie od znaku)

Mnie złapali pierwszego dnia na 15-20 km przed miejscem docelowym już po zjeździe z autostrady (przed granicą z BiH). Na "50" miałem 77 :decayed::wallbash: Po całym dniu jazdy byłem. Jeszcze chciał bym się cofnął 5 km do bankomatu i wypłacił kuny, i mu przywiózł :naughty:

Austria? Bramki nad autostradami. Słowacja? Nie widziałem. Słowenia? Może jeden radiowóz. Polska? Wiadomo .... Radar co 5 km na Katowickiej :sick3:

Fakt, sprawdzają paszporty, dowód rejestracyjny, zieloną kartę (obowiązkowa np. w BiH) a prawka nigdy.

Oniak - to chyba standardzik a nie wyjątek? :kox:

Kamienie? Sandały albo specjalne buty do chodzenia po kamienistej plaży i nie ma problemu. Ja byłem z dwójką dzieciaków (3 i 5 lat) i kamienie nie były dla nich problemem.

Opublikowano

ja byłem rok temu z 14 miesiecznym, w Chorwacji są piaszczyste plaże, ale nie znam dokładnie rejonów, a w tym roku z 25 miesięcznym bez pewnego piasku sie nie ruszam.. :decayed:

nie chodzi o problemy z chodzeniem, choć zawsze łatwiej rozwalić sobie nogi na kamieniach niż na piasku, a o szanse, że choć chwile się czymś zajmie.. :wink4:

Opublikowano

wyspa Rab, miejscowość Lopar, jak cenisz cisze i spokój, to plaża Cyganka i piasku Ci pod dostatkiem, to jedyne miejsce gdzie są same plaże piaszczyste. :good:

Opublikowano

Wyspa BOL najsłynniejsza Piaszczysta plaża w Chorwacji :good: ale tłok niesamowity :wallbash:

Opublikowano

Wyspa BOL najsłynniejsza Piaszczysta plaża w Chorwacji :good: ale tłok niesamowity :wallbash:

Raczej chyba miałeś na myśli wyspę Brać :wink4: Niestety piaszczyste plaże są w Polsce nad Bałtykiem w Chorwacji gwarantowana pogoda, czysta ciepła woda i bardzo ładny krajobraz. Na złotym rogu w Bol na plaży jest taki drobny kamyczek i jak na warunki Chorwacji można zaliczyć ją jako piszczystą. Ze swojej strony polecam Supetar też na wyspie Brać gdzie znajduje się zatoka Vela Luka z piaszczystym dnem i stałą głebokością. Jak ktoś jedzie z dziećmi to jest to najlepsze miejsce gdzie bezpiecznie można korzystać z kompieli. Na plaży w Bol dno kamieniste bez butów ciężko i raptownie sie obniża.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam szanowne grono bywalców Chorwacji. :hi:

Wybieram się w tym roku na Chorwację grupą 6 osób. wszystko ładnie pięknie, ale okazuje się że zgubiłem paszport. Na nic przeszukiwania całej chaty krok po kroku, zakamarek po zakamarku. Paszportu nie mam. W związku z tym kieruję do was zapytanie?? czy da radę dojechać do Chorwacji bez paszportu?? Złożyłem nowy wniosek, wcisnąłem bajer, że chcę w trybie pilnym itd - mam pieczątkę pani Kierownik, lecz niestety termin odbioru 24 sierpień :wallbash: Na pocieszenie za wyrobienie nowego w związku z zagubieniem kara - 420 zł. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć to najwięcej problemów za brak paszportu robią na Słowenii.

Z góry dzięki za odp

Opublikowano

Witam szanowne grono bywalców Chorwacji. :hi:

Wybieram się w tym roku na Chorwację grupą 6 osób. wszystko ładnie pięknie, ale okazuje się że zgubiłem paszport. Na nic przeszukiwania całej chaty krok po kroku, zakamarek po zakamarku. Paszportu nie mam. W związku z tym kieruję do was zapytanie?? czy da radę dojechać do Chorwacji bez paszportu?? Złożyłem nowy wniosek, wcisnąłem bajer, że chcę w trybie pilnym itd - mam pieczątkę pani Kierownik, lecz niestety termin odbioru 24 sierpień :wallbash: Na pocieszenie za wyrobienie nowego w związku z zagubieniem kara - 420 zł. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć to najwięcej problemów za brak paszportu robią na Słowenii.

Z góry dzięki za odp

Myślę, że bez paszportu nie wjedziesz Chorwacja nie jest jeszcze w Unii.