nicko999 Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 ok dzięki a wiesz może do czego to jest? http://imageshack.us/photo/my-images/30/tthq.jpg/ w sklepie jak kupywałem radio koleś mi to dodał powiedział jakoś tak,że po co będę wyciągał cały kabel z radiem jak go będę chciał wyjąc czy coś takiego heh mam to i nie wiem do czego to jest a na dodatek jak to się montuje na kablu wiesz może?
RFK Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 To zwykła kostka,a sprzedawcy chodziło o to ze jak np. poprowadzisz kable od akumulatora do wewnątrz samochodu to połączysz sobie za pomocą tej kostki kabelki z radia i jak będziesz chciał wyjąć radio to nie z całym kablem tylko w prosty sposób odepniesz
Kowi87 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Opublikowano 13 Stycznia 2012 A ja mam pytanie do tych co wkładali radio w boczną kieszonke przy kierownicy, zamontowałem tam na stałe stabo, lecz nie jest w zaden sposób przymocowane, noi w trakcie przyśpieszania potrafi wypasć, myślałęm zeby podciać z tyłu "sufit" w tej pułeczce i wcisnać dalej złapac na srubke z jednej strony, robił ktos moze tak?? bo w obecnym polozeniu zawadzam o wtyk gruchy :gwizdanie:
Pandzior Opublikowano 14 Stycznia 2012 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ja wcisnalem pod radio kawalek gumy. Nie widac go, a radio siedzi penwnie i zawsze bezproblemowo moge je wyciagnac.
qbassa Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Moje pytanie jest mianowicie do podlaczenia przewodu zasilającego od CB radia, jezeli montujemy je w tej "półeczce" przy lewej stronie , gdzie mozemy sie podpiąć do 12V ?
wojci Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 ja podpiąłem się pod skrzynkę pod bezpieczniki
chominik Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Stoję właśnie przed zakupem CB. Chciałbym wcisnąć radio na półkę pod kierownicą. Jakie modele i producentów polecacie na to miejsce? Chciałbym wiedzieć czego szukać, by móc bez przeróbek cieszyć się z CB. Miejsce od strony pasażera odpada. Tak samo podłokietnik nie pasuje, bo nie znajdę wystarczająco miejsca.
zib0l Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 ja umieściłem radyjko w mojej audi tak jak na zdjęciu tylko w moim avancie kabel pociągnąłem przy podsufitce pod odginaną listwa i mam problem tylko przy uszczelce bagażnika, mianowicie kabel trochę odcisnął uszczelke i podczas deszczu trochę przechodzą kropelki i nie wiem jak przeprowadzić ten kabel na zewnątrz :/ potwierdzam mam tak samo radyjko ulokowane jest
lapawwa Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 [/color] Moje pytanie jest mianowicie do podlaczenia przewodu zasilającego od CB radia, jezeli montujemy je w tej "półeczce" przy lewej stronie , gdzie mozemy sie podpiąć do 12V ? Obok skrzynki będziesz mieć listwe z przyłączonymi przewodami (napięcie prosto z aku). Najlepiej dolutować uchwyt widelki i dokręcic do sruby i jest 12v z aku:)
choodyy Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 a to i ja pochwalę się mocowaniem radia, nie chciałem wiercić dziur więc wymyśliłem coś takiego jest plan dołożyć podłokietnik to wtedy może schowa się pod niego całe radio i będzie zupełnie git ---------- Post dopisany at 22:51 ---------- Poprzedni post napisany at 22:51 ---------- a to i ja pochwalę się mocowaniem radia, nie chciałem wiercić dziur więc wymyśliłem coś takiego jest plan dołożyć podłokietnik to wtedy może schowa się pod niego całe radio i będzie zupełnie git
talib1990 Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 dokładnie tak samo na stojąco miałem zamocowanego Mtecha ... wsadziłem go teraz do Scanii i moze w poniedziałek zakupie Presidenta Teddy'ego ... 250 zł a ori President z ASC ... zobaczymy jak to będzie hulać
jarek_ns Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 A ja zamocowałem tu..... http://images40.fotosik.pl/1553/0f3dbd4ebb2ab6bcgen.jpg rozbierałeś radio czy wyciąłeś dziurę w popielniczce.
Kowi87 Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 A ja zamocowałem tu..... http://images40.fotosik.pl/1553/0f3dbd4ebb2ab6bcgen.jpg rozbierałeś radio czy wyciąłeś dziurę w popielniczce. Radio z oddzielnym panelem pewnie
jarek_ns Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 Ciekawe. Wiedziałem kiedyś jak gość przerobił radio johnny II. Tak że panel był na kablu. Zamontowany w lampce sufitowej, radio było w schowku, a gniazdo gruszki zabudowane w tunelu. Wyglądało to świetnie.
buncio Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 Na allegro zakupiłem popielniczkę i troszkę piłowania było aby wpasowac radyjko w to miejsce. radio nie jest rozbierane tylko dopasowane do dziury w popielniczce. Jakby co to wykręcam to co jest na zdjęciu wkładam ori popielniczkę i jest tak jak w oryginale. A ze niepalący jestem to popielniczka i tak była niewykorzystana. teraz muszę jednak rozkręcić radyjko bo jest już po gwarancji i chcę wymienic podświetlenie wyswietlacza bo całość w Audi swieci na czerwono a to radyjko ma niebieski wyswietlacz no i trzeba zrobic to pod kolor. Jak będę to robił to pstryknę kilka fotek jak to wygląda po demontażu.
jarek_ns Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 No jak dla mnie robota pierwsza klasa. Z podświetleniem nie ma problemu, bo jest podświetlony ledami. Kup lutownicę punktową (na allegro za grosze) diody i nie będzie problemu. Ja mam gorszą sytuacje bo wyświetlacz jest segmentowy led. Na upartego by to ogarną ale szkoda zachodu.
buncio Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 no faktycznie u ciebie problem może być nieco większy z wymianą podświetlenia ale może się kiedyś zmobilizujesz
Rekomendowane odpowiedzi