Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BRE] Jak często lać uszlachetniacz do wtrysków czyszczenia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie a ile na zalanym pół baczku moge tego w lać ?? :mysli:

Dziwne pytanie kolego zadałeś.

Jak na cały bak wlewasz całą butelke to na pół baku pół butelki...no logiczne chyba nie?? :tongue4::wink4:

pozdr :hi:

Opublikowano

Ok dzięki wielkie :):good:

Cała zawartość buteleczki do jednego baku....czyli u mnie wyjdzie pół buteleczki jak dzisiaj wleje ;):hi:[br]Dopisany: 29 Styczeń 2010, 15:52_________________________________________________

Panowie a ile na zalanym pół baczku moge tego w lać ?? :mysli:

Dziwne pytanie kolego zadałeś.

Jak na cały bak wlewasz całą butelke to na pół baku pół butelki...no logiczne chyba nie?? :tongue4::wink4:

No tylko że właśnie nie wiedziałem że jedna butelka na caly bak o to się rozchodziło..... :cool1:

Opublikowano

No tylko że właśnie nie wiedziałem że jedna butelka na caly bak o to się rozchodziło..... :cool1

a jest to napisane z tyłu na opakowaniu :gwizdanie: i stosuje się na cały bak, a nie na pół :wallbash:

Opublikowano

i stosuje się na cały bak, a nie na pół :wallbash:

No z tym to można polemizować. Fakt-zalecane przez producenta jest lanie opakowania na cały bak ale niektórzy leją np. całą butle na pół baku przy pierwszym stosowaniu żeby wzmocnić działanie. Ja osobiście nie staram się być mądrzejszy od producenta i leje tak jak jest napisane na opakowaniu. Ale kolego IRO sam widzisz że różnie można działać z tym specyfikiem. Ile ludzi tyle opinii.

Opublikowano

jeżeli chodzi o A4 to chyba żadna nie ma 45l

No A4 nie, ale STP do czyszczenia wtrysków nie jest tylko do Audi :)

Producent zaleca zalanie buteleczki do pełnego banku, ale każdy diesel ma bak innej pojemności. Więc moim zdaniem jest przyjęta średnia, że bak ma ok. 50-55l i właśnie na taką pojemność jest przeznaczona jedna butelka STPa. Chociaż z drugiej strony 10l w tą czy w tą na pewno nie gra dużej roli.

Opublikowano

jeżeli chodzi o A4 to chyba żadna nie ma 45l

No A4 nie, ale STP do czyszczenia wtrysków nie jest tylko do Audi :)

Producent zaleca zalanie buteleczki do pełnego banku, ale każdy diesel ma bak innej pojemności. Więc moim zdaniem jest przyjęta średnia, że bak ma ok. 50-55l i właśnie na taką pojemność jest przeznaczona jedna butelka STPa. Chociaż z drugiej strony 10l w tą czy w tą na pewno nie gra dużej roli.

Zadzam się jak najbardziej z kolegą wyżej :good:

Opublikowano

jak kolega napisał :hi: na bak jest przewidziana buteleczka specyfiku od 35-60litrów po zalaniu przy 195 tysiach i jest oki żadnych zmian

Opublikowano

Kiedyś czytałem, że dobry efekt daje zalanie preparatu LM do czyszczenia wtrysków na 20l w baku.

Opublikowano

Ok to już wiadomo jaki produkt STP lać... Ale co do Liqui Moly to nadal nie wiem - Speed Tec Diesel, System-Pflege Diesel czy Diesel Spulung? Bo mam właśnie przed sobą ulotkę LM i przy każdym z tych preparatów jest info o tym, że czyści wtryski w dieslach... Więc który wybrać? Jaki preparat LM stosowaliście do pompowtryskiwaczy?

Opublikowano

Ok to już wiadomo jaki produkt STP lać... Ale co do Liqui Moly to nadal nie wiem - Speed Tec Diesel, System-Pflege Diesel czy Diesel Spulung? Bo mam właśnie przed sobą ulotkę LM i przy każdym z tych preparatów jest info o tym, że czyści wtryski w dieslach... Więc który wybrać? Jaki preparat LM stosowaliście do pompowtryskiwaczy?

Spytaj kolege rtocki na priva lub e-maila. On jest specem od tych produktów. Powinien Ci pomóc jaki produkt będzie odpowiedni do twojego silnika.

Opublikowano

i jestem wpołowie spalonego paliwa z baku 32l 420 km troche mały wynik :mysli: zawszee na połowie zbiornika robiłem pod 500...

czyżby mi tak przebmuchało te pompki że teraz leją jak szalone fakt wydaje mi się że jakiś bystrzejszty ten samochów

i pytanie czy na vagu da się sprawdzic szczelność wtrysków?

Opublikowano

da się sprawdzić

tylko korekcje :)

Opublikowano

i jestem wpołowie spalonego paliwa z baku 32l 420 km troche mały wynik :mysli: zawszee na połowie zbiornika robiłem pod 500...

czyżby mi tak przebmuchało te pompki że teraz leją jak szalone fakt wydaje mi się że jakiś bystrzejszty ten samochów

nie chce mi się wierzyć żeby tak skoczyło Ci spalanie. Może zacząłeś go "próbować" przez co bardziej deptasz...

Ja tankuje z STP dość często i spalanie się nie zmienia

Opublikowano

nie chce mi się wierzyć żeby tak skoczyło Ci spalanie. Może zacząłeś go "próbować" przez co bardziej deptasz...

U mnie też nie widzę różnicy w spalaniu Maxito a już na pewno nie takiej różnicy o jakiej Ty mówisz. :shocked: Już z 4 buteleczki zalałem i nie widzę takich zmian w spalaniu. :mysli:
Opublikowano

wydaje mi się że lepsze. Bo po tankowaniu paliw premium nie poprawiły mi się korekcje wtrysków

Opublikowano

powiem ci może i masz racje z tym butem dziś diman ma vaga zabroć na spota to może coś sprawdzimy

cdn.

Opublikowano

No cóż, dołożę kilka uwag.

1-silnik po chipie (u Rogala)

2-przebieg 170kkm;

Do momentu chipowania tankowałem na BP lepsza gnojówę.

Rogal doradził mi abym tego nie robił i lał zwykłą :hi:, tak też robię.

Co jakiś czas dolewam mixolu (na pełen zbiornik falchę, czasem trochę więcej).

Silnik chodzi jak zegareczek. Zero problemów z odpalaniem przy mrozie.

Za żadne skarby Niunia ( :audi::a4fan:) nie chce puścić bąka, a tak się starałem :( (chyba pojadę do Rogala -Witka) i zareklamuję :laghing2: :laghing2: :laghing2: tego czipa.

A nawet potrafił bez problemu odpalić przy dużym mrozie, po dłuższym postoju przy spalonych wszystkich świecach żarowych.

A z Waszych postów Koledzy widzę, że mocno kombinujecie :polew: