Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 ASB] 3.0 tdi Audi Exclusive, Milltek, Kiera RS5, BOSE, MS Design DTM, pedały RS4, srabilizatory RS4, hamulce S4, skóry Valcona Black/Cognac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bart-S to bardzo dobra wiadomość :good: thx's :hi:

mgtan rezaj czarny środek :naughty:[br]Dopisany: 06 Styczeń 2011, 14:28_________________________________________________

... powiem Ci tak jak fabryka zrobi to zaden tapicer nie zrobi u mnie widac ze to nie fabryczne

zobaczę jak kiera przyjdzie jak się nie będzie za bardzo wyróżniać ta biała nić to może zostawię :mysli: z czasen i tak się przyciemni :) a może da się ją jakoś podbarwić :mysli: .... zobaczę co tapicer powie

Opublikowano

ale Wam kurde zazdroszcze teraz czarnej tapicerki, można taką za***ista kiere wstawić... nie to co w... szarej grrr

Dlaczego nie,juz widzialem gdzies ogloszenie a4 cabrio z scietom kierownica w kolorze szarym :gwizdanie:mysle ze jak poszukasz to znajdziesz :decayed:

Opublikowano

nawet na zdjęciu nie widziałem takiej kiery, na allegro tez nie

coś mi świta, że adamo miał ściętą szarą kierownicę, tylko nie pamiętam w którym dziale to widziałem :mysli:

Opublikowano

A więc nowa kierownica już zamontowana. Jest za***ista, bardzo gruba, trzymanie bez porównania na plus w stosunku do starej. Nowy zestaw to kiera od RS5 + poduszka od A4 B8 z numerem 8K0971589A. W B7 przy kierownicy z MF, moduł jest z literką Q, więc nie trzeba było wymieniać. Nie trzeba było również wymieniać kostki airbaga ani przekładać pinów. Widać, że układ pinów w kostce od poduszki z B8 jest taki sam jak w poduszce od B7 z nr 4F0971589A. Był tylko mały problem z kostką od taśmy poduszki ponieważ kostki nowego typu mają lekko inny rozstaw prowadniczek, o których wspomniał Rdzewek_RdK w temacie Malika, wystarczyło ściąć je nożykiem do tapet tak jak to Rdzewek_RdK pokazał na zdjęciu poniżej i kostka weszła bez problemów, trzyma się solidnie na głównym zatrzasku. Wszystkie funkcje kierownicy od razu zatrybiły i poza kodowaniem tiptronica nic nie trzeba było robić. Nawet vag nie wyrzucił żadnych błędów, jak gdyby nowe kierownica i airbag zawsze tu były.

Thx's Bart-S za przetarcie szlaku z tipem i cenne wskazówki, :hi: Czuję się jak w nowym aucie :)

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg8_K0_971_589_A.jpg

... teraz czas zacząć szukać pedałów al'a rs4 pod automata :gwizdanie: no i zmienić znaczek na kierze na S-line :wink4:

Opublikowano

Fajnie że Ci wszystko zamontowałeś :gwizdanie: Ale teraz to wygląda zacnie :wink4: Tak z ciekawości, to robili tą kiere tylko że pikowaną ?

Opublikowano

Zawodowo wygląda ta kiera. Tylko rzeczywiście jakoś wzrokowo przyzwyczaiłem się do pikowanej. I nie wiem czy nie byłaby za gruba dla drugiej kierowniczki. :chytry:

Opublikowano

Piknie :)

Opublikowano

Fajnie że Ci wszystko zamontowałeś :gwizdanie: Ale teraz to wygląda zacnie :wink4: Tak z ciekawości, to robili tą kiere tylko że pikowaną ?

:wink4: nie mam pojęcia czy jest też opcja z pikowaną :mysli: dzięki za zdjęcia kostki :wink4:[br]Dopisany: 11 Styczeń 2011, 10:30_________________________________________________Szczerze to nie szukałem pikowanej, musiał bym zmieniać również gałkę biegów, ale gdyby nie było opcji na gładką to pewnie bym łyknął pikowaną i zmieniał gałkę, ale tak jak teraz jest ok.

Zauważyliście że jest obszyta z 2 kawałków skóry a nie 4 :wink4:

Opublikowano

Ja mam właśnie gałkę pikowaną, dlatego taka kiera też lepiej by pasowała. Ale ta i tak wygląda pięknie.:)

Opublikowano

A więc nowa kierownica już zamontowana. Jest za***ista, bardzo gruba, trzymanie bez porównania na plus w stosunku do starej. Nowy zestaw to kiera od RS5 + poduszka od A4 B8 z numerem 8K0971589A. W B7 przy kierownicy z MF, moduł jest z literką Q, więc nie trzeba było wymieniać. Nie trzeba było również wymieniać kostki airbaga ani przekładać pinów. Widać, że układ pinów w kostce od poduszki z B8 jest taki sam jak w poduszce od B7 z nr 8E0971589A. Był tylko mały problem z kostką od taśmy poduszki ponieważ kostki nowego typu mają lekko inny rozstaw prowadniczek, o których wspomniał Rdzewek_RdK w temacie Malika, wystarczyło ściąć je nożykiem do tapet tak jak to Rdzewek_RdK pokazał na zdjęciu poniżej i kostka weszła bez problemów, trzyma się solidnie na głównym zatrzasku. Wszystkie funkcje kierownicy od razu zatrybiły i poza kodowaniem tiptronica nic nie trzeba było robić. Nawet vag nie wyrzucił żadnych błędów, jak gdyby nowe kierownica i airbag zawsze tu były.

Thx's Bart-S za przetarcie szlaku z tipem i cenne wskazówki, :hi: Czuję się jak w nowym aucie :)

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg8_K0_971_589_A.jpg

... teraz czas zacząć szukać pedałów al'a rs4 pod automata :gwizdanie: no i zmienić znaczek na kierze na S-line :wink4:

Pięknie wyszło :good:

...a co do pikowanej kiery RS 5:

2011-Audi-RS-5-Steering-Wheel.jpg

Opublikowano

Wow. Idealna. Chyba trzeba zbierać kasę.;)

Opublikowano

No pikowana też piękna, ma trochę inne przeszycia :wink4:

Opublikowano

007.jpg

można tańszym kosztem zrobić sobie podobną kierę z aktualnej - ciekawe jak z jakością i wykonaniem, bo na zdjęciach wygląda dobrze.. [br]Dopisany: 11 Styczeń 2011, 12:01_________________________________________________bym zapomnial - gratki :good:

Opublikowano

Ja nie miałem w swojej starej łopatek do tipa, a na tym mi najbardziej zależało i aby były dodatkowo w chromie, włącznie z chromowanymi obwódkami multifunkcji tak jak w B8.

Opublikowano

Też racja..

Ja na dniach ślę do obszycia w alcantarę.. mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu odzyskam już samochód i będę się mógł swoją kierą też pochwalić :polew:

Opublikowano

Też racja..

Ja na dniach ślę do obszycia w alcantarę.. mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu odzyskam już samochód i będę się mógł swoją kierą też pochwalić :polew:

No pochwal się jak zrobisz. Słuchaj bajk, nie zamawiasz przypadkiem pedałów rs4 na ebaju ? Nie mam konta na paypal'u i cięzko mi coś kupić z zagranicy, może gdybyś Ty też brał to cenę byśmy lepszą wywalczyli. Mógłbym Ci podesłać kasiorkę a Ty byś zamówił :wink4: