Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 ASB] 3.0 tdi Audi Exclusive, Milltek, Kiera RS5, BOSE, MS Design DTM, pedały RS4, srabilizatory RS4, hamulce S4, skóry Valcona Black/Cognac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja ostatniej zimy miałem 235/40r18 Nexena :confused4: i jezdziło się naprawdę dobrze. Na śniegu czy na błocie pośniegowym bez problemów, gorzej na lodzie i zamarzniętym śniegu, ale na to tylko kolce :)

Ale teraz brałbym raczej 225/45r18, zawsze trochę wyższa opona, wygodniej, mniej podatna na uszkodzenie itd.

Aha, warto też pamiętać że nasze auta ważą dobrze ponad 1700kg więc "nacisk jednostkowy" na powierzchnię nawet przy 235 jest duży i opony mocno się "wgryzają".

Opublikowano

Więc najrozsądniejszym wyjściem będzie felga et54 + obecny dystans 20mm szer. 7,5" + opona 225/45. Prześwit będzie w miarę ok i odsadzenie takie jak mam teraz. A jak będzie za nudno to w przyszłym roku wrócę do 235 :polew:[br]Dopisany: 24 Sierpień 2010, 10:05_________________________________________________No i felgi RS6 kupione :decayed: koszt 1600 zł z przesyłką :decayed:

FcydA.jpgFcDcS.jpgFcFI0.jpg

Moim zdaniem najsolidniejsze felgi na zimę :naughty: gościu zapewnia, że proste, odświeżona tylko powłoka, dojadą to się okaże, wrzucę na wyważarkę i sprawdzę miernikiem czy nie szpachlowane :wink4:

Widać, że zajmuje się profesjonalnie odświeżaniem felg no i nie ma negatywnych komentów:

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3381539

Opublikowano

mega :good:

Opublikowano

Dziękuję :hi:

Opublikowano

widziałem je i myślałem czy nie chapnąć :decayed: daj znać jak te felgi, bo koleś ma bardzo atrakcyjne ceny jak tak patrzę na inne aukcje :mysli:

Opublikowano

widziałem je i myślałem czy nie chapnąć :decayed: daj znać jak te felgi, bo koleś ma bardzo atrakcyjne ceny jak tak patrzę na inne aukcje :mysli:

Też parę kompletów sobie wyszukałem, a finalnie zdecydowałem się na te, dam info co i jak.

Rozważałem jeszcze te, nówki sztuki z nowymi letnimi oponami micheline. Sam koszt nowych opon to 2800 więc felgi wychodzą jak za darmo. Jednak dedykowane do A4 et43 jak dla mnie nie pasi, bo nie ma możliwości jakiegoś sensownego dystansu z kołnierzem centrującym dołożyć.

http://allegro.pl/audi-a3-a4-a6-s-line-oryginaly-aso-nowe-michelin-i1198893869.html

Opublikowano

ja mam et 43 w A3... które były dedykowane i wyjechały z fabryki na A6...

Opublikowano

ja mam et 43 w A3... które były dedykowane i wyjechały z fabryki na A6...

Wiem, wiem, pamiętam :wink4: u Ciebie masz mniejsze odsadzenie dlatego nie potrzebujesz dystansów i przy et43 wyglądają kozacko :kox:

Gdybym do siebie chciał et43 + minimalny dystans robiony z kołnierzem czyli 12mm to wyszło by et 31 :kox: a to już trochę hard core w A4.

A tak et54 + dystans 20mm = et34 i tak ma być :naughty:

Opublikowano

właśnie przydałby się dystans u mnie na tył :decayed: i myślę czy by nie założyć lekkiego dystansu, chociaż już w to auto za bardzo nie chcę inwestować....

Opublikowano

właśnie przydałby się dystans u mnie na tył :decayed: i myślę czy by nie założyć lekkiego dystansu, chociaż już w to auto za bardzo nie chcę inwestować....

