Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zeszlifuje maly srubokret precyzyjny i bede probowal:)

Takie Piny beda pasowac do kostki licznika?

http://allegro.pl/goldpin-piny-zenskie-do-wtyku-bls-bld-20szt-i4672409261.html

Edytowane przez Chadury89

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

6b06b063a3242eb60f674476ce932fa5.jpg

Widzisz te małe okienka tam jest tak na skos mała blaszka wsisnij coś tam to pusci

Opublikowano

O wlasnie o te okienka mi chodzilo zeby tam podważyć

Opublikowano

Goldpin to ten sam standard pinu na raster chyba 2,54, ale ma totalnie inny zatrzask ;)

Nie pamiętam czy na wtyczkę tempomatu w ecu nie są te same co w kostce licznika, ale tam dawałem goldpiny i wszystko jest ok ;)

Opublikowano

Zamowilem 3 kostki bld 32pin pinami po 1zl zestaw, wyglada jak ta biala ze srodka, jak nie to tam pare zloty w plecy bede Mowi sie trudno ;)

W starym liczniku mam termometr z wtyczka 10pin, i wchodzi do niej pare kabelkow. Do czego one sluza? Czy ktorys z tych pinow bede musial wpiac do licznika zeby pokazywalo temperature? Dodam ze auto ma webasto ale ktos zajumal piec :decayed:

Opublikowano

potrzebuję info o kostce czujnika w misce rozpiska tych 3 pinów mnie interesuje, wiem że nr 3 to sygnał do kostki zielonej pod pin 15 a co z nr 1 i 2 ?

Opublikowano

Plus i minus

Chyba :P

Opublikowano

Dokładnie tak.

Poza sygnałem masz tam plus i minus (masę).

Ale to sobie możesz pogooglać sensor G226 wpisując też Long Life Service czy takie tam frazy.

oillevelsensor1.jpg?t=1293986015

Opublikowano

dziękuję bardzo czyli tak piny kostki(wtyczki) do czujnika w misce oleju:

1 - "+" (plus) 12V po zapłonie

2 - "-" (minus/masa)

3 - sygnał do FISa

Opublikowano

A do mojego problemu zna ktos odpowiedz bo taka cisza byla prze pare dni? :decayed:

Prawie 300 stron zdazylem przeczytac i nic narazie nie bylo...

Opublikowano

A do mojego problemu zna ktos odpowiedz bo taka cisza byla prze pare dni? :decayed:

Prawie 300 stron zdazylem przeczytac i nic narazie nie bylo...

W tej kostce 10 pin masz wlasnie temperature zewneczna i jezeli masz automat to kilka kabli od skrzyni nie pamietam tylko czy idzie tam rds z radia pewien nie jestem
Opublikowano

Kolego masz temat o termometrze w liczniku w tym dziale tam jest rozpiska który pin to sygnał od temperatury. Tak musisz jeden z kabelkow z tej wtyczki podpiac pod fis. Dokladalem do mojego licznika termometr więc wiem że jest to czego szukasz, ja nie pamiętam bo trochę czasu juz minelo.

A teraz założyłem FIS.

Opublikowano

Zastanawiam sie czy nie zostawic tego termometru za licznikiem i tylko sie wpiac w pin odpowiedzialny za podanie temperatury. Mozliwe ze juz bylo, ale nie pamietam i wez teraz 300 stron od nowa wertuj, masakra :facepalm:

Opublikowano

Nie tu temat o termometrze w liczniku nie o fisie

Opublikowano

Majstry czy w kostkach do licznika mozna uzyc przewodow o przekroju 0,5mm, zamiast 0,35mm? I czy ewentualnie mozna dolutowac 0,5 do 0,35mm? Bo mam kostke szara z przewodami po pare centymetrow. Nigdzie nie mozna u mnie dostac takich przewodow, najciensze 0,5 :facepalm:

Opublikowano

Pewnie, że tak :)

Wysłane z terenu

Opublikowano

Spokojnie mozna

Opublikowano

No to mnie uspokoiliscie:) dzieki

Podpiolem auto pod commandera zeby sprawdzic Pin i przebieg ze sterownika silnika. Przebieg prawie taki sam jak na blacie, chociaz powinno w sterowniku byc o 30tysi wiecej, ale pin mi sie nie pokrywa z ori pinem, mam wszystkie klucze i ksiazke, i wg niej mam cofniety licznik o 30tysiecy, chyba ze auto 2 lata stalo :mellow: jak to mozna wyjasnic?

Opublikowano

Witam, zaciekawił mnie ten temat. W swoim Audi nie mam Fis'a a nie ukrywam że chciałbym mieć. Co do moich umiejętności potrafię zrobić to i owo gdyż robiłem instalacje do motocykli więc nie jestem zielony. Na poczatek chciałbym żebyście mi doradzili jaki licznik mam kupić aktualnie mam taki :

ktjh8i.jpg

Jak to jest z tym fisem ? czy ten 1/2 pokazuje spalanie ? i który jest łatwiej podłaczyć czy pełny czy połówke. Ale w sumie jak się bawić to się bawić i chyba założę pełny prosze o pomoc w doborze odpowiedniego licznika. Jak sprawdzić czy mam immo w liczniku itd ?

Opublikowano

Z tego zdjęcia widac że 1szy lift czyli immo w liczniku. Nie ma znaczenia jaki licznik zalozysz i tak jest trochę kabelkow do opanowania ;-)