Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś z Was robi lub zna kogoś kto potrafi przeprogramować pamięci epromy ze starego licznika do nowego gdzieś najlepiej na śląsku (albo moge wysłać pocztą liczniki :)). Bo tak się niefortunnie stało że licznik stary jest na tyle uszkodzony że przez złącze diagnostyczne nie idzie się juzz nim połączyć i lipa...

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A po co to zgrywac. Mozna kupic vag tacho i samemu odczytac pin i zmienic przebieg a potem sprzedac lub dac specowi i za 100zl to zrobi

Opublikowano

Posiadam licznik FIS od diesla 98r. i czy będzie on działał w moim audi tylko co z obrotomierzem bo wyskalowany do 5 tyś? :confused4:

Opublikowano

Panowie kto na ślasku podjąl by sie u mnie zamontowania licznika z fis ?? :) dziekuje pozdrawiam[br]Dopisany: 23 Październik 2009, 21:55_________________________________________________czy ten licznik do mnie podejdzie ??? http://moto.allegro.pl/item791967954_licznik_audi_a4_vdo_z_duzym_fisem_100_sprawny.html .mam rocznik 97 i zegarek mam taki sam ale nie mam wskaznikow ladowania i temp.oleju.

Opublikowano

Chłopaki a powiedzcie mi (bo jestem zielony w tym temacie) mam już licznik z fisem i chce go założyć... :decayed: Teraz powiedzcie mi co trzeba zgrać ze starego licznika przed wyciągnięciem go z kokpitu i co trzeba wgrywać do nowego??? Wiem że trzeba zrobic korekte przebiegu w nowym liczniku....cos jeszcze trzeba wgrywać??? furka z 96r wiec licznik bez immo...

Opublikowano

Panowie kto na ślasku podjąl by sie u mnie zamontowania licznika z fis ?? :) dziekuje pozdrawiam[br]Dopisany: 23 Październik 2009, 21:55_________________________________________________czy ten licznik do mnie podejdzie ??? http://moto.allegro.pl/item791967954_licznik_audi_a4_vdo_z_duzym_fisem_100_sprawny.html .mam rocznik 97 i zegarek mam taki sam ale nie mam wskaznikow ladowania i temp.oleju.

Ten licznik podejdzie, ale lepiej juz wymieniać na taki po II lifcie ('99-'00). Efekt po prostu "zabija". :>

Opublikowano

licznik wymieniony :P Dzieki SEBA

Opublikowano

spoko :good:

Opublikowano

Witam

W zegarach po 2 lifcie trzeba popinać przewód od spalania do kompa? Jak tak to w AVG w które piny w ECU trzeba się wpiąc?

Opublikowano

Ja mialem wczesniej licznik z 1/2 fis i spalani mialem jak tez czujniki i temp oleju

Opublikowano

scuzz przeczytaj wątek od początku będziesz wiedzieć gdzie się podpiąć ze spalaniem, bo normalnie co chwila pytacie a pare stron wcześniej nie chce się zajrzeć

Opublikowano

Kolejny uśmiechnięty z powodu zapodania sobie fisa :) Czyli mam fisia teraz :hi:

I jest rewelacja . Zakladalem sobie z roku po 97 czyli musiałem zmieniać kostki na 2x32 + 1x20 .Czas operacyjny na akcje - ok 4 godzin ( mam złamaną rekę prawą i ciężko było zrobić to szybciej ) .Muszę jeszcze manetke kupic żeby bylo wszystko ori :)

Jutro wkleje fotki .

Pozdrawiam wszystkich fisiaków :)

Krzysiek

Opublikowano

scuzz przeczytaj wątek od początku będziesz wiedzieć gdzie się podpiąć ze spalaniem, bo normalnie co chwila pytacie a pare stron wcześniej nie chce się zajrzeć

czytałem nie znalazłem odpowiedzi...btw u mnie po podpięciu fisa wszystko działa bez ciągnięcia dodatkowych przewodów do kompa.
Opublikowano

na stronie piątej ci piszę, w skrzynce ecu druga kostka od nadkola kolor kabla żółty, i ten kabel podłączasz do licznika. A jak masz podłączone sterownie jak dodatkowych kabli nie ciągnąłeś ?? jak podłączyłeś temperaturę zewnętrzna?? coś tu kręcisz

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c365f43cc991f98c.html

Opublikowano

Ja mimo że mam klime i czujnik temperatury miedzy zderzakiem a chłodnica musiałem zastosowac dodatkowy czujnik bo na tym orginalnym zle pokazywal mi temperature . Czujnika temperatury oleju jeszcze nie zalozylem ale mam juz podciagniety przewód wiec podczas najblizszej zmiany oleju zajme sie tym dokladnie - a poza tym brakuje mi jeszcze manetki ale tez dam sobie rade.Na razie mam 2 pstryczki elektryczki - reset i góra :)

Pozdrawiam.

krzysiek

Opublikowano

chwalić kolegę ja u siebie też mam fis pięknie wygląda

Opublikowano

na stronie piątej ci piszę, w skrzynce ecu druga kostka od nadkola kolor kabla żółty, i ten kabel podłączasz do licznika. A jak masz podłączone sterownie jak dodatkowych kabli nie ciągnąłeś ?? jak podłączyłeś temperaturę zewnętrzna?? coś tu kręcisz

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c365f43cc991f98c.html

Napisałem ze nie przeciagałem zadnych kabli do ...kompa. Czujnika nie podpinałem bo wczesniej miałem 1/2fisa. A do manetek to przecież logiczne że trzeba ciągnąć.
Opublikowano

Witam kolegów, proszę o informację czy Vag`em zmienie kodowanie licznika angielskiego mile na wersję europejska kmh ??/

Jeśli tak to proszę o wskazówki w jaki sposób to zrobić.

Opublikowano

Zmienisz, http://www.a4-klub.pl/smf/kodowanie_sterownikow_w_audi_a4_b5_19952001-t6358.0.htmltu jest wszytko o kodowaniu sterowników, a jakie masz kodowanie starych zegarów?

No Właśnie nie wiem jakie mam.. możesz mi dokładnie napisać jak to sprawdzić i w jaki sposób zmienić.. licznik na 99% mam oryginał, ale trafiła mi się okazja tanio kupić licznik z FIS od benzyny anglika no i nie wiem w jaki sposob przekodować go na europe,

jak zmienić z benzyny na diesla opisane jest w tym wątku, więc z tym nie będę miał problemów..