Nie bardzo widzę możliwości wsadzenia bezpiecznego dystansu u ciebie :mysli: no chyba, że bez kołnierza centrującego, ale osobiście bym się nie odważył.[br]Dopisany: 24 Sierpień 2010, 13:21_________________________________________________Piechol tu masz jeszcze tani komplet, też nad nim dumałem:

http://allegro.pl/audi-a4-a6-a8-vw-b5-b6-18cali-5x112-oryginal-i1200956524.html

Opublikowano

Piechol tu masz jeszcze tani komplet, też nad nim dumałem:

http://allegro.pl/audi-a4-a6-a8-vw-b5-b6-18cali-5x112-oryginal-i1200956524.html

znam te wszystkie aukcje na pamięć :decayed: i tak mi się nie opłaca teraz zmieniać, więc poczekam aż się zaczną wyprzedaże jesienne, albo zimą coś kupię :cool1: no i RS6 to jest dopiero 4 albo 5 w moim rankingu felg :naughty: kończę OT :hi:

Opublikowano

Przyszło małe co nieco :) Stare-nowe tarcze ATE wzięły i się pogięły po przejechaniu 4kkm więc teraz będą sprawdzone tarcze 345 Otto Zimmerman + Ferodo DS Performance na przód i klocki Ferodo Premier na tył.

OZ + Ferodo miałem na 320 i przez 8kkm spisywały się bardzo dobrze, tarcze zużyły się minimalnie o niecałe 0,5mm a klocki też o dziwo długodystansowe może o 1/4 się starły. Na 345 mam nadzieję, że będzie podobnie.

GR2p0.jpgGR4U9.jpgGR7oi.jpgGRcnA.jpg

Blaszki będą pomalowane pod kolor zacisków na srebrno. Nakleił bym na nie coś w stylu: "CCCOAudiSport" ale nie mogę znaleźć takiej naklejki :confused4:.

Opublikowano

Zlozyles reklamacje na ATE ?

Opublikowano

Zlozyles reklamacje na ATE ?

Dopiero jutro będę wymieniał, ale już zaawizowałem taki zamiar do sprzedawcy.

Opublikowano

Super fele na zime :good:

Opublikowano

Piechol, pytałeś no więc odpowiem. Felgi przyszły prawie 2-tygodnie temu. Niestety okazało się, że dwie zostały obite przez kuriera, czego od razu nie wychwyciłem. Sprzedający nie robił problemów z reklamacją pomimo braku protokołu uszkodzeń, przysłał na własny koszt kuriera po uszkodzone felgi. Po ponownym lakierowaniu dojechały właśnie wczoraj. Sprzedawca uczciwy, miły i bezproblemowy kontakt mailowy, telefoniczny i smsowy :good: Możesz śmiało u niego kupować, tylko nie wiem czy jeśli bym kupił poza aukcją to też by nie robił problemów.

Opublikowano

dzięki za info :hi: faktycznie w porządku koleś :good: a sprawdzałeś dokładnie czy nie było z nimi nic robione oprócz malowania (to najważniejsze)?

Opublikowano

Felgi są proste, nie mają dużych bić odbiegających od normy, nie były spawane ani klepane. Malowane na gotowo były tylko zewnętrzne strony. Od wewnątrz jest tylko podkład w macie, ale tak maluje większość. Moje wszystkie poprzednie felgi też były w ten sam sposób odświeżane. Te zostały przeszlifowane również od wewnątrz i zostały usunięte wżery z kloców i innego syfu z drogi, a na to poszedł podkład. Na wewnętrznych rantach są małe obtarcia, ale poza malowaniem podkładem nie były one usuwane. Ogólnie felgi na zimę jak znalazł :good:[br]Dopisany: 10 Wrzesień 2010, 11:16_________________________________________________Do dzwonienia korzystam z iPhona, w przyszłości również mam taki zamiar. Bardzo podoba mi się w jaki sposób współpracuje z modułem blutooth w moim A4, ładnie czyta książkę adresową. Niestety szybko się wyładowuje przy otwartym połączeniu BT. Myślałem nad jakąś ładowarką samochodową, ale nie lubię jak się kable walają po aucie. Rozważałem zakup Audi Music Interface, tak by przy okazji można było skorzystać z wbudowanego iPoda, jednak cena jest powalająca i nie mam zamiaru tyle ładować w ten gadget.

