Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRE] Jak często lać uszlachetniacz do wtrysków czyszczenia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprawdz dwumas...

Opublikowano

problem z trzęsącym telepiącym silnikiem na jałowym trwa dalej, zalałem najpierw jedna butelke na 3/4 zbiornika - zero poprawy, potem spadło do pół paku, dolałem do pełna, wlałem 2 butelke STP i ... jajko, dalej trzęsie jak trzęsło więc już sam nie wiem :/

Jak wyciśniesz sprzęgło to trzęsienie słabnie??

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Co myślicie o tym preparacie KLEEN FLO dla PD lub CR :)

Opublikowano

Nie wiem gdzie sa konstruowane silniki dla VAGa,ale AUDI peferuje oleje i paliwa SHELLA, zreszta sasiaduja te dwa zaklady ze soba przez autostrade w Ingolstadt.

SHELL sponsoruje tez AUDI w DTMie i LeMans.

Widzialem kiedys na stacji jak gosc po zalaniu zbiornikow dolewal karnister dwudziestke jeszcze jakiegos badziewia.Zapytany powiedzial ze to jakis uszlachetniacz :cool1:.Obydwie audice obojetnie gdzie zatankuje pala mniej-wiecej tyle samo,natomiast transporter (2,5TDI)po zatankowaniu na Shellu pali litr do dwuch mniej na caly zbiornik :kox:(wielokrotnie sprawdzone).Wracajac do tematu-czasami zalewam LIQUI MOLY ,pomaga(rowniejszapraca) ale niestety na krutko.

Czyli rozumiem, że Audi rekomenduje paliwa LOTOS, co akurat mnie bardzo cieszy.

http://www.pb.pl/2342599,

Jak posiedzisz trochę w biznesie to załapiesz, że nikt nikogo nie popiera ale ocenia w wadze 100% cena. ;)

Opublikowano

to juz wiem dlaczego mi na shellowskim paliwie tak auto gownianie jezdzi teraz to wsztystko wyjasnia ojciec zatankowal przy polibudzie w rzeszowie sharana to ledwie sie ciagnal dobrze ze nie nalal calego baku tylko za 100zl dolal potem na orlenie i auto zaczelo normlanie jechac

Opublikowano

znaczy się Shell sprzedaje paliwa Lotosa czy na Lotosie sprzedają paliwa Shell? :mysli:

Opublikowano

znaczy się Shell sprzedaje paliwa Lotosa czy na Lotosie sprzedają paliwa Shell? :mysli:

W Polsce jest albo z Orlenu albo z Lotosu albo z Litwy Łotwy itd.

Opublikowano

ja osobiście dolewam co drugie tankowanie KLEEN FLO Diesel Fuel Conditioner 150ML na cały bak,środek godny polecenia

Opublikowano

ja dolalem 2 razy tego STP silnikowi nie zaszkodzilo ale dolewam caly czas oleju 2 setki na bak i powiem wam korekcje wtryskow mam 2x 0,36 i 3x0,08 a przedtem mialem na jednym 0,75 na innym 0,45 a reszta po 0,08 wiec sie poprawilo

i nie wiem co spowodowalo te zmiany czy stp czy olej ciezko wyczaic ale wiem ze jak doleje oleju auto lepiej chodzi i silnik lepiej pracuje jakos tak ciszej i sprawdzalem to juz kilka razy i to nie urojenia

czasem mi sie naleje troche wiecej 0,3l bo to na oko to ciezko tak utrafic ale naprawde to pomaga

Opublikowano

Brysio jakiego oleju dolewasz ?

Opublikowano

oleju do dwutaktow np. mixol castrol itp okolo 2 - 3setek na zbiornik

Opublikowano

Ja dolewam formuly Stp do czyszczenia wtryskow 2 razy do roku przed zima,oraz po :wink4: wystarczy,moim zdaniem niema co przesadzac lejac jakies wymysly do baku bo jak ktos powiedzial jak chce sie wyczyscic wtryski to trzeba profesjonalnie a nie za pomoca jakiegos srodka,ale profilaktycznie raz na jakis czas nie zaszkodzi :decayed:

Opublikowano

Ja dolewam formuly Stp do czyszczenia wtryskow 2 razy do roku przed zima,oraz po :wink4: wystarczy,moim zdaniem niema co przesadzac lejac jakies wymysly do baku bo jak ktos powiedzial jak chce sie wyczyscic wtryski to trzeba profesjonalnie a nie za pomoca jakiegos srodka,ale profilaktycznie raz na jakis czas nie zaszkodzi :decayed:

Tu nie chodzi o czyszczenie a smarowanie układu zasilania.

Opublikowano

dokladnie bo dolewaja biodiesla a jak wiadomo biodiesel nie ma takich dobrych wlasciwosci smarujacych jak stary brudny diesel

Opublikowano

Co myślicie o tym preparacie KLEEN FLO dla PD lub CR :)

Stosowałem ale nie widziałem jakiś efektów. Proponuje raczej lać dobre paliwo.

Opublikowano

zalalem kilka razy stp i powiem wam ze nie widzialem róznicy w pracy silnika wiec jak czegos nie widac to po co lac no ale jak masz z ta mysla nie spac to zalej ktos inny sie wzbogaci

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

temat ma 2 lata po tym czasie jaki środek na dziś polecacie mam a6 2.0 tdi z 2008 r 164tys km , czasem na 1-2 biegu poszarpuje miedzy 1,8-2 tys obrotów ale nie ma reguły kilka razy na tydzień się zdarzy . Mechanik własnie zaproponował mi profilaktycznie czyszczenie ukłądu i wtrysków mówi ze specjalną maszynę koszt 350 zł . macie w tym temacie jakieś zdanie ?

jeśli nie to to czym zalać motul DIESEL SYSTEM CLEAN a jeśli Stp to który ? Chyba ze polecacie jeszcze coś innego ?

Opublikowano

temat ma 2 lata po tym czasie jaki środek na dziś polecacie mam a6 2.0 tdi z 2008 r 164tys km , czasem na 1-2 biegu poszarpuje miedzy 1,8-2 tys obrotów ale nie ma reguły kilka razy na tydzień się zdarzy . Mechanik własnie zaproponował mi profilaktycznie czyszczenie ukłądu i wtrysków mówi ze specjalną maszynę koszt 350 zł . macie w tym temacie jakieś zdanie ?

jeśli nie to to czym zalać motul DIESEL SYSTEM CLEAN a jeśli Stp to który ? Chyba ze polecacie jeszcze coś innego ?

A ja bym na Twoim miejscu zajrzał i przeczyścił zawór EGR

Opublikowano

to jest to samo co n75 ?