Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRE] Jak często lać uszlachetniacz do wtrysków czyszczenia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja mam takie pytanie: czy te środk,i o których tutaj piszecie, mogą coś poradzić na odmulenie silnika?

przez odmulenie rozumiem gorsze osiągi silnika (czyli: zawiecha na niskich obrotach - poniżej 2000, prędkość maxymlana wyciśnięta na niemieckich autostradach 180-190km/h).

Opublikowano

jeśli zamulenie wynika z zapchanych wtrysków to powinno coś dać. Jeżeli przyczyna zamulenia jest inna nie liczyłbym na poprawe

Opublikowano

Jak mogę coś poradzi to wymieniajcie filtr powietrza z każdą wymianą oleju w trybie normalnym (10-15 kkm). LL nie stosujemy bo wiemy dlaczego :tongue4: Stosujcie też markowe filtry i czyście dół obudowy filtra bo widziałem już gniazdo myszy w tym miejscu :polew:

Dusiol AJM to sprawdź najpierw jak turbo ładuje i czy ma pompki w nim jeszcze żyją, bo lubią padac.

Opublikowano

Dokładnie jestem tego samego zdania. Filt powietrza max. 15kkm. Optymalnie 10kkm.

Wydatek nieduży, a konsekwencje przytkanego filtra mogą dużo więcej kosztować...

Opublikowano

Dokładnie jestem tego samego zdania. Filt powietrza max. 15kkm. Optymalnie 10kkm.

Wydatek nieduży, a konsekwencje przytkanego filtra mogą dużo więcej kosztować...

Słyszałem, że brudny filtr tez ma wpływ na przepływomierz i może coś w tym jest ponieważ w Octaviach to częsta awaria a producent zleca jego wymianę przy 60 kkm.

Opublikowano

Jak mogę coś poradzi to wymieniajcie filtr powietrza z każdą wymianą oleju w trybie normalnym (10-15 kkm). LL nie stosujemy bo wiemy dlaczego :tongue4: Stosujcie też markowe filtry i czyście dół obudowy filtra bo widziałem już gniazdo myszy w tym miejscu :polew:

Dusiol AJM to sprawdź najpierw jak turbo ładuje i czy ma pompki w nim jeszcze żyją, bo lubią padac.

no właśnie w szoku jestem jak czytam te 90k km... zawsze z olejem zmieniałem i nawet chwili sie nie zastanawiałem bo się do zmiany nadawał...

Opublikowano

Koledzy, ktoś coś wie czy do silnika takiego jak mój mozna również zastosowaś któryś uszlachetniacz - V6?

210 tys. przebiegu...

???

Opublikowano

zalej STP, Liqui Moly albo Motula... Ja jutro sobie kupuje STP

Opublikowano

Witam. Ja zalałem Xeramic extra cleaner i silnik równiej pracuje, nie trzęsie i jest ciszej. :good:

Opublikowano

Wczoraj wlałem Valvoline, producent zaleca dolewanie tak jak wymiana oleju. Zobacze czy odczuje zmianę. :>

Opublikowano
Wczoraj wlałem Valvoline, producent zaleca dolewanie tak jak wymiana oleju. Zobacze czy odczuje zmianę.

A co ma dodatek do paliwa do wymiany oleju :mysli:

Opublikowano
Wczoraj wlałem Valvoline, producent zaleca dolewanie tak jak wymiana oleju. Zobacze czy odczuje zmianę.

A co ma dodatek do paliwa do wymiany oleju :mysli:

chodzilo pewnie o czestotliwosc wlewania uszlachetniacza do baku-tak jak olej sie wymienia max co ok. 12-15kkm :)

Opublikowano

No chyba że tak bo myślałem, że wlał to sobie do silnika :wink4:

Opublikowano
No chyba że tak bo myślałem, że wlał to sobie do silnika :wink4:

a są i takie dodatki, lejesz do silnika przed wymianą wymianą oleju, podobno oczyszcza :naughty:

Opublikowano
a są i takie dodatki, lejesz do silnika przed wymianą wymianą oleju, podobno oczyszcza

Wiem że są, ale tu mowa o dodatkach do paliwa jest.

Opublikowano

Dokładnie tak jak napisał Dejf chodzi o częstotliwość dolewania do paliwa.

Opublikowano

Panowie, to naprawdę działa.. wlałem tego czarnego STP tego do czyszczenia wtryskiwaczy i naprawdę przestało bujać mi budą na boki na wolnych obrotach. Zrobiłem gdzies około 1150km i czuć różnicę na plus, niż było wcześniej.

Zastanawiam się czy to też przypadkiem nie wina ropy, bo nie wiem czy juz może na stacjach jest "zimowa"?

W ogóle można mieszać te "STP" z np. Depresatorem na zimę? Ktoś coś może wie?

Pozdrawiam

Opublikowano

Panowie, to naprawdę działa.. wlałem tego czarnego STP tego do czyszczenia wtryskiwaczy i naprawdę przestało bujać mi budą na boki na wolnych obrotach. Zrobiłem gdzies około 1150km i czuć różnicę na plus, niż było wcześniej.

Takie szybkie działanie? :naughty: :naughty:
Opublikowano

Bez kitu, mniej kołysze :notworthy:, a czasami wcale. I nie jest to tylko moje "odczucie", ponieważ po poprzednim właścicielu na lusterku wisiał krzyżyk i sie dyndał na boki, teraz wisi w pionie :decayed:

Opublikowano

ja u siebie olej wymieniam co 8-12tys.,do tego filtry powietrza ,oleju i kabiny,oraz stp...wraz z olejem co rozrzad czyli 60tys.wlewam ceramizera,filtr paliwa wymieniam co 60tys. i ostatnio zalalem srodek stp do czyszczenia zaworow........autko ma 300tys.licznikowe i smiga wspaniale pelny syntetyk bez koniecznosci dolewania miedzy wymianami