Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Quattro pali więcej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moje 180 ps w jezdzie mieszanej ( 50% miasto i 50%niedalekie trasy) potrafi zejsc nawet do 8,5 litra

i chocby nie wiem jak butowal to wiecej jak 10 nie spali!!!!

to chyba jeszcze pedału gazu nie znalazłeś bo moja była AJL q w mieszanej jeździe 70/30 potrafiła łyknąć prawie 15l /100. i jestem pewien, że to nie kres możliwości...

jeżeli chodzi o masę to nie ma sensu sugerować się danymi technicznymi. weźcie pod uwagę to, że quattro są bardzo często lepiej wyposażone i m.in. przez to więcej ważą. napęd też waży i to jest logiczne.

15 l/100km.... :shocked:

czlowieku to ty chyba czolgiem jezdziles..... :polew:

a wierz mi wiem gdzie jest gaz i jak go uzywac.... :disgust:

to jest 1.8 a nie 3.5 litra :mysli:

Opublikowano

2.8Q w jezdzie 100% miejskiej potrafi spalic wg FIS 12,6L wystarczy tylko jezdzic zgodnie z przepisami :wink4: tak samo jak moze palic 16,7 przy deptaniu

Opublikowano

2,8Q w jeździe mięszanej 12-13l gazu wydaje mi się że jest to dobry wynik .

Przy 200km/h 17l gazu :evil:

1,8T palą mniej ale kultura pracy i dzwięk silnika przy butowaniu wynagradzają spalanie :hi:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

No i czytając ten wątek niczego się nie dowiedziałem , ale jedno wiem quattro :quattro: moja bieze od 12 do 13 /l w miescie czy mi sie podoba czy nie i mniej nie chce . to jest realne spalanie tego silnika i nikt mi nie wmówi że 1.8t qattro spala mniej , od pół roku smigam nia i nigdy mi nie wyszło mniej niż 12 , zawsze więcej to zalezy od nogi

Opublikowano

Tauron powiem ci ze gdy bylem w polsce w lipcu i byly upaly po 30 stopni i klima non stop chodzila i stojac 60 % czasu w korkach :wallbash: to moja tez palila 13 litrow...

ale teraz gdy klimy nie uzywam i wiekszosc jazdy to drogi ekspresowe to max 10 litrow .... :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W mieście to mi nawet spali 30l :kox:

Kumpel ma 1.8t Q 150km i w miescie średnio spala mu 10

Opublikowano

Chyba na obwodnicy :gwizdanie:
Opublikowano

Auto 1.5tony, napęd na 4 łapy a wy chcecie żeby w mieście to spaliło 10 litrów....tyle to mi pali Civic 1.6vtec co waży 1.2t i to jak go nie butuje porządnie..

Moja w mieście czy to seria czy poi programie 12 bierze i to bez szczególnego butowania. Co innego na trasie 1200km do Holandii i spalanie 9l na autostradach..

pzdr

Opublikowano

myślę ze kolega bajki ci opowiada a ty w nie wierzysz :polew: sa juz tez auta co jeżdżą na powietrze :)

Opublikowano

sa juz tez auta co jeżdżą na powietrze

Owszem, ale sprężone :decayed:
Opublikowano

Są miasta i miasta. Jak ktoś pisze, że mu 1.8T quattro spala w mieście 10 litrów i okazuje się, że tym miastem (z całym szacunkiem) jest powiedzmy Oświęcim, czy Trzebnica i okolice, no to przepraszam. Tam naprawdę jest luz i jedzie się spokojnie z punktu A do punktu B. Jak masz przejechać przez DUŻE miasto kilkanaście, dwadzieścia km i zajmuje ci to 40 minut albo i godzinę, a potrafi dłużej (czyli stanie w korkach), to wtedy proponuję sprawdzić spalanie. I naprawdę nie ma co ciągnąć tematu. Zmiennych jest zbyt wiele. Benzyna quattro pali dużo, a w korkach bardzo dużo i koniec. Kupując takie auto nie nastawiajmy się na ekonomiczne spalanie.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

jest spora roznica w prowadzeniu to raz, w spalanie przy predkosciach 180 jest wieksza roznica niz 2litry, ale duzo pewniej sie auto zachowuje

przy sniegu, deszczu lodzie fwd to lipton

Opublikowano

ale kotlet :decayed:

Opublikowano

ale kotlet :decayed:

to sie nazywa :szukaj: na forum :gwizdanie:

Opublikowano

kotlet nie kotlet, ale spalanie 2.8 przy 200 jest ogromne w porownaniu z oska :thumbdown:

Opublikowano

kotlet nie kotlet, ale spalanie 2.8 przy 200 jest ogromne w porownaniu z oska :thumbdown:

Q przy tej prędkości ma o ok. 500-600 obr/min więcej na V biegu w porównaniu z V biegiem w ośce ..... więc różnica musi być większa niż standardowe "1-2litry"

Opublikowano

ja smigam 2,5t v6 bez Q i ma odejscie ale teraz smigam tez 1,8T w Q i to jest bajka dopiero pomimo ze start ma slabszy wali to ze pali 12l jak nie 13 w miescie :decayed: jak kogos stac na audi to przy kupnie powinien wiedziec ze to nie jest polo z silnikiem 1,2 ktore bierze 6l :polew:

Opublikowano

nie wiem ile pali oska ale moje :quattro: pali teraz z klima 13l/100 km :)

Opublikowano

ale czego ???

gazu??? :mysli:

Opublikowano

tak gazu [br]Dopisany: 28 Czerwiec 2010, 05:13_________________________________________________

ale czego ???

gazu??? :mysli:

tak gazu nie wiem czy to normalnie ale tyle pali