Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Piszczące klocki ATE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Założyłem niedawno zestaw ATE (tarcze nacinane + klocki) i na poczatku bylo ok ale po przejechaniu okolo 3-4 tys km zaczeły cholernie piszczeć, bylem u mechanika nasmarowal mi jakims plynem ale ciagle to samo. Nie wiem czy trafilem na jakies trefne klocki, czy moze problem lezy gdzie indziej, spotkal sie juz ktos kiedys z czyms takim ? :wallbash:

Opublikowano

Witam. Założyłem niedawno zestaw ATE (tarcze nacinane + klocki) i na poczatku bylo ok ale po przejechaniu okolo 3-4 tys km zaczeły cholernie piszczeć, bylem u mechanika nasmarowal mi jakims plynem ale ciagle to samo. Nie wiem czy trafilem na jakies trefne klocki, czy moze problem lezy gdzie indziej, spotkal sie juz ktos kiedys z czyms takim ? :wallbash:

Czy mechanik włożył klocki zgodnie z ich prawidłowym kierunkiem ?

http://www.a4-klub.pl/smf/zasady_wymiany_i_docierania_tarcz_hamulcowych_kierunkowosc_klockow_hamulcowych-t30051.0.html

Opublikowano

Oprocz tego co napisal Lukaszr chcialbym rowniez wiedziec gdzie kupowales te nowe klocki? Czy masz oryginalne tarcze?

Opublikowano

nasmarowal plynem ?? :mysli:

Opublikowano

klocki ATE (oryginalane) które i ja używam do hamowania lubią sobie co jakiś czas popiszczeć.

Trzeba się przyzwyczaić, lub co jakiś czas ostro zahamować (ale bezpiecznie) żeby zedrzeć warstwę ceramiczną która się na nich tworzy (szczególnie przy jeździe po mieście)

Opublikowano

klocki ATE (oryginalane) które i ja używam do hamowania lubią sobie co jakiś czas popiszczeć.

Trzeba się przyzwyczaić, lub co jakiś czas ostro zahamować (ale bezpiecznie) żeby zedrzeć warstwę ceramiczną która się na nich tworzy (szczególnie przy jeździe po mieście)

Potwierdzam

Opublikowano

U mnie też piszczą.Jak się jeździ normalnie po mieście to nie ma problemu.Ale jak już dam w palnik i kilka razy wyhamuję z większej prędkości , to jak zatrzymuję się przed światłami to piszczą.Klocki kupowałem w Inter Cars-ie.

Opublikowano

U mnie też piszczą.Jak się jeździ normalnie po mieście to nie ma problemu.Ale jak już dam w palnik i kilka razy wyhamuję z większej prędkości , to jak zatrzymuję się przed światłami to piszczą.Klocki kupowałem w Inter Cars-ie.

A może ktoś wrzucić opinie o klockach textar?Do tarcz standard 288

Opublikowano

klocki włóżył zgodnie z kierunkiem a zamawia czesci ze sklepu takze watpie aby pochodziły z bazaru. Ale one piszcza caly czas najgorzej przy niskich predkosciach, porazka... chyba bede zmuszony wymienic klocki.

Opublikowano

klocki włóżył zgodnie z kierunkiem a zamawia czesci ze sklepu takze watpie aby pochodziły z bazaru. Ale one piszcza caly czas najgorzej przy niskich predkosciach, porazka... chyba bede zmuszony wymienic klocki.

Tez mam ATE i nie piszczą(dopiero gdzies tak w momencie konczenia zywoty). Sprawdz tarcze.

Opublikowano

Tez mam ATE i nie piszczą(dopiero gdzies tak w momencie konczenia zywoty). Sprawdz tarcze.

Dokładnie :wink4:.. Sprawdź tarcze może mają już duże ranty :)...

Opublikowano

Ja razem z klockami zakładałem nowe tarcze i dupka :naughty:

Opublikowano

moje tarcze też zamieniane razem z klockami i jak się zbierze warstwa ceramiczna to piszczą. ATE tak ma... ale hamują dobrze...

Opublikowano

mam zestaw ate na przodzie i tyle cisza nic nie piszczy mam oryginalne tarcze ja autko wyszlo z fabryki :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

U mnie to samo nowy zestaw ATE PD + klocki ATE, 5000km przebiegu i taka orkiestra że można oszaleć.

Opublikowano

a smarowaliśćie smarem klocki te blachy tak jak w instrukcji ATE jest pokazane?

Opublikowano

Ja mam 5000 km na klockach i tarczach ATE i jest cisza....