Skocz do zawartości
IGNOROWANY

PIŁA 2009 - doświadczenia po kolejnym zlocie, plusy i minusy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No własnie nie było mięcha ;( ;( ;(

Madasek, ognisko to ognisko a nie grillek maly :gwizdanie:

Opublikowano

Ja ponownie się powtórzę, ale moim zdaniem konkurencje lotniskowe powinny być pierwszego dnia albo drugiego dnia ale po południu a nie z rana :gwizdanie: :kox:

Uzasadnienie wiadome :decayed:

A tak wogóle, to cały zlot powinien trwać jeszcze jeden dzień dłużej :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

ogromnym plusem byly skoki spadochronowe i lot szybowcem, niech zaluja Ci co nie lecieli/skakali :kox:

niektorzy byli chetni, niestety pogoda nie dopisala pozniej.. :gwizdanie:[br]Dopisany: 13 Lipiec 2009, 15:29_________________________________________________

A tak wogóle, to cały zlot powinien trwać jeszcze jeden dzień dłużej :decayed: :decayed: :decayed:

przynajmniej jeden dzien dluzej :decayed:[br]Dopisany: 13 Lipiec 2009, 15:30_________________________________________________no i tania wodka tez do plusow :naughty: :naughty:

Opublikowano

Jednak na pewno najlepszym rozwiązaniem będzie pozwolenie na organizację zlotu tej samej ekipie za rok.

To akurat zostało już załatwione w sobotę :decayed:

Opublikowano

no i tania wodka tez do plusow :naughty

:decayed:
Opublikowano

Idziemy w dobrym kierunku - lotnisko :good: :good: :good:

Ale...

Wychodzi na wierzch kolejny problem zlotowy...

Niestety wydaje mi się że jak co roku będzie się zmieniać ekipa do organizacji to nigdy nie będzie dobrze...

Ktoś powinien wyciągnąć wnioski z własnych błędów i nad nimi popracować...

Dlatego osobiście jestem za tym aby następny również był w Pile bo wiem że chłopaki już mają dobry plan i na pewno sporo poprawią :good:

Się bierze kartkę i się spisuje listę doświadczeń jak po każdym projekcie :)

Jednak na pewno najlepszym rozwiązaniem będzie pozwolenie na organizację zlotu tej samej ekipie za rok.

Nie ma to jak coś przeżyć i wyciągnąć odpowiednie wnioski niż czerpać doświadczenie z cudzych zapisków :wink4:

Sam również dałem d*py ze stoiskiem - zwyczajnie nie przygotowałem się do takiej pogody...

Inna sprawa żeby zrobić konkret sklepik to albo będę musiał busem przyjechać, albo przyczepkę za sobą ciągnąć :decayed:

Fajnie jednak że mimo wszystko kilka osób z zewnątrz kupiło Sobie koszulkę :good:[br]Dopisany: 13 Lipiec 2009, 15:33_________________________________________________

To akurat zostało już załatwione w sobotę :decayed:

:good:

Opublikowano

musicie wiedzieć że za cenę 255pln za os. zrobiliśmy wszystko co się dało, gdyby nie sponsorzy to byłoby to nieralne bo koszt jednego uczestnika był dużo większy niż 255pln i mieliśmy 2m-ce na przygotowanie wszystkiego, dobry zlot robi się 9-12mcy, wtedy wszystko może być zrobione z pompą i odpowiednio zaplanowane

Za to co do końca nie wypaliło i rzeczy które przeoczyliśmy serdecznie przepraszamy....

jeżeli będzie nam dane robić kiedyś zlot to na pewno weźmiemy pod uwagę Wasze opinie i wnioski

MADAS & KUREDU

Opublikowano

Za to co do końca nie wypaliło i rzeczy które przeoczyliśmy serdecznie przepraszamy....

Nie ma za co przepraszać. Wg mnie zlot był dobrze zaplanowany i zorganizowany, a wiadomo, że wszystkim jednocześnie nie da się dogodzić i zawsze ktoś będzie marudził .

Opublikowano

Kuredu i Madasek

Ten wątek nie jest by coś komuś wypominać a tylko zasugerowac na następny raz który myśle napewno bedziecie Ogarniac oczywiscie jesli będziecie chcieli i mieli czas na to :gwizdanie:

Nie ma za co przepraszać. Wg mnie zlot był dobrze zaplanowany i zorganizowany, a wiadomo, że wszystkim jednocześnie nie da się dogodzić i zawsze ktoś będzie marudził.

nikt tutaj nie marudzi , troszke przesadziłeś z tym stwierdzeniem :gwizdanie:

Opublikowano

Nie ma za co przepraszać.

