Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana ori układu wydechowego na podwójny od 2.5TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z 3.0 jest cały na dwururce i trzeba przespawać z 1. do 2... I wiadomo jak masz Q to szukaj od Q...

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Witam panowie pytanie na szybko wydech z 3.0 jest taki sam jak 2.5 prawda ?

Sprecyzuj pytanie, nie wiadomo czy benzyna, diesel, ośka czy quattro ?

Opublikowano

Pany, osłona termiczna pod prawy tłumik w jakich jednostkach jeszcze występuje taka jak w 2.5tdi? I tylko z Avanta czy to obojętne Avant/Sedan? :wink:

Edytowane przez Zieluu

Opublikowano

We wszystkich co majo 2 kominy i nie ważne czy avant czy sedan....

Opublikowano

We wszystkich co majo 2 kominy i nie ważne czy avant czy sedan....

Ok, dzięki :wink:

Opublikowano

Czesc chcialem zapytac czy dokladka z dwoma dyfuzorami pasuje z sedana do avanta a4b7 oba w ośce przy b7 to chyba bez różnicy

(oryginalnie ma dokladke z jednym dyfuzorem z boku)

Jak wygląda sprawa z montażem ? na 2 wydechy

sedan ośka avant ośka

nie jestem pewien ale wydaje mi się ze dokladka zderzaka powinna byc taka sama ,wiadomo do przerobienia będą mocowania itp

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

pytanie moje, moze sie juz tu gdzies powtórzylo ale nie znalazlem. Czy robil ktos swap wydechu w 1.9 na podwujny z 1.8 T? slszalem ze ten wydech do 1.9 podejdzie...? czekam na odp bo mialbym taki do kupienia.

Opublikowano

Czesc chcialem zapytac czy dokladka z dwoma dyfuzorami pasuje z sedana do avanta a4b7 oba w ośce przy b7 to chyba bez różnicy

(oryginalnie ma dokladke z jednym dyfuzorem z boku)

Jak wygląda sprawa z montażem ? na 2 wydechy

sedan ośka avant ośka

nie jestem pewien ale wydaje mi się ze dokladka zderzaka powinna byc taka sama ,wiadomo do przerobienia będą mocowania itp

jezeli chodzi i wydech to kupujesz

wydech z oski do oski chyba ze chcesz przerabiać rury i inne duperele

ale najlepiej z oski do oski

albo z Q do Q

co do dokładki

to w B7 nie ma różnicy czy sedan czy Avant chyba dopiero różnica jest przy Cabrio (zaznaczam chyba)

jak kupisz wydech powiedzmy z B6 lub B7 2.5 to dospawasz tylko 10cm rurki i montaż dodatkowych osłon w tak poza tym wszystko p&p

i tak samo z wydechem z 2,7

Mat tak robił i większego problemu nie miał tu masz wiecej info

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/247664-swap-ori-wydechu-z-27tdi-do-19tdi-fwd/

Opublikowano

pytanie moje, moze sie juz tu gdzies powtórzylo ale nie znalazlem. Czy robil ktos swap wydechu w 1.9 na podwujny z 1.8 T? slszalem ze ten wydech do 1.9 podejdzie...? czekam na odp bo mialbym taki do kupienia.

Ja tak robiłem i potwierdzam - wszystko pasuje P&P więc jak masz okazję to kupuj ;)

Opublikowano

No i wszystko jasne... a koncowki obcinales i zakladales jakies fajne czy zostawiles?

Opublikowano

Ori końcówki są małe i praktycznie każdy ładuje ultery ścięte 90mm

Opublikowano

Kupujac wydech do oski od 2,5 tdi warto wycina środkowy tłumik? Czy odrazu pakowa od 2,7 tdi o ile się znajdzie bo czytałem że podobno podejdzie....Co daje wyciecie środkowego tłumika ...? pogłębi efekt wyciętego kata?

Opublikowano

Dzisiaj założyłem wydech od 2.5tdi :naughty:

Nie wiem jak jest w AWXach i AVFach, ale odnośnie AVB uwaga jest taka, że wydech od 2.5tdi nie jest p&p w temacie średnicy rury lecącej do opaski zaciskowej od strony katalizatora (średnica wydechu 1.9tdi AVB wynoci 50mm, natomiast od 2.5tdi 55mm) dlatego należy zastosować w pewien sposób jakby redukcję z 55mm na 50mm :wink: Dodatkowo, wydech od 1.9tdi AVB jest o jakieś 20cm krótszy od 2.5tdi (w tym momencie po przymiarce byłem w szoku, że aż tyle...), a także standardowo lewy tłumik końcowy wisi na 2 wieszakach, a nie jak w 2.5tdi na jednym :wink: Hmm chyba to tyle :decayed:

Opublikowano

Dzisiaj założyłem wydech od 2.5tdi :naughty:

Nie wiem jak jest w AWXach i AVFach, ale odnośnie AVB uwaga jest taka, że wydech od 2.5tdi nie jest p&p w temacie średnicy rury lecącej do opaski zaciskowej od strony katalizatora (średnica wydechu 1.9tdi AVB wynoci 50mm, natomiast od 2.5tdi 55mm) dlatego należy zastosować w pewien sposób jakby redukcję z 55mm na 50mm :wink: Dodatkowo, wydech od 1.9tdi AVB jest o jakieś 20cm krótszy od 2.5tdi (w tym momencie po przymiarce byłem w szoku, że aż tyle...), a także standardowo lewy tłumik końcowy wisi na 2 wieszakach, a nie jak w 2.5tdi na jednym :wink: Hmm chyba to tyle :decayed:

Zieluu wycinałeś środkowy tłumik??

Opublikowano

Nie nie, zostawiałem wszystkie tłumiki, jedynie dodałem końcówki :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiedzcie mi tylko czy mocowanie lewego tłumika zostaje oryginalneto co było oraz czy mocowanie srodkowego tłumika równiez zostaje takie ktore było ?

Opublikowano

Zostają bez zmian

Opublikowano

Panowie cały układ podejdzie z sedana do avanta ?

Wiem ze pewnie już to gdzieś było ale jest tych postów tyle ze szok

Opublikowano

sedan, avant,cabrio wszystkie wydechy pasują do siebie zamiennie ,ważne żeby pamiętać ośka do ośki, Q do Q

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ma ktoś namiar na dokładkę pod zderzak do avanta?

Jestem świeżo po zakupie b6 a już by się chcialo 2 rurki mieć :D