MaxsteRR Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Kodowanie? No własnie o tym myślałem... Obecnie jest 00140 A nie wiem jakie wpisać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bin85 Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Według kodowania kontrola klocków jest wyłączona, oczywiście dla uściślenia zwierasz pin2 w niebieskiej wtyczce do masy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Według kodowania kontrola klocków jest wyłączona, oczywiście dla uściślenia zwierasz pin2 w niebieskiej wtyczce do masy ? Miałem pusty, później zwierałęm do masy i nic nie pomagało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bin85 Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Jakiego producenta jest ten licznik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 VDO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajec Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Ja mam pytanie odnośnie manetki do avanta po 2 lifcie. Może ktoś podać jej numer albo zdjęcie? Na allegro jest ich trochę, ale nie wiem która jest po 2 lifcie (gdzieś w wątku przewinęło się, że jest inna od przedliftowej, chyba ma inne wyprowadzenia). Można odróżnić jakoś manetkę z sedana i z avanta? Czy trzeba dzwonić i się dopytywać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manny90 Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Manetka od Avanta ma przycisk do spryskiwacza tylnej szyby... Jeśli masz sedana to się nie przejmuj, najwyżej będziesz mógł wykorzystać ten przycisk do czego innego np. spryski świateł do Xenonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajec Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Odwrotnie, mam avanta i nie chcę kupić manetki od sedana. Ten przycisk jest chyba przed 1 liftem, później nie ma przycisku, tylko, żeby spryskać tylną szybę trzeba trochę mocniej popchnąć manetkę. Dlatego pytałem się czy można jakoś je odróżnić, bo nie zobaczę samej możliwości wciśnięcia. Może uda mi się jutro dostać do etki, to się sprawdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Odwrotnie, mam avanta i nie chcę kupić manetki od sedana. Ten przycisk jest chyba przed 1 liftem, później nie ma przycisku, tylko, żeby spryskać tylną szybę trzeba trochę mocniej popchnąć manetkę. Dlatego pytałem się czy można jakoś je odróżnić, bo nie zobaczę samej możliwości wciśnięcia. Może uda mi się jutro dostać do etki, to się sprawdzi O ile się nie mylę to manetka avanta ma ikonkę spryskiwaczy tylnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajec Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 O ile się nie mylę to manetka avanta ma ikonkę spryskiwaczy tylnych Hehe, nie pomyślałem o tym Dopiero jak napisałeś, to sprawdziłem dokładnie na zdjęciach na allegro, akurat ta ikonka jest w takim miejscu, że rzadko ją widać na zdjęciach. Znalazłem też takie dwie: - z 1998 http://allegro.pl/i1444364532.html - z 2000 http://allegro.pl/i1450853810.html Czyli jednak nie ma różnicy między 1 i 2 liftem Dzięki, wiem już wszystko co chciałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bin85 Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 VDO Kurcze już mi nic do głowy nie przychodzi no musi to działać, może licznik jest uszkodzony, przerwa na ścieżce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 VDO Kurcze już mi nic do głowy nie przychodzi no musi to działać, może licznik jest uszkodzony, przerwa na ścieżce Będę kombinował w poniedziałek, bo dzisiaj już miałem dość Może błędem było to, że włączyłem zapłon, bez podłączonego przewodu do masy, który później zwarłem, ale bez wyłączenia zapłonu Może to nie działa w czasie rzeczywistym A co do kontrolki ciśnienia oleju, to chyba muszę przekodować i tę opcję, być może ma inną wartość -> Kanal 35 (Drehzahlschwelle) (ab MJ 2000)Der Anpassungswert 0 entspricht einer werkseitig eingestellten Öldruckwarnung, wenn der Öldruck bei einer Drehzahl von 1500 1/min unter 1,2 bar fällt. Die Anpassung kann in 250er Schritten (0 - 1000) erfolgen. 0000 - 1000 U/min 0250 - 1750 U/min 0500 - 2000 U/min 0750 - 2250 U/min 1000 - 2500 U/min Tylko nadal nie wiem co z obrotami ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bin85 Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 A widzisz, jeżeli podałeś masę na ten pin przy włączonym zapłonie to kontrolka nie zgaśnie trzeba wyłączyć zapłon i załączyć jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Szkoda, że dopiero teraz na to wpadłem Zrobiłem kolorową rozpiskę, który pin gdzie Z lewej 1998 z prawej 2000 Dwa ostatnie pini trzeba dołożyć do zielonej kostki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vauxhall95 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam.A ja mam problem innej natury,zamontowalem sobie licznik z po 2lifcie z fisem.Moj to a4 96rok.Mam pare klopotow: Kontrolka poduch swiruje,podlaczona dobrze jest Nieraz ladowanie sie nie wzbudza,kontrolka jest normalnie(na starych tego problemu nie było)wiec wykluczam alternator Podswietlenie konsoli jest uzaleznione od licznika tzn jak jest jasno to swieci mocno,a jest ciemno to swieci slabiej,regulator podswietlenia dziala,zmienia sie rowniez na desce,ale i tak daje troche slabo,zalozmy ze poswiece latarka w licznik(ma tam czujnik swiatla) to od razu sie rozjasnia wszystko Z kontrolka immo to wiem czujnik temperatury oleju podlaczylem pod 15pin w kostce zielonej,ale nic nie dziala,sensor sie pali niewiem jak go wylazcyc(choc zdarzylo sie 2razy ze sie nie palil)ale to chyba zbieg okolicznosci Palacy sie sensor Czujnik poziomu wody,mam na mase bo tak mi sie pali Poza tym wszystko chodzi i dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audi007 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 heh kolego moze nie aktywowales >?? sorki nie adaptowales licznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vauxhall95 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 a nic takiego nie robilem[br]Dopisany: 21 Luty 2011, 14:51_________________________________________________Troche lipa z ta poducha,bo razi oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 heh kolego moze nie aktywowales >?? sorki nie adaptowales licznika Wgl taka adaptacja jest konieczna, czy nie? Nie robiłem adaptacji, a mimo to zakodowałem immo i odpaliłem a nic takiego nie robilem[br]Dopisany: 21 Luty 2011, 14:51_________________________________________________Troche lipa z ta poducha,bo razi oko Próbowałeś kasować błędy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manny90 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Wyjmij żarówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ic3ek Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Wyjmij żarówkę Chyba diode !!!!! A jak rozłaczysz to możesz uwalic licznik. heh kolego moze nie aktywowales >?? sorki nie adaptowales licznika Wgl taka adaptacja jest konieczna, czy nie? Nie robiłem adaptacji, a mimo to zakodowałem immo i odpaliłem a nic takiego nie robilem[br]Dopisany: 21 Luty 2011, 14:51_________________________________________________Troche lipa z ta poducha,bo razi oko Próbowałeś kasować błędy? Adaptacja nie jest zadna potrzebna , wystarczy ze zakodujesz poprawnie immo i musi wszystko smigac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi