Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podgrzewane lusterka wersja bez instalacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no to juz nie wiem.skoro przejscie pradu jest a nie grzeja?:eusathink::eusathink:

Z tego co czytałem może to być spowodowane właśnie zbyt dużym oporem. Jak opór jest za duży to płynie mniej prądu. A jak mniej prądu to mniej ciepła. I efekt tego może być taki że maty teoretycznie działają ale dają niewiele tego ciepła.

Opublikowano

a masz juz nowe maty?jak masz to podłacz tak tylko do kabelków w lusterku i jak beda grzały dobrze to zmien maty i bedzie grzac.:decayed:

Opublikowano

Jeszcze kurde właśnie nie doszły. Sprzedający leci sobie w kulki bo zamawiałem je już w weekend. 3 dni auto miałem w garażu bawiąc się z podłączeniem centralki z pilota, zmieniając instalację moich dołożonych halogenów (teraz mam doświetlanie halogenami po przytrzymaniu otwierania na pilocie), ciągnąć kable do lusterek i przy okazji parę innych pierdoł. Myślałem że zrobię już wszystko za jednym razem a tu d*pa.

Jeśli chodzi o zasilanie na stykach to na pewno dochodzi bo to już wszystko sprawdzałem.

Opublikowano
Jeszcze kurde właśnie nie doszły. Sprzedający leci sobie w kulki bo zamawiałem je już w weekend. 3 dni auto miałem w garażu bawiąc się z podłączeniem centralki z pilota, zmieniając instalację moich dołożonych halogenów (teraz mam doświetlanie halogenami po przytrzymaniu otwierania na pilocie), ciągnąć kable do lusterek i przy okazji parę innych pierdoł. Myślałem że zrobię już wszystko za jednym razem a tu d*pa.

Jeśli chodzi o zasilanie na stykach to na pewno dochodzi bo to już wszystko sprawdzałem.

Mowa o sprzedającym 'gla-mur'? Już kilka razy u niego zamawiałem i zawsze ekspresik + dobry kontakt :good:

Dziś podjąłem ze szwagrem nieudaną niestety próbę montażu mat w Skodzie Felicii :facepalm: O ile w Audi rozklejanie wkładów to była chwila moment (złapać, rozszerzyć/rozgiąć, pociągnąć, mata, taśma, skleić, gotowe) o tyle wkład ze Skodzianki "rozsypał się" (dosłownie) już przy oględzinach... Po zakupie nowego wkładu stwierdziliśmy że nawet go nie będziemy ruszać bo co z tego że kosztował bagatela 17zł skoro już na pierwszy rzut oka jakość tworzywa z którego został wykonany pozostawiała wieeeeeeele do życzenia... Pomijając fakt że przez prawie godzinę próbowaliśmy go wcisnąć na głowicę lusterka i nijak nie chciał pasować a jak już jakoś wskoczył to był krzywo... :facepalm:

Rezanie grzanych lusterek w Audi tak, ale w innych autach stanowczo nie :facepalm: Chyba że z gotowymi wkładami ale do Felicii nie udało nam się takich kupić :facepalm:

Opublikowano

Mowa o sprzedającym 'gla-mur'? Już kilka razy u niego zamawiałem i zawsze ekspresik + dobry kontakt :good:

Dziś podjąłem ze szwagrem nieudaną niestety próbę montażu mat w Skodzie Felicii :facepalm: O ile w Audi rozklejanie wkładów to była chwila moment (złapać, rozszerzyć/rozgiąć, pociągnąć, mata, taśma, skleić, gotowe) o tyle wkład ze Skodzianki "rozsypał się" (dosłownie) już przy oględzinach... Po zakupie nowego wkładu stwierdziliśmy że nawet go nie będziemy ruszać bo co z tego że kosztował bagatela 17zł skoro już na pierwszy rzut oka jakość tworzywa z którego został wykonany pozostawiała wieeeeeeele do życzenia... Pomijając fakt że przez prawie godzinę próbowaliśmy go wcisnąć na głowicę lusterka i nijak nie chciał pasować a jak już jakoś wskoczył to był krzywo... :facepalm:

Rezanie grzanych lusterek w Audi tak, ale w innych autach stanowczo nie :facepalm: Chyba że z gotowymi wkładami ale do Felicii nie udało nam się takich kupić :facepalm:

Nie, inny sprzedający. A co do Skody, to co się dziwić. Gdyby było to samo wykonanie co w Audi to nikt nie kupował był OOOO skoro Skody kosztują 1/4 tyle co Audi.

