Dibo Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Mi też jakoś to nie podchodzi, za dużo tych kolorowych kropek.
_Bartek_ Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Auto było w tonacji biały-czarny. Dodatkowo miało mały aerograf w postaci głowy TuPac'a (który jak wiadomo też był czarny ) no i jakoś to się wszystko ładnie zgrało. Kto widział na zlotach to wie
wladca_pierscieni Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 i jak panowie ktos juz okleil avanta w czarnym polysku
KERCZI Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Panowie - oklejenie dachu dla Avanta to koszt 400-500pln Robimy to z kolega, bylismy na szkoleniu robionym przez firme AVERY. Pol dnia potrzebne jest na oklejenie dachu. Do wyboru folia ORACAL, 3M i AVERY, do wyboru rowniez kolor. z Klubowych oklejony zostal PRZEMIAN i WĄSKI - Obydwaj folia czarny mat, najlepiej Ich zapytac. Po folii nie ma sladu, oczywiscie jezeli autko bedzie stalo na duzym sloncu przez kilka lat to lakier nie wyplowieje pod folia ale zwykla polerka niweluje roznice. Na folie w zaleznosci od producenta jest gwarancja 5-7 lat. Oczywiscie folia nie jest niezniszczalna bo mozna ja porysowac tak jak i lakier, ale warunki atmosferyczne oraz myjnia/standardowe uzytkowanie folii nie uszkodzi. Gdyby ktos byl zainteresowany pisac PW. Niestety nie zrobilem zadnych ladnych fotek. to co mam to wrzuce, ale najlepiej pytac Ich. To wszystko co udalo mi sie znalezc a jest naszego autorstwa. Mozliwa Faktura VAT.
Kimi Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 A pytanie małe: B5 w sedanie - oklejenie w taki sposób, jak ten w mojej stopce (dach+pokrywa bagażnika do załamania) - jaki to byłby koszt orientacyjnie?
KERCZI Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 A pytanie małe: B5 w sedanie - oklejenie w taki sposób, jak ten w mojej stopce (dach+pokrywa bagażnika do załamania) - jaki to byłby koszt orientacyjnie? a jestes w stanie podac mi wymiary? tu wszystko zalezne jest od ilosci folii. Z oklejeniem nie ma problemu... mysle mniej wiecej ze 400pln ale konkretny koszt po wymierzeniu...
Kimi Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 A pytanie małe: B5 w sedanie - oklejenie w taki sposób, jak ten w mojej stopce (dach+pokrywa bagażnika do załamania) - jaki to byłby koszt orientacyjnie? a jestes w stanie podac mi wymiary? tu wszystko zalezne jest od ilosci folii. Z oklejeniem nie ma problemu... mysle mniej wiecej ze 400pln ale konkretny koszt po wymierzeniu... Jak będę miał okazję, to wymierzę :> Bo na razie to pytanie było czysto retoryczne, bo i tak na tę chwilę nie mam CO oklejać :>
Wąski Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Potwierdzam kolega KAROL zrobił doświadczenie na moim A4.Folia jest już ponad rok w tym zima.NIE MA NAJMNIEJSZYCH śladów uszkodzeń foli /a jestem detalistą/ polecam serdecznie :good:
zieluch Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Potwierdzam kolega KAROL zrobił doświadczenie na moim A4.Folia jest już ponad rok w tym zima.NIE MA NAJMNIEJSZYCH śladów uszkodzeń foli /a jestem detalistą/ polecam serdecznie :good: :kox:
boseron Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 znalazłem stronke w necie gdzie mozna zakupić taką folie i myśle sobie sam okleić listwy wewnętrzne, może wyjdzie choć podejrzewam że to nie jest takie proste jak sie wydaje, sam z dachem bym nie ryzykował.
Wąski Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 znalazłem stronke w necie gdzie mozna zakupić taką folie i myśle sobie sam okleić listwy wewnętrzne, może wyjdzie choć podejrzewam że to nie jest takie proste jak sie wydaje, sam z dachem bym nie ryzykował. no raczej ,folia to nie wszystko
boseron Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 jasne że do tego odpowiednia technika nakładania
miro_x Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 jaki byłby koszt oklejenie listew wewnętrznych. Czy występuje folia ala satynowe aluminium
KERCZI Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 jaki byłby koszt oklejenie listew wewnętrznych. Czy występuje folia ala satynowe aluminium nie wystepuje, koszt kompletu to 300zł z materiałem
KERCZI Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 U mnie powiedział gostek 350 to i tak nie duzo, zeby dobrze zrobic i jeszcze Carbonem to naprawde troszke trzeba zaryzykowac, folia wykorzystywana jest doslownie na cm. W najlepszych wypadkach mozna kupic min. 150x50 cm folii a tego juz koszt jest spory. A roztargac folie / wzdluz struktury na jakims zagieciu przy naciaganiu lub zbyt mocnym podgrzaniu to zadna filozofia. Tak wiec na to wszystko trzeba wrzucic troszke zrozumienia.
niekrasz Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 jak oklejaliscie dach, sciagaliscie listwy/relingi? czy da rade ladnie okleic bez tego?
KERCZI Opublikowano 1 Października 2010 Opublikowano 1 Października 2010 sciagane relongi i listwy...
Wąski Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 jak oklejaliscie dach, sciagaliscie listwy/relingi? czy da rade ladnie okleic bez tego? da rade tylko nie wyjdzie to dobrze.Ostrożnie należy sciągać listwy bo sa zrobione z aluminium i mogą się uszkodzić .Ja musiałem wymienic jedną
MarianekZg Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 szkoda że kolega KERCZI nie jest troszkę bliżej Łodzi - chętnie bym też okleił daszek
Rekomendowane odpowiedzi