bediks Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 Jutro zaglądam pod auto i powiem wam jaki mam numer Ale dlaczego wskazowka dziw najpierw na jakas tam temp a później opada? Działać napewno działa bo jak mam min oleju to wyje na żółto i min z alladynem
bronson Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 w misce na bank jest czujnik/sensor poziomu i temperatury oleju... bezsensem byłoby wkładanie w misę czujnika ciśnienia oleju bo ciśnienia oleju w misie praktycznie nie ma... ciśnienie oleju sprawdzane jest w podstawie filtra oleju przez który to olej wędruje pod ciśnieniem...
machina Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 Ale jeżeli jest to taki sam czujnik jak w TDI PD to jest to dwa czujniki w jednej obudowie, jeden od poziomu a drugi od temperatury, może faktycznie to jakis zamiennik i nie funkcjonuje prawidłowo z nowymi zegarami. Sprawdzisz numer to się wyjaśni:wink:
kaju Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 Co za k**wa idiota. W misce masz czujnik zarówno poziomu jak i temperatury oleju, więc co on pier**li, że nie ma temperatury idioci, wszędzie idioci...
bediks Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 Jutro zaglądam pod auto i powiem wam jaki mam numer Ale dlaczego wskazowka dziw najpierw na jakas tam temp a później opada? Działać napewno działa bo jak mam min oleju to wyje na żółto i min z alladynem
kaju Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 Ten w misce to jest ta sama historia jak G2/G62. Dwa w jednym mówiąc najprościej, tylko, że w przypadku G2/G62 one ze sobą współpracują, a tutaj są niezależne. Podejrzewam, że nawet to nie będzie czujnik helli, skoro miałeś 1/2 Jaegera, a zrobiłeś aplikacje z VDO. Prawdopodobnie czeka Cie wymiana tego czujnika, żeby banglało to jak książka przewiduje, u innych objawia się to tym, że wskazówka pokaże aktualną temperaturę, ale po 2-3 sekundach jebnie spowrotem na "zero" i end of story. Tyle z mojej strony
bediks Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 No właśnie jak silnik był nagrzany to jak przekrecalem zapłon to pokazywało przez 2 sekundy temp 80 stopni i zaczęło spadać do początku skali czyli 60. Wyłączyłem zapłon i włączyłem a on znowu na 80 i po 2 sekundach na 60. Jutro wejdę pod auto i lukne jaki mam czujnik
Pucek Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 Jutro zaglądam pod auto i powiem wam jaki mam numerAle dlaczego wskazowka dziw najpierw na jakas tam temp a później opada? Działać napewno działa bo jak mam min oleju to wyje na żółto i min z alladynem U mnie winny był wsad, włożyłem drugi licznik z oryginalnym wsadem i do dzisiaj działa temperatura oleju, poprzedni licznik był z angola, diesla, więc kombinowałem inny wsad i inne tarczki, miałem dokładnie taki sam problem jak Ty.
bediks Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 No właśnie był angol ale teraz mam wsad Europe , filmie to raz ten licznik na wsadzie angielskim podlaczalem na ciepłym silniku i katem oka widziałem ze wskazowka oleju pokazywała ok 70 stopni a po chwili na nią patrzalem to juz na 60 wiec wydaje mi się ze na angielskim wsadzie też tak bylo
assist Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 :hi:bry Nie wiem, o co loto, ja z 1/2 jaeger'a przeszedłem na vdo i bangla olej. Ojcowie, tarczke predkosci zanabede drogą kupna, Kajowa odjechała
bediks Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 A można w jakoś inny sposób doprowadzić do licznika sygnał temp tzn innym czujnikiem ?
arre Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 hehe juz ja sie nabawilem z tym problemem mozesz czujnik jeden pin wrzucic w podstawe filtra i przerabiac licznik - wlutowac z przed lifta wskaznik
bediks Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 Czyli winny ewidentnie wsad ? Ty jakos się z tym uporales czy dałeś sobie spokój ?
bronson Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 :hi:bry Nie wiem, o co loto, ja z 1/2 jaeger'a przeszedłem na vdo i bangla olej. Ojcowie, tarczke predkosci zanabede drogą kupna, Kajowa odjechała byłem wczoraj u gościa pod gniańskiem i miał 3 liczniki z A6 z tarczami EU, jeden z cyfrowym licznikiem, 2 z analogowym, wszystkie miały wywalone wyświetlacze fisa... może byś z nim ponegocjował cały licznik.. jakby co mogę dać namiar...
bediks Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 Pytanie do tych co założyli do przedlifta liczniki po lifcie, na alladyna wrzucacie emulator rozumiem a co właśnie z temp oleju , leży ? Czy jakoś inaczej to ogarneloscie żeby działało ( czywiscie nie pytam tych co zajepali miske z czujnikiem )
bronson Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 Pytanie do tych co założyli do przedlifta liczniki po lifcie, na alladyna wrzucacie emulator rozumiem a co właśnie z temp oleju , leży ? Czy jakoś inaczej to ogarneloscie żeby działało ( czywiscie nie pytam tych co zajepali miske z czujnikiem ) u mnie alladyna nie ma a do auta z 97' wrzuciłęm zegary po II lifcie z białym podświetleniem... a celem uruchomienia temp. oliwy to emulator sensora będę składał i czujnik w podstawę filtra..
arre Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 ja wymienialem z a6 do a6 takie same liczniki tylko angol z diesla wpadl i lezy
bediks Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 ale rozumiem ze wzdryga się na moment na ciepłym i się kładzie na 60 ? czy wogole nie wstaje nigdy ?
assist Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 :hi:bry Nie wiem, o co loto, ja z 1/2 jaeger'a przeszedłem na vdo i bangla olej. Ojcowie, tarczke predkosci zanabede drogą kupna, Kajowa odjechała byłem wczoraj u gościa pod gniańskiem i miał 3 liczniki z A6 z tarczami EU, jeden z cyfrowym licznikiem, 2 z analogowym, wszystkie miały wywalone wyświetlacze fisa... może byś z nim ponegocjował cały licznik.. jakby co mogę dać namiar... jasna sprawa, pisz jakies namiary PW pzdr. assist
kaju Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 :hi:bry Nie wiem, o co loto, ja z 1/2 jaeger'a przeszedłem na vdo i bangla olej. Ojcowie, tarczke predkosci zanabede drogą kupna, Kajowa odjechała Do tej pory na samą myśl oczy krystaliczne...
Rekomendowane odpowiedzi