Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wakacje w Chorwacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedzcie w 2 polowie czerwca jak ja:P

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 332,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Planuje na sierpień ok 10-go będę wyruszał - wtedy mam urlop. Chciałbym wcześniej ale nie mam możliwości. Narazie robię rozeznanie co i jak ubezpieczyć i zabrać ze sobą. Jakieś informacje wstępne mam już.

Edytowane przez tomekxp2

Opublikowano

Planuje na sierpień ok 10-go będę wyruszał - wtedy mam urlop. Chciałbym wcześniej ale nie mam możliwości. Narazie robię rozeznanie co i jak ubezpieczyć i zabrać ze sobą. Jakieś informacje wstępne mam już.

Najważniejsze (jeśli chodzi o samochód) to znaleźć ubezpieczenie, które gwarantuje lawetę do PL. Tak na wszelki wypadek.

Opublikowano

Co do lawety to z tego co słyszałem są jakieś ubezpieczenia od limitu km, trzeba obliczyć zasięg i wykupić :)

Opublikowano

Ja też pany mam zamiar w tym roku śmigać do Chorwacji. Wylot pewnie około 25 sierpnia. Totalnie nie wiem gdzie jechac :decayed: macie jakieś sprawdzone miejscówki żeby można było faktycznie wypocząć? Planuje jechać w 4 osoby moim b6 także chciałbym jechać jak najlepszymi drogami. Jak wygląda tam sprawa z językiem? PO polsku idzie rozmawiać?Zbieram info bo w zasadzie chciałbym już coś zamówić :kox:

Opublikowano

Począwszy od Zadaru a nawet wcześniej cała Chorwacja jest ciekawa.

Jeżeli nie byłeś jeszcze to proponuje okolice Trogiru lub Splitu.Jest co po zwiedzać.

Można pojechać do parku Krka i zobaczyć przepiękne wodospady.

Na zachęte:

http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Park_Narodowy_Krka

Odległość od Trogiru jakieś 200km.

Co do dróg, masz super autostradę, oraz jadrankę, jakby krajówkę.Równo jak na stole, trochę wąsko.Nawet jak masz luzy w zawieszeniu to nic nie stuka.

Bez problemu dogadasz się po polsku.Jak rozmawiałem z Chorwatami to lubią polski język, nie lubią niemieckiego.

Edytowane przez edekxp

Opublikowano

Ale ja nie chce zwiedzać tylko sobie poleżec na plaży :wink: Ponoć wszyski w Cro są kamieniste tak?

Opublikowano

Ale ja nie chce zwiedzać tylko sobie poleżec na plaży :wink: Ponoć wszyski w Cro są kamieniste tak?

Nie :P piaszczyste plaże są w Duce , proponuje Riwiere Makarską bez piachu :kox:

Opublikowano

Po rakiji dogadasz sie bez problemu po polsku

Opublikowano

Jak by ktoś szukał noclegu w okolicach Jezior Plitvickich to mam super miejscówkę u babki. Nocowaliśmy tam już dwa razy, zresztą pół Cro.pl się u niej zatrzymuje dlatego prawie biegle mówi po polsku.

Jak ktoś jedzie i chce się bawić to chyba bym się zdecydował na Makarską. To taki polski Sopot czy inny kurort.

Ja byłem w Tucepi, później w Baska Voda. Teraz sam nie wiem ale na pewno Riwiera Makarska.

Edytowane przez Armi

Opublikowano

Polecam miejscówke Promajna jak ktoś chce odpocząć zdala od zgiełku. Leży między Baska Voda a Makarską. Do Baski jest z buta 15 minut ścieżką kamienistą wzdłuż plaży. Do Makarskiej 10-12km jak ktoś chce się zabawić wieczorem :wink:

Poza tym wioska leży u podnóża krajobrazowego parku Biokovo , gdzie można wjechać na szczyt góry Sv Jure. Polecam podjazd na sam szczyt autem, emocje gwarantowane :)

Mam tam namiar na rewelacyjną wille w pełnej opcji za dobry pieniądz. Jechaliśmy z 2-letnią córą zapakowani po dach w wózki, nocniki a na miejscu okazało się, że jest wszystko czego dusza zapragnie dla dziecka łącznie z wózkami, nosiedełkami, kojcami. Na dobrą sprawę nie trzeba nic oprócz szmat brać z Polski bo willa wyposażona była we wszystko .

