Pawlo 2004 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Opublikowano 27 Grudnia 2009 U mnie w ASO (Leszno WLKP) zawołali 150zł za komplet skurczybyki
luk_ Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Dzisiaj rano też mi pękł ten klips i jechałem do pracy z jedną wycieraczką i wolałem jej nie uzywać, żeby kikut mi szyby nie porysował. Dzwoniłem do ASO Sosnowiec, cena klipsa = 1,75zł za sztukę więc jednak jakieś częsci są tanio w ASO . Narazie mi szkoda kasy na upgrade do aero ale rzeczywiście standardowe wycieraczki to badziewie, to już mi lepiej zbierały w poprzednim samochodzie, civicu z 91r.
DDESPERADOO Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 dzisiaj po podniesieniu wycieraczki od strony pasażera została mi w rece hehhe, więc chyba też pękł mi ten klips łączący pióro z ramieniem. Na razie wsadziłem to na miejsce i jak się ja dobrze połozy to wycieraczka działa normalnie, ale nie mozna jej podnosic. Wiec czeka mnie podróż do ASO po ten klips, a po drugie ma ktos radę na odpryskujący czarny lakier z ramienia wycieraczki???? Na jednym ramieniu schodzi mi czarny lakier i widać srebne aluminium.
krupskim Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zdjąć ramię / co nie jest prostą sprawą / oczyścić , pomalować.
Kazik123 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 kolego nie masz co sie dziwić, lakier na ramionach to problem "prawie " wszystkich B6 zmień na areo i po kłopocie ja tak zrobie jak wycieraczki będą do wymiany bo też mi lakier schodzi, na tymczasem mały pędzelek, garaż i trochę czarnej matowej farby do alu Na jednym ramieniu schodzi mi czarny lakier i widać srebne aluminium
siwsol Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2010 haha dobrze ze tylko klips co niektorym peka bo mi cale te mocowanie i konieczne bylaby zmiana na calosc,ale zmienie sobie na wiosne jak dojdzie za niedlugo na aero nie ma co sie bawic
lukasera Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Na schodzącą farbę nic nie poradzisz. Ja swoją oczyściłem bez zdejmowania ramienia, pomalowałem czarnym lakierem. W zasadzie kto nie wie,ten nie zauważy żeby były malowane, ale ja i tez na wiosnę przechodzę na Aero. Szkoda nerw na nie
marcin(driver) Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 hej jeśli możesz to podeśli mi zdjecie tego klipsa to postaram coś załatwić mam pewne dojścia wiec powinno sie udać
Uncle-QBUS Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Ja tez mam problem z tymi ch... nietypowymi ramionami do B6 i tez mam jeden polamany ten klips. Kupilem nowe wycieraczki, ktore nie pasuja do tych ramion, ale jakos je zamocowalem za pomoca opaski takiej cienkiej plastikowej do kabli, ale wiadomo ze to rozwiazanie na "chwile". Jeszcze troche pojezdze na tym patencie i wymienie cale ramiona. Wpadl mi do glowy jeszcze jeden pomysl co do wymiany tych ramion. Tak sobie mysle, czy typowe ramiona z "haczykiem" z Seata albo Skody nie beda pasowac w miejsce tych nietypowych z B6? Moze ktos mial juz taki pomysl, i probowal go wdrozyc w zycie?
jawosz Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Dzisiaj taka piekna pogoda :-) Rano ide na parking zaczynam odkopywac samochod... podnosze wycieraczke a tu zonk lewa wycieraczka została mi w dłoni :-) wszystko sie rozsypalo- pekło to mocowanie na ramieniu. Wycieraczke wcisnalem maxymalnie polozylem na szybie i z dusza na ramieniu jechalem do roboty - jak tracilem widocznosc wtedy dopiero wlaczalem wycieraczki W serwisie krzykneli mi za komplet AERO 324 zł. NIe ma wyjscia wiec kupilem. Jutro zakładam.
jurekkrak Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Koledzy jakie ramiona pasują pod Areo do B6 tzn. od jakiego samochod?
peya81 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 jakby ktoś szukał zamienników ori to polecam Bosch Serwis na sk. Bora-Komorowskiego i Lublańskiej w Kraku. 75zł komplet właśnie pod ten problematyczny klips. Mogą też wysłać. pozdr
jurekkrak Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 a co to za zamienniki ori.rozumiem że ramiona wycieraczek, czy żle myślę.
peya81 Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 sorki jeśli źle się wyraziłem, są to oczywiście pióra, które pasują pod ten problematyczny klips.
Pawlo 2004 Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 czy pasuja ramiona od b8 do b6? Szczerze to wątpie zeby pasowały _________________________________________________ A jeszcze małe pytanko czy te wycieraczki podejdą do mojej B6 http://moto.allegro.pl/item887383694_wycieraczki_valeo_xtrm_audi_a4_a6.html bo jak kupię to będzie już za późno
verpa Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 a i ja mam pytanie, czy śrubki i klipsy do mocowania ramion aero sa takie same jak do zwyklych ramion z tym dziwnym mocowaniem w b6? Bo mam okazje kupic same ramiona i piora i nie wiem czy stare srubki z klipsami mi podejda
niuniek222 Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 W wycieraczkach Aero nie masz klipsow, jest calkiem inne mocowanie. Aby zalozyc wycieraczki Aero musisz zmienic ramiona. Tak ja zrobilem i wreszcie mam spokoj.[br]Dopisany: 11 Luty 2010, 21:50_________________________________________________Chyba zle zrozumialem Twoje pytanie, jesli masz na mysli sruby te ktore sie mocuje ramiona to oczywiscie beda pasowac. Gwint jest taki sam wykrecasz stare ramiona pozniej zakladasz nowe i przykrecasz ta sama sruba i zakladasz ten czarny dekielek, ja w zestawie dostalem nowe sruby i te czarne dekielki.[br]Dopisany: 11 Luty 2010, 21:53_________________________________________________ czy pasuja ramiona od b8 do b6? Szczerze to wątpie zeby pasowały _________________________________________________ Jesli masz ramiona pod Aero to jak najbardziej beda te wycieraczki pasowaly. Pozdrawiam A jeszcze małe pytanko czy te wycieraczki podejdą do mojej B6 http://moto.allegro.pl/item887383694_wycieraczki_valeo_xtrm_audi_a4_a6.html bo jak kupię to będzie już za późno
iwadrian Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 Też wymieniłem na aero i po kłopocie w końcu
verpa Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 dzieki wielkie, juz zamowione ramiona + piora aero
Rekomendowane odpowiedzi