Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVB] A4 S LINE Pakiet RS4 19" RNS E 193 320/300 mm BRD AL 188KM/380Nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mechanior mechaniorem Grzesiu - chyba z Bart-S'em wyślemy do Ciebie oficjalne pismo z prośba o sprawdzenie numerów na springach :naughty::kox: Ale wnioskuję, że jeśli masz czerwone H&R jak wspominałeś, to -45 mm :good:

Tylko takie są dostępne dla 8E.

Opublikowano

Nie wiem jak jest dokładnie w B6, ale to wygląda na dużo więcej. Ja obstawiam na -60/50mm :wink4:

Opublikowano

Ja u siebie w B5 miałem KITa H&Ra -60/40mm i siedział podobnie co B6ka wrc. Na zdjęciach tego nie widać ale jest naprawdę nisko :wink4:

wrc myślałeś o gwincie na przód żeby wyrównać z tyłem ? Tu jest KW i może będzie w dobrej cenie:

http://www.moto.allegro.pl/item1027587424_gwintowane_zawieszenie_audi_a4_najtaniej.html

Opublikowano

Widać widać, że siedzi dobrze, nawet na fotkach. H&R nie robi samych sprężyn do B6 niżej sadzających niż 45mm i w kolorze czerwonym - stąd moja opinia :wink4: Chyba, że Grzesiu coś tam innego bunkruje :decayed:

Opublikowano

Do B6 są jeszcze KITy -50/40mm i z tego mogą być sprężyny :wink4: Chociaż tutaj raczej będzie równy zestaw. Najgorsze jest to że w katalogach H&Ra nie ma takich sprężyn na jakie wygląda.

Opublikowano

Widać widać, że siedzi dobrze, nawet na fotkach. H&R nie robi samych sprężyn do B6 niżej sadzających niż 45mm i w kolorze czerwonym - stąd moja opinia :wink4: Chyba, że Grzesiu coś tam innego bunkruje :decayed:

przypiłował zwoje :decayed:

Opublikowano

Grzesiek a jak skrecisz na maxa opony i chcesz jechac powoli po parkingu to obcieraja Ci opony o nadkola? ja mam takie same opony 235/35/19 a glebe taka sama a moze i wieksza :gwizdanie: no i opony mi obcieraja

BrX90.jpg

Opublikowano

Ja u siebie w B5 miałem KITa H&Ra -60/40mm i siedział podobnie co B6ka wrc. Na zdjęciach tego nie widać ale jest naprawdę nisko :wink4:

wrc myślałeś o gwincie na przód żeby wyrównać z tyłem ? Tu jest KW i może będzie w dobrej cenie:

http://www.moto.allegro.pl/item1027587424_gwintowane_zawieszenie_audi_a4_najtaniej.html

Dibo kiedys myslalem :) u mnie pare lat temu bylo troszke zabawy z zawieszeniem i nie pamietam co teraz mam :decayed: na pewno sa amorki od S LINE :gwizdanie: a sprezynki z lekka bierze korozja

Grzesiek a jak skrecisz na maxa opony i chcesz jechac powoli po parkingu to obcieraja Ci opony o nadkola? ja mam takie same opony 235/35/19 a glebe taka sama a moze i wieksza :gwizdanie: no i opony mi obcieraja

BrX90.jpg

David u mnei nic nie obciera :kox: czasem przy pelnym skrecie stabilizator RS4 dotknie plastiku nadkola :tongue4:

Mechanior mechaniorem Grzesiu - chyba z Bart-S'em wyślemy do Ciebie oficjalne pismo z prośba o sprawdzenie numerów na springach :naughty::kox: Ale wnioskuję, że jeśli masz czerwone H&R jak wspominałeś, to -45 mm :good:

Tylko takie są dostępne dla 8E.

probowalem ostatnio ogladnac jakies numery ale wdarla sie korozja i nic nie widac :kwasny:

jak bedzie auto na podnosniku a na pewno bedzie to zobacze dokladniej :naughty:

Opublikowano

Grzesiek - wystarczy, że z jednej da się odczytać a wtedy już się rozkmini co to za zestaw jest...

Obiecane schematy autopoziomowania...

h1a.JPG

h2a.JPG

h3a.JPG

h4a.JPG

Opublikowano

autko :kox: :kox: :kox: nawet z hakiem holowniczym :P

Opublikowano

Dzieki Bartek :notworthy:

Niedawno wrocilem z ASO :thumbdown: przyszla jakas sruba zamiast wtyki do czujnika :wallbash:

Pomylka sie kazdemu zdarza :doh1: czekam dalej na nieszczesna 4D0 972 623

Bartek z czujnika alarmu 4F0 951 177 wychodzi wtyka 4 pin ( panel oswietlenia ) gdzie ona idzie bo znalazlem tylko dwie blaszki gdzie mozna je podlaczyc :mysli:

Opublikowano

Bartek z czujnika alarmu 4F0 951 177 wychodzi wtyka 4 pin ( panel oswietlenia ) gdzie ona idzie bo znalazlem tylko dwie blaszki gdzie mozna je podlaczyc :mysli:

Czyli czujkę masz z A6. U mnie w panelu znalazłem jedną wolną wtyczkę 4-pinową - siedziała sobie grzecznie w zaślepce... Jeśli jej nie masz, trzeba będzie dołożyć 4 kable (zasilanie, masę, diag i sygnał do komfortu). Daj znać to przygotuję schemat i nr części...

alarmwtyk.JPG

A tu już zapięte:

alarmwtyk2.JPG

Opublikowano

A spryski rezales?

Opublikowano

Po numerach czujnik jest a A6 ale siedzial w panelu A4 :) wtyka juz jest ... doszla . Czekam na syrene i modul komfortu BD. Teraz kumam gdzie idzie ten kabel . Myslalem o tych blaszkach ( patrz rysunek )

kVs8S.jpg

Dzieki za fotki jak zawsze mozna na Ciebie liczyc :good:

A spryski rezales?

graty sa gotowe :decayed:

Opublikowano

To czekam na opis.Ja utknalem na module swiatel.Musze podmienic od kogosc bo juz mi sie pomysly skonczyly.

Opublikowano

Moj angielski nie obsluguje tego :kox: :kox:[br]Dopisany: 11 Maj 2010, 21:09_________________________________________________Z tego co widze,to mam chyba tak zrobione jak tutaj i dalej d*pa...Sygnal idzie przez ulamek sekundy i nie zdazy tyle napompowac.

Opublikowano

Aa taki cwaniak, z zaślepkami jeździ! hehe, Bieniek patrzałeś tutaj:

http://www.audi-sport.net/vb/showthread.php?20231-Retrofit-headlamp-washers&highlight=headlight+washing

?

zaslepki sa spryski sa przewody pompki sa tylko podpiac :gwizdanie:

fajny opis znalazles :good:

Bieniek otwierasz Google i tlumacz :) :) nic prostszego

Opublikowano

Ta. Powiedzcie mi tylko jeszcze proszę. Od czego jeszcze spryski podeją? Od octavi? Passata? będzie łatwiej szukać bo nie mogę znaleźć nic :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...