Opublikowano

ja zastosowałem lustra grzane od passata b5 i działa idealnie:naughty:dzięki za wątek:wink:

Opublikowano

w moim przypadku po ogrzaniu swoich luster wzialem sie za ogrzanie lusterek w Seacie Ibiza '97 i bez problemowo szlo :-)

Opublikowano

U mnie maty wreszcie doszły. Stare wywaliłem, założyłem nowe i wszystko hula. Akurat zdążyłem przed mrozami :)

Opublikowano

no to ładnie.:naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja również wymieniłem maty stare na nowe,( z tym tylko że od razu nowe szkło lustra lewego zapodałem bo stare podchodziło od dołu jakimś rdzawym nalotem) podpiąłem się pod ogrzewanie tylnej szyby i działa, ale mrozy się skończyły.... hehe, ale pewnie wrócą to wypróbuje

Opublikowano

wrócą mrozy wrócą:naughty:

Opublikowano

Mrozy, mrozami, jak ci lusterko zamarznie to "walniesz" szpachelką dwa razy i po sprawie. Gorzej jak jesienią są mgły tak jak było tego roku. Przetrzesz lustro przed jazdą a za chwile znów nic nie widać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mrozy, mrozami, jak ci lusterko zamarznie to "walniesz" szpachelką dwa razy i po sprawie. Gorzej jak jesienią są mgły tak jak było tego roku. Przetrzesz lustro przed jazdą a za chwile znów nic nie widać.

dokładnie :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
:dancing:
Opublikowano

Coś chyba musisz nieco popracować nad składnią swojej wypowiedzi gdyż nie bardzo wiadomo o co chodzi :wink:

Opublikowano

Coś chyba musisz nieco popracować nad składnią swojej wypowiedzi gdyż nie bardzo wiadomo o co chodzi :wink:

hehe.mozna sie domyslać o co chodzi.:grin:

Opublikowano

ja musze tez zdlubac lustrko bo kupilem zamiennik niebieskie asferyczne grzane i 2 tyg grzalo i sie wysypalo,wklad 60zl kosztowal.na reklamacje moglbym oddac ale bez lustra jezdzic ze 2 tyg lipa wiec zostaje mi wymiana maty bo podejrzewam ze mi padl ten termostat w lusterku.a czemu lusterka podchodza takim rdzawym nalotem?prawe ori juz duzo tego ma i brzydkie jest

Opublikowano
ja musze tez zdlubac lustrko bo kupilem zamiennik niebieskie asferyczne grzane i 2 tyg grzalo i sie wysypalo,wklad 60zl kosztowal.na reklamacje moglbym oddac ale bez lustra jezdzic ze 2 tyg lipa wiec zostaje mi wymiana maty bo podejrzewam ze mi padl ten termostat w lusterku.a czemu lusterka podchodza takim rdzawym nalotem?prawe ori juz duzo tego ma i brzydkie jest

a moze przestało ci grzac bo ten termostat sie po prostu wyłaczył bo temperatura jest powyzej 5 stopni.w poliftach tak chyba jest ze jak temperetura otoczenia ject powyzej (chyba) 5 stopni to termostat odłacza zasilanie na mate.i lusterko nie grzeje.

Opublikowano
:naughty:
Opublikowano

a moze przestało ci grzac bo ten termostat sie po prostu wyłaczył bo temperatura jest powyzej 5 stopni.w poliftach tak chyba jest ze jak temperetura otoczenia ject powyzej (chyba) 5 stopni to termostat odłacza zasilanie na mate.i lusterko nie grzeje.

niestety kupowałem wkład przed zimą i w trakcie trwania jak tylko zapłon przekręciłem widać było parę jaka sie tworzy przy oryginalnym a przy zamienniku nic i zimne więc po prostu coś w nim się spaprało niestety