kris-07 Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 jedyny + dla tych z A6 to możliwość decydowania co ma się świecić po stacyjce... ale jeszcze chwilę i dokładnie będziemy wiedzieć co we wsadzie trza zmienić w liczniku z A4 po II lifcie żeby odpowiedni efekt uzyskać... bronson co mowisz wykombinujemy cos zeby mi ta cholera nie swiecila ? to akurat chodziło o włączenie podświetlania wskazówek po po zapłonie... a z sensorem.. coś będę myślał bo pomimo tego że mi nie wrzeszczy to wskazówka od temp. oliwy leży... ale pewnie to trochę potrwa... najpierw na wyświetlacz musze nazbierać dudków a ile kasy by trzeba zeby zrobic to urzadzenie zeby zminialo ten sygnal
bediks Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 W liczniku z a6 nie da się zrobić komunikatu o poszczególnych drzwiach tak przez moduł komfortu tak ? Nie da się tego obejść w żaden sposób ?
HarryH Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 mam problem z adaptacja immo z ecu, licznik z s4 8D0 919 880 P V13, klucze bez problemów się adaptują, po przekreceniu stacyjki kontrolka immo gaśnie, gdy odpalam po sekundzie pracy ecu silnika odcina zapłon i wywala błąd immo, gdy wkładam zegary 8D0 919 881 J V15 to wszystko ok ma może toś wsad do licznika z s4?
bediks Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 a to nie są liczniki od diesla? Bo 919 były od diesla chyba czy nie ?
HarryH Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 nie mój fabryczny który siedział to 8D0 919 861 D, auto z podpisu
pioteros Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 Piotrek, miałem identyczny problem z moim starym i obecnym licznikiem, niektóre po prostu nie akceptują innych ecu silników próbowałem coś takiego ale odwrotnie z moim starym i obecnym licznikiem i kompem od AJL, miałem to samo co ty teraz. Wyjścia są chyba dwa, podmiana wsadu z licznika który akceptuję AEBa lub wywalenie immo z ecu lub licznika Wystukane z Pegasusa
Hans47 Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Podlaczylem dzisiaj te zegary wszystko ok wyswietlacz super brak cieni lini swieci mocno wyraziscie narazie mam jeden problem swieci sie kontrolka air bag jak usunac ten mankament ?
bronson Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Podlaczylem dzisiaj te zegary wszystko ok wyswietlacz super brak cieni lini swieci mocno wyraziscie narazie mam jeden problem swieci sie kontrolka air bag jak usunac ten mankament ? jakie zegary miałeś do tej pory??? jeśli miałeś VDO i te nowe też VDO to powinno wszystko banglać... tak było u mnie... chociaż ktoś pisał że miał jakieś poblaskiwania kontrolki od airbaga przy takim układzie...
kaju Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 a to nie są liczniki od diesla?Bo 919 były od diesla chyba czy nie ? Generacja immo.
Polko_V Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Podlaczylem dzisiaj te zegary wszystko ok wyswietlacz super brak cieni lini swieci mocno wyraziscie narazie mam jeden problem swieci sie kontrolka air bag jak usunac ten mankament ? jakie zegary miałeś do tej pory??? jeśli miałeś VDO i te nowe też VDO to powinno wszystko banglać... tak było u mnie... chociaż ktoś pisał że miał jakieś poblaskiwania kontrolki od airbaga przy takim układzie... Ja miałem stare Jeager z a4 a teraz mam VDO z a6 i nie świeci i nie świeciła mi żadna kontrolka ani nie żarzyła się
grippen Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Podlaczylem dzisiaj te zegary wszystko ok wyswietlacz super brak cieni lini swieci mocno wyraziscie narazie mam jeden problem swieci sie kontrolka air bag jak usunac ten mankament ? a nie włączałeś przypadkiem zapłonu bez włożonego licznika jeśli tak to,mpodłącz vaga skasuj błąd i po problemie
Hans47 Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Wszystkiego bede probowal relacje zdam jak tylko cos bede wiedzial jeszcze dzis chcialbym to podlaczyc szkoda ze nie mam manetki narazie nie bede mogl zmieniac funkcji.
pioteros Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 da rade commanderem zmienic wsad w liczniku z 98 roku ? jak to zrobic po krotce?
Hans47 Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Narazie zdjecia pogladowe po pierwszym podlaczeniu odrazu wydlubalem ta kontrolke airbag jak za zegary 100% sprawne 100zl to chyba okazja
Polko_V Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Narazie zdjecia pogladowe po pierwszym podlaczeniu odrazu wydlubalem ta kontrolke airbag jak za zegary 100% sprawne 100zl to chyba okazja http://imageshack.us/a/img191/2619/dsc0050gq.jpg http://imageshack.us/a/img152/7481/dsc0049ee.jpg ładne jak za 100zł, tylko podświetlenie 1000 obr/min:wink:
HarryH Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 da rade commanderem zmienic wsad w liczniku z 98 roku ? jak to zrobic po krotce? Z tego co się orientuje to tak, na pewno vag tacho to robi
The a4 Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Narazie zdjecia pogladowe po pierwszym podlaczeniu odrazu wydlubalem ta kontrolke airbag jak za zegary 100% sprawne 100zl to chyba okazja http://imageshack.us/a/img191/2619/dsc0050gq.jpg http://imageshack.us/a/img152/7481/dsc0049ee.jpg ładne jak za 100zł, tylko podświetlenie 1000 obr/min:wink: Tanioooooo??????? to bylo tanio View image: DSC00953 View image: DSC01331 tyle ze uk ale za 50pln ? no i mam :hi:Dziekuje nara
Rekomendowane odpowiedzi