Edytowane przez turzol

Opublikowano

Panowie, takie pytanko: moglibyście pisać w jakim terminie (miesiącu) się wybieracie na Cro, nie ukrywam że chciałbym się podłączyć pod kogoś kto już jest obyty w tym klimacie (przyznaje będzie to mój pierwszy raz). Od razu piszę: będę ja i moja małżonka i nasza 4 letnia córcia jesteśmy ze świętokrzyskiego.

Pozdrawiam i z góry dzięki.

Opublikowano

Polecam miejscówke Promajna jak ktoś chce odpocząć zdala od zgiełku. Leży między Baska Voda a Makarską. Do Baski jest z buta 15 minut ścieżką kamienistą wzdłuż plaży. Do Makarskiej 10-12km jak ktoś chce się zabawić wieczorem :wink:

Poza tym wioska leży u podnóża krajobrazowego parku Biokovo , gdzie można wjechać na szczyt góry Sv Jure. Polecam podjazd na sam szczyt autem, emocje gwarantowane :)

Mam tam namiar na rewelacyjną wille w pełnej opcji za dobry pieniądz. Jechaliśmy z 2-letnią córą zapakowani po dach w wózki, nocniki a na miejscu okazało się, że jest wszystko czego dusza zapragnie dla dziecka łącznie z wózkami, nosiedełkami, kojcami. Na dobrą sprawę nie trzeba nic oprócz szmat brać z Polski bo willa wyposażona była we wszystko .

Podaj na PW namiary

Opublikowano

Początek lipca około 10-ego, 5 raz do Cro

Opublikowano

Można by zrobić jakieś podwieszenie w wątku z listą wyjazdową: nick, kiedy i gdzie (mniej więcej).

Coś jakiego jak na cro.pl co roku.

Opublikowano

A ja pojechałem w ciemno...apartamentu szukałem 15 minut i po kłopocie.co do drogi to ja leciałem przez słowację i węgry a potem juz prosto przez chorwacje...drogi bardzo dobre i napewno taniej mnie winiety wyszly niż przez Słowenię.Długośc trasy 1300 km w 14 godzin.

Co do miejscowości to Makarska...typowe miasto na zabawe i jest co zwiedzać...widoki przepiękne..nie polecam splitu-typowa portowa przemysłówka jak dla mnie.

Acha...w trym roku tez smigam do Cro i oczywiście do Makarskiej...

Opublikowano

Trochę poczytałem na forum i sporo osób doradza na pierwszy raz Trogiru lub Splitu. Po za tymi dwoma miastami coś jeszcze polecacie? Jadę z dzieckiem 4 letnim dlatego mamy zamiar trochę pochodzić i pozwiedzać i trochę poleżeć na plaży i się pomoczyć :)

Opublikowano

Trochę poczytałem na forum i sporo osób doradza na pierwszy raz Trogiru lub Splitu. Po za tymi dwoma miastami coś jeszcze polecacie? Jadę z dzieckiem 4 letnim dlatego mamy zamiar trochę pochodzić i pozwiedzać i trochę poleżeć na plaży i się pomoczyć :)

hm. jak trafisz na upały to nie wiem czy dzieci będą chciały chodzić i zwiedzać, Split miasto portowe raczej nie polecam, może Omiś z pięknym wąwozem, Makarska z górą św. Jure , prawie z każdego miasteczka są organizowane wycieczki statkiem na pobliskie wyspy :hi:

Opublikowano

Popieram listę :thumbup1:

Ja wyjazd 3lipec godz. 22.00 - Cel Makarska ;]

Opublikowano

Poczytałem o Omiś i powiem, że ciekawie się prezentuje. Myślę, że będzie to ciekawa pozycja. Jeszcze trochę czasu jest poczytam i zobaczymy czy jeszcze jakieś fajne propozycje się pojawią.