Agrzesiek4 Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 witam problem mam tego typu, jak najade na łączenia asfaltu, dziure albo jakieś nierownosci to stuknie mi gdzieś w okolicy tylnego lewego koła. Przedtem były tylko stuki, teraz zaczelo dodatkowo przy tych stukach skrzypieć. Myslalem ze moze sprezyna, ale powierzchownie ja sprawdzalem i nie jest nigdzie peknieta, co to moze byc?
mosquitosound Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 mi tylko skrzypiało z tyłu i się okazało że osłona aluminiowa wisiała koło tylnej belki i ocierała o stabilizator, rozejrzyj się przy osłonie aluminiowej przy podwoziu, morze akurat coś tam będzie, ja też nigdy bym nie przepuszczał, że to będzie to
AdamsDH Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 Mi rowniez skrzypi z tylu po lewej stronie. Bylem juz na diagnostyce ale akurat przestalo! Na poczatku skrzypialo przy ruszaniu w skrecie w lewo. Teraz skrzypi juz nawet na wprost przy dodawaniu gazu. co to moze byc? Zastanawialem sie nad tymi gumami nad i pod sprezynami. Skrzypi jak stara szafa Co z tym zrobic?
hutch1 Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 Mi również skrzypiało na nierównościach z lewej strony. Mechanik powiedział mi, że to jakieś jarzemko czy coś takiego jak wymienił cisza i spokój.
AdamsDH Opublikowano 27 Lipca 2009 Opublikowano 27 Lipca 2009 Mi również skrzypiało na nierównościach z lewej strony. Mechanik powiedział mi, że to jakieś jarzemko czy coś takiego jak wymienił cisza i spokój. Mogbys sprecyzowac jakie i gdzie dokladnie?
Agrzesiek4 Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Opublikowano 30 Lipca 2009 ostatnio zauwazylem, ze jak popadal deszcz i pojezdzilem po pozadnych kaluzach to skrzypienie ustalo i mniej tluklo, moze to cos pomoze w rozwiazaniu "CO TO"?
onion007 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Dołączam się do tematu, też słyszę skrzypienie, jak łapie za relingi i bujam autem to skrzypi tylna lewa sprężyna, o co kaman???
jarek210581 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Panowie a mi tłucze jakby amor skrzypi także ale do tego hamulec tylni po lewej stronie siedząc na fotelu kierowcy tak mocno trze ze szał pędzla.Dziś wstawiłem do mechanika może coś wykombinuje mam taka nadzieję.
Maraas Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 Odkopuje bo dalej nie ma rozwiązania, u mnie nie skrzypi ale puka, wymienione amory, tuleje tylnej belki, gumy przy mocowaniach, amortyzator skręcony dobrze, podobnie jak kolega wyżej, jak pojeżdżę po mokrej nawieszchni stukanie praktycznie ustaje :|
M3I Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 u mnie amory nowe , tuleje belki też . Tylko te gumy które wchodzą w kielich mocowania amora nie wymieniałem. I skrzypi na nierównościach ten lewy tył. Ale wydaje mi się że to chyba małoprawdopodobne aby te gumy tak skrzypiały. Ktoś rozwiazał problem?
Maraas Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 ja chyba spróbuję wymienić dolne gumy na których siedzą sprężyny bo nieciekawie one wyglądają
Rekomendowane odpowiedzi