Dokładnie, nie ma za co przepraszać :good:

Prezio dał zielone światło, macie już doświadczenie, rok czasu - spokojnie możecie działać :naughty:

Opublikowano

A ja powiem , że mi się podobało było naprawdę wporzo :good: Bardzo duży plus za lotnisko.. a kiełbaskę zjadłem na klapie bagażnika..w końcu to zlot samochodowy a nie grill u cioci :decayed:

Opublikowano

Jak się komuś w Pile nie podobało to zawsze może za rok do Bukowiny pojechać :polew:

a kto mówi że się nie podobało :cool1:

jak ci laska mówi

-dobrze liżesz,tylko nie tą dziurkę

to co jej mówisz?

-jak się nie podoba,to spier$%&aj!

czy unosisz głowę wyżej :cool1:

...to samo jest tutaj,radzimy i podpowiadamy chłopakom żeby,mówiąc w przenośni,za rok lizali lepiej i co ważniejsze,właściwą dziurkę :gwizdanie:

Gość TrueOgre
Opublikowano

Nie ma za co przepraszać.

Dokładnie, nie ma za co przepraszać :good:

Prezio dał zielone światło, macie już doświadczenie, rok czasu - spokojnie możecie działać :naughty:

dokładnie, macie duuużo czasu żeby za rok były same plusy :cool1: możnaby też zorganizować jakieś konkurencje nad jeziorkiem, były boiska do siatki np. chętni na pewno by się znaleźli :wink4:
Opublikowano

Ja tam nie widzę żadnych minusów ,przecież takie imprezy głównie mają służyć integracji w klubie,a to chyba wychodziło rewelacyjnie .Jedzenie też super ,a jeżeli ktoś podszebuje więcej niż przeciętny zjadacz chleba to może zawsze zamówić sobie pizzę .Pozdrawiam całą grupę wielkopolską ,tak trzymać :good:

Opublikowano

Dla mnie jedynym minusem była słaba selekcja, bo za dużo buraków dostało się do ośrodka. :polew:

A tak serio to piłkarzyki i te inne były, piwo też było. Ośrodek był spory i zabrakło mi czasu na zwiedzenie wszystkich zakamarków - to jest dla mnie plus. :>

Ja jestem zadowolony, bo pierwszy raz ze zlotu przywiozłem tyle "darów". :> Poza tym było też wesele, na które niestety nie dotarłem i nie poznałem panny młodej, ale z tego co wiem to niczego nie straciłem... :D

Karaoke i kumaty DJ, który miał każdy kawałek, o który prosiłem to duży plus. Na każdym kolejnym zlocie powinna być też taka pyszna lecznicza zupka przed odjazdem. :kox:

Co prawda nie miałem okazji być na wszystkich klubowych zlotach, ale z tego co wiem to pierwszy raz na zlocie odbyła się impreza na lotnisku, wyścigi, zręcznościówka, motolotnia, spadochrony, szybowiec no i darmowe przejażdżki Mustangiem, z którym niestety nie skorzystałem. :doh1: :decayed:

Taki relaks za 255zł to świetna sprawa. A poza tym to przecież nieważne gdzie i jak, ale ważne z kim... :th:

Opublikowano

Nie wiem Madas , Kuredu i spółka czy Urząd Skarbowy się już wami zainteresował, bo trudno mi sobie wyobrazić jak można za tak małe pieniądze zorganizować tak urozmaiconą imprezę i do tego rozrzucać na prawo i lewo upominki i nagrody. ;)

Żałuje,tylko, że nie udało mi się porozmawiać z każdym chociaż chwilkę jak to było w Bukowinie, ale to moja wina, bo tym razem integrowałem się z żoną(było trochę do nadrobienia) :rolleyes:[br]Dopisany: 13 Lipiec 2009, 17:57_________________________________________________ Bardzo Przepraszam Tetis , naprawdę nie zauważyłem :wstydliwy:

Opublikowano

JESZCZE SIĘ TAKI NIE URODZIŁ CO BY WSZYSTKIM DOGODZIŁ :wink4:

Jak się komuś w Pile nie podobało to zawsze może za rok do Bukowiny pojechać :polew:

możesz jaśniej do czego pijesz, bo nie załapałem...

Ja tam nie widzę żadnych minusów ,przecież takie imprezy głównie mają służyć integracji w klubie

To już nie do końca tylko impreza integracyjna...