Ostatnio znalazłem na necie ciekawą a co najważniejsze tanią alternatywę, ponieważ podobno nie trzeba instalować całego Music Interfejsu tylko podłącza się od razu pod RNS-E. Jednak nie wiem czy to zabangla tak jak trzeba i spełni moje oczekiwania czyli ładowanie telefonu oraz możliwość jednoczesnego odtwarzania muzyki. Na opcji dzwonienia "po tym kablu mi nie zależy bo tak jak pisałem BT radzi sobie z tym bdb, jednak mam małe wątpliwości czy w chwili odtwarzania muzyki RNS-E ten kabelek automatycznie przełączy na telefoniczne połączenie BT. Myślałem umieścić tą wtyczkę do iPhona w popielniczce, z której i tak nie korzystam.

Kabelek wg. etki kosztuje 20,50€ a tak to wygląda. Przeznaczenie ma do iPoda ale myślę, że do iPhona bez opcji dzwonienia też by podeszło:

QMtXA.jpgQMyWS.jpgQMLpA.jpgQMQoS.jpgQMSU0.jpgQMXTi.jpgQM_nr.jpg

Poczytać można tutaj:

http://www.iamaudi.com/audi-ipod-adapter/

Ma ktoś może u siebie toto zamontowane i może podzielić się uwagami ?[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2010, 13:02_________________________________________________Dzisiaj udało mi się skompletować już do końca cały zewnętrzny pakiet. Jeśli chodzi o body to nic prócz tego co poniżej nie będzie już dokładane do auta.

Mam nadzieję, że jeśli lakiernia się wyrobi to już w przyszłym tygodniu na aucie zawita:

- zderzak S4 kompletny ze spryskami i halogenami, udało mi się dorwać czarny w bdb stanie (dokupiłem tylko kierownice powietrza), ale niestety nie jest w kolorze phantom black perłowym więc trzeba polakierować na kolor LZ9Y. Grill od s4 nie był mi potrzebny, a po odjęciu grilla udało się wytargować tyle, że starczyło na inny:

- grill RS4 z ramką satynową, dosłownie nówka sztuka nie śmigana :kox:

- od sprzedawcy zderzaka udało się wyrwać gratis w postaci ramki pod tablicę rejestracyjną, która również idzie w kolor nadwozia,

- gdy zobaczyłem na aucie mirona :hi: , od razu wiedziałem, że zawita podkładka od CupraR - będzie w kolorze nadwozia,

- listwy drzwiowe dolne od S4, zostały wytropione i zakupione dzięki :hi: Wojtek_A4 :hi:, które też idą w kolor nadwozia,

Z fabrycznego pakietu, projektowanego przez austriackiego tunera MS Design dla Audi (robili min. pakiet DTM), udało się znaleźć dostępne w dystrybucji Audi/Votex do B7:

- poszerzane progi , które montowane były min. w wersji DTM ( miałem obawy czy przypasują do avanta ale Chris z ECS Tuning ostatecznie rozwiał moje wątpliwości ) nr oem 8EC 071 685 9AX

- tylna lotka z lekkim podcięciem nr oem 8ED 071 640 9AX,

- do całości nie pasowałby dyfuzor s-line, który mam obecnie na aucie. Wg. mnie ma zbyt łagodną linię i w zestawieniu z lotką nie wyglądałby dobrze. W jego miejsce zamontowany będzie dyfuzor MS Design, który właśnie dzisiaj dojechał :naughty: nr oem 8EC 071 611 A 9AX

Broszura akcesoria do B7:

http://www.audiextranet.com/accessoires/pdfs/Accessoires_A4.pdf

Do pełni szczęścia w planach było rezanie ledów z A6 i okrągłe końcówki fi 90mm a'la DTM, ale niestety w między czasie umarł mój kocioł gazowy więc te mody muszą poczekać.

A to mała zajawka, jak wyglądają na avancie B7 progi i lotka MS Design, zdjęcie marnej jakości ale tylko takie dostałem z ECS Tuning:

5SFaS.jpg

Opublikowano

Podobają mi sie twoje plany. Zobaczymy jak wyjdzie. Jak bedzie good to pomysle u siebie nad takimi progami i lotką.

Ktoś wie co to za felga na tym czerwonym b7?? bardzo mi sie podoba

Opublikowano

No właśnie ja jestem b.ciekawy jak wyjdzie połączenie progów z mocno odstającymi listwami S4 :mysli:zastanawiam się czy progi optycznie nie zginą :mysli:

dlatego najpierw założę progi oblookam a dopiero potem listwy na drzwi.