Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie tu dyskusja sie toczy o fis ktory sam zamontowany zostal czyli zegary poliftowe

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To w takim układzie przepraszam, ale źle zrozumiałem :)

Opublikowano

Moja ostatnia zmiana w liczniku dotknęła wskazówki :decayed:

Teraz to "ALLROAD"

Jak wam się to podoba ? :naughty:

216a8c40f2f8855am.jpg

Opublikowano

hmmmm... :buahaha: :buahaha: :wygląda jak "ALLROAD"

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czy ma ktos opis wtyczki od wskaźnika temp. i wskaźnik biegow automat? kosci jest 10 pinowa. Jak ktos posiada w/w opis prosze zeby zamiescil na forum, brak mi jedynie sygnału wskaxnika biegow.

z gory dzieki

Opublikowano

Proszę o poradę wymieniłem zegary w swoim Audi sorki, że może odbiegnę trochę od tematu bo wymiana dotyczy zwykłych zegarów na zwykłem ale może będziecie mogli pomóc w rozwiązaniu kilku problemów (brak zapalania się kontrolki Airbag, brak brzęczka od świateł i inne)...

Wczoraj zapodałem temat ale póki co cisza prosiłbym o zerknięcie

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_wymiana_licznika_nie_swici_kontrolka_airbag_nie_slychac_brzeczka_gongu-t77157.0.html;msg857961#msg857961

Opublikowano

wie ktos jak zrobic zeby pokazywało stare immo w liczniki po 98 (czyli z immo w srodku) bo jak na chwile obecna to mam ''zaslepiona''

Opublikowano

tomasz-gorz

Podłączyć przewód od sterownika immo do - diody w liczniku i bedzie działać.

pablo_9

Brzęczyk w tych licznikach często pada więc możesz sobie przelutowac ze starego zegara a dla 100% pewności zrób sobie test vagiem i zobacz czy sie odezwie. Jeśli chodzi o kontrolkę air bag to śmieszna sytuacja że wcale się nie zapala a na pewno jest sprawna żarówka??

Opublikowano

pablo_9

Brzęczyk w tych licznikach często pada więc możesz sobie przelutowac ze starego zegara a dla 100% pewności zrób sobie test vagiem i zobacz czy sie odezwie. Jeśli chodzi o kontrolkę air bag to śmieszna sytuacja że wcale się nie zapala a na pewno jest sprawna żarówka??

Nie wydaje mi się żeby brzęczyk padł, ponieważ nie ma też testu airbag po włączeniu zapłonu (żarówka ok - sprawdzałem), na klimatronku kanał 49 wskazanie -60 no i jeszcze zauważyłem, że pojawia się błąd na klimie pod VAG'iem:

01206 - Signal for Duration of Ignition: OFF

27-10 - Implausible Signal - Intermittent

Wskazanie benzyny jest lekko zaniżone a temperatura cieczy chłodzącej na zegarach jest lekko zawyżona.

Po przełożeniu starych zegarów nie ma opisanych problemów, znikają błędy z klimy na VAG'u i na kanale 49 pokazuje temperaturę cieczy chłodzącej.

Macie jeszcze jakieś pomysły ??

Opublikowano

witam

jeśli ktoś ma na sprzedaż licznik z fisem do disla z 96roku kostki niebieska i żółta to chętnie kupie

Opublikowano

Panowie licznik po 2 lifcie będzie pasował bez przeróbki kostek do auta z 98r? Czy kablem VagTacho 1.76 odczytam pin z tego licznika po lifcie i czy trzeba wymieniać kostki immo, jak tak to gdzie można takie kostki kupić?

Opublikowano

mam pytanko czy jak mam diesla to jak kupie licznik od benzyny z fisem i jak przekoduje go na diesla i wymienię tarcze od obrotomierza to nie będzie przekłamania, bo jak czytałem to niektórzy mówią że będzie źle wskazywać a inni że będzie dobrze

Opublikowano

Panowie licznik po 2 lifcie będzie pasował bez przeróbki kostek do auta z 98r? Czy kablem VagTacho 1.76 odczytam pin z tego licznika po lifcie i czy trzeba wymieniać kostki immo, jak tak to gdzie można takie kostki kupić?

o jakie ci kostki chodzi sprecyzuj bardziej swoje pytanie bo nie wiadomo co ci po glowie chodzi w zegarch z 98 to imo masz w liczniku

mam pytanko czy jak mam diesla to jak kupie licznik od benzyny z fisem i jak przekoduje go na diesla i wymienię tarcze od obrotomierza to nie będzie przekłamania, bo jak czytałem to niektórzy mówią że będzie źle wskazywać a inni że będzie dobrze

jak wymoenisz tarcze z benzyn na diesla to bedzie oszukiwal po przekodowaniu, jzk zostawisz tarcze od benzyny i przekodujesz to bedzie ci pokazywal obroty dobrze w skali tarczy
Opublikowano

dzoz3f chodzi mi o tylne kostki w liczniku taka zielona i niebieska,czy w liczniku z 1998 roku są takie same jak w liczniku z 2000r? Druga sprawa to te pestki (kostki) immo, czy też będą pasować te z rocznika 1998, czy też trzeba załatwiać inne, jak tak to skąd je wsiąść? I trzecia sprawa czy kabel VAG Tacho 1.76 da rade z tymi dwoma licznikami (PIN i kilometry)

pozdro

Opublikowano

dzoz3f chodzi mi o tylne kostki w liczniku taka zielona i niebieska,czy w liczniku z 1998 roku są takie same jak w liczniku z 2000r? Druga sprawa to te pestki (kostki) immo, czy też będą pasować te z rocznika 1998, czy też trzeba załatwiać inne, jak tak to skąd je wsiąść? I trzecia sprawa czy kabel VAG Tacho 1.76 da rade z tymi dwoma licznikami (PIN i kilometry)

pozdro

kostki sa takie same tylko piny trzeba poprzekladac , szara kostke to na szrocie szukaj ostatnio widzialem tam ich od cholery i ciutciut, imo nie bedzie pasowac jest gdzies na forum poczytaj se , a jak elektryk ci jakis zrobi to hajs dobry scisnie , a vag tacho nie wezmie ci licznika po lifcie, jak sie myle to niech ktos mnie poprawi
Opublikowano

Witam,

Panowie prosiłbym o info gdzie się wpiać żeby na fisie mieć spalanie, wiem ze w ecu tylko który przewód i która kość silnik A4Q 2,8V6 142KW automat, najlepiej jakby ktos miał foto, wiem że były na forum te inf. ale do innych silników, jezeli takowy przewód isynieje to dokad jest z ecu fabrycznie doprowadzony? co jest odbiornikiem sygnału spalania?

Opublikowano

(...)

co jest odbiornikiem sygnału spalania?

FIS za pośrednictwem procesora w liczniku :tongue4:

Opublikowano

ok, ale jak nie ma fis-a fabrycznie a przewód jest w kosci to do czego słuzy?

Opublikowano

właśnie do tego, żeby go podpiąć pod fis;D

Opublikowano

ok to jeden koniec jest przy ecu a drugi (auto fabrycznie nie ma fis)?