Chłopaki pierwszy raz wyprowadzili zlot poza obszar budynku - lotnisko :good:

Było info, była publiczność miejscowa - dokładnie w tym kierunku powinny iść zloty letnie :good:

Wiem że są ciekawe plany na przyszły rok i mam nadzieję że się je uda zorganizować :good:

Ja oczywiście tak jak w tym roku deklaruję swoją pomoc.

I również ze swojej strony tą pomoc mogę rozwinąć - ale myślę że na ten temat to Sobie jeszcze porozmawiamy :wink4:

Opublikowano

Co do lotniska, fajnie kiedy rano wszyscy ustawili swoje autka w rzędzie - było co podziwiać.

Później zrobił się za***isty chaos, ludzie z zewnątrz stawiali prywatne auta, quady, motory!

Co do stolików. Wystarczy mieć sedana i już stolik gotowy, ale faktycznie można coś pomyśleć.

Tojtoje stały obok rowerów w lesie :kox: - sprawdzałem

Opublikowano

ja dodam ze swojej strony ze bardzo mi sie podobalo powitanie... kazdy zostal przywitany, musial sie pofatygowac i ruszyc swoje 4 litery z auta, dostal identyfikator, fajna koszulke, plan zlotu, wode klubowa na niedziele rano :naughty: a w sobote nawet zalapalem sie na klubowa krówkę :decayed:

porownujac to np do Bukowiny to pamietam ze dopero w sobote wieczorem dowiedzialem sie ze ten co latal z identyfikatorem Pozka to Jarko :cool1:

nie mniej jednak Bukowina mi sie podobala, Pila rowniez mimo ze na jednym i drugim zlocie byly jakies tam niedociagniecia ktore czasami sa jednak nie do przeskoczenia... tymbardziej jak sie ma tylko 2 miesiace czasu na organizacje :)

(i tu przyznam racje w kwesti zagryzki na piatek wieczor i dopracowanie soboty na lotnisku)

doceniam jednak Bartka i Adama za swoj trud i prace jaka wlozyli w organizacje, za ich czas bo wiem ze lekko nie mieli, a jak na taka ilosci gadzetow, pomyslow i zaplanowanie czasu na caly weekend, od rana do nocy, to uwazam ze zlot byl naprawde mega udany :good: :good:

ps. o czym zreszta swiadcza wypowiedzi wielu uczestnikow zlotu :)

Opublikowano

JA również bardzo chwalę organizacje i zaplanowanie wszystkiego na zlocie. Jeśli powtórzy się schemat zlot z małymi poprawkami to już będzie to wielki skok na przód. Dlatego sceptycznie bym podchodził do dodawania innych atrakcji ... poprostu zbrakie na nie czasu. Dopracować ten schemat i będzie OK.

jeżeli będzie nam dane robić kiedyś zlot to na pewno weźmiemy pod uwagę Wasze opinie i wnioski

Kuredu naprawdę nie ma za co!!!! a to że w tym wątku się trochę pomarudzi to taka natura ludzka i okazja do wyciągnięcia wniosków na przyszłość.

Plusów nie rozpisuje bo ... obecni wiedzą co było OK.

Moje spostrzeżenia (bez powtarzania się co już napisano):

1. Jak zakwaterowanie od 12 to od 12 a nie od15-ej.

z drugiej strony niech ludzie zakwaterują się do 19 czy 20 (lub uprzedzą późniejszy dojazd) a nie idą na wieczorną imprezę i potem o 1 w nocy trzeba łóżka nosić. Generalnie na ośrodku to pierdoły które bez problemu przy następnym razie da się podciągnąć.

2. przejazd przez miasto - każdy wie jak się skończył (kierowcy srebrnego sedana RFS chyba Radom musiało się ciepło zrobić jak hamował za mną - już lekko zjechałem i zostawiłem odstęp przede mną by PrePL w razie co nie ucierpiał, a za srebrnym sedanem nastąpiło owe boom). Wyjazd z lotniska jest idealny do ustawki :good: czekam na fotki sznurka aut.

3. Lotnisko - zapisy na konkurencje wcześniej i jakaś rozpiska czasowa, przejazdy sprawnościowe wg przygotowanej mapki przejazdu i odrazu jasny system punktacji i zasad przejazdu. Może wynająć katering (kwestia kasy!) który zagwarantuje jedzenie + coś do dokupienia dla chętnych jak i miejca siedzące. W jazdach sprawnościowych mogę pomóc juz sygnalizowałem Madasowi.

niedościgłe marzenie:

4. Jakaś zamrażalka na "napoje" - latem pić ciepłe piwko :thumbdown:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...