Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekładka z ośki na quattro w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No i mod się udał :kox:

Dziś auto wyjechało i jest super. W tej chwili wszystko działa tak jak powinno, na tyle na ile zdążyłem się pobawić nie ma praktycznie żadnych problemów. Również od strony elektroniki: ESP czy ABS. Pozostał tylko jeden mały problem do rozwiązania, po podmianie zbiorniku paliwa jego wskaźnik nie pokazuje właściwego poziomu, ale już wiemy jak to załatwić. W przyszłym tygodniu postaram się dokładniej opisać całą zabawę i dodać trochę zdjęć.

Generalnie polecam każdemu :good:

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 591,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

koniecznie opisz wszystko :good: :good: :good: :good: :good: :good: może odezwij się do zielonych lub admina to zdjęcia zrobią z logiem klubowym :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Jak tylko będę miał chwilę i zakończymy sprawę ze wskaźnikiem poziomu paliwa to opisze dokładniej. Zdjęcia też będą :)

Opublikowano

Jak tylko będę miał chwilę i zakończymy sprawę ze wskaźnikiem poziomu paliwa to opisze dokładniej. Zdjęcia też będą :)

:kox: :kox: :kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

no to brawo :notworthy: czekamy na opis i foty

Opublikowano

Juz coś widze ze opisany modzik stanie sie bardzo popularnym.

Zawsze to Q a nie jednoosiówka :/

Ciekaw jestem kocowego efektu no i opisu po pierwszej jezdzie :)

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj w nocy pojechałem trochę poświrować i jest po prostu kox :decayed:

Jeździłem już sporo autami z 4wd między innymi S6 dobrego znajomego i nowym EVO10 ale jednak posiadanie czegoś takiego w swoim samochodzie to inna bajka. Teraz walczę z pozbyciem się przyzwyczajeń i stylu jazdy z samochodu z napędem na przód. Na koniec dwie rzeczy które podobają mi się najbardziej:

1. po wyłączeniu kontroli trakcji to co ten samochód robi na śniegu, sposób w jaki można przejechać zakręt to po prostu bajka, banan nie schodził mi z gęby przez cały czas :evil:

2. kontrola trakcji na śniegu moim zdaniem działa dużo sprawniej niż w FWD, zmuszenie samochodu do większego poślizgu nawet na lodzie z włączonym ESP jest w zasadzie niemożliwe

Opublikowano

:shocked: :shocked: :shocked: :shocked: :shocked:

Wczoraj w nocy pojechałem trochę poświrować i jest po prostu kox :decayed:

Jeździłem już sporo autami z 4wd między innymi S6 dobrego znajomego i nowym EVO10 ale jednak posiadanie czegoś takiego w swoim samochodzie to inna bajka. Teraz walczę z pozbyciem się przyzwyczajeń i stylu jazdy z samochodu z napędem na tył. Na koniec dwie rzeczy które podobają mi się najbardziej:

1. po wyłączeniu kontroli trakcji to co ten samochód robi na śniegu, sposób w jaki można przejechać zakręt to po prostu bajka, banan nie schodził mi z gęby przez cały czas :evil:

2. kontrola trakcji na śniegu moim zdaniem działa dużo sprawniej niż w FWD, zmuszenie samochodu do większego poślizgu nawet na lodzie z włączonym ESP jest w zasadzie niemożliwe

:slina: :slina: :slina: :slina: :slina: :slina:

Musze sie chyba zbilansować i zabrać do kompletowania cześci potrzebnych do rezanka ;)

Opublikowano

Witam

Dla zainteresowanych jest Gość od którego można kupić kpl zestaw - nick allegro mesio1. Od niego pochodzi mój zestaw i kolegi Karola.

Popieram Karola z stwierdzeniem, co innego jest pojeździć czyimś autem AWD, a zupełnie co innego jest jeździć swoim codziennie - zupełnie inna bajka

Dziś prawdopodobnie będę posiadał działający prawidłowo wskaźnik paliwa i pozostanie ostatni element do dopracowania ale o nim dopiero jak prawidłowo w 100% będzie działał

Zachęcam do przebudowy bo naprawdę warto :>

Opublikowano

no to kox czekam na cene i fotostory :)

Opublikowano

Przygotuj dobrze wątek pod kątem działu warsztat. Następnie ten wątek się przesunie, bo w warsztacie nie ma miejsca na dyskusje o pierdołach.

Opublikowano

Mi się marzy coś takiego w moim B7 :)

Czekam na wycenę tego moda.

Opublikowano

Wskaźnik paliwa już jest dopracowany działa poprawnie

Nie mam schematu elektrycznego ale należy zdjąć izolację z wtyczki tej, która idzie do pompy, tam dwa środkowe piny odpowiadają za wskaźnik paliwa ( fioletowo czarny i brązowo żółty). Brązowo żółty należy złączyć z jednym z pinów drugiego wskaźnika poziomu, natomiast drugi pin tego wskaźnika podłączamy do zegara na pin 11 niebieskiej wtyczki. Na 3 pinie tej wtyczki powinien być już podłączony wcześniej kabelek fioletowo czarny z pierwszego wskaźnika z zbiornika. Na koniec trzeba przekodować w zegarach na zbiornik typu quattro i działa :>

Opis dotyczy zegarów B6 z roku 2004

Opublikowano

Będą jakieś fotki z tego moda ??

Opublikowano
  • Autor

Będą, w przyszłym tygodniu postaram się dodać.

Opublikowano

gratuluje odwagi ja wymiekłem chciałem robic manuala z multitronica

Opublikowano

i co z ta przekladka bo nie wiem czy zbierac na zmiane oski na Q czy na S5 :evil:

Opublikowano

i co z ta przekladka bo nie wiem czy zbierac na zmiane oski na Q czy na S5 :evil:

Adaś nie śpij.Dwa auta już zrobione.Możesz zaczynać kupować części do przekładki :decayed:

Opublikowano

Adaś nie śpij.Dwa auta już zrobione.Możesz zaczynać kupować części do przekładki :decayed:

sory Hugo, po nietrzezwemu sie nie sprecyzowalem :polew:

chodzilo Mi o szczegoly, np czy takie podzespoly i jako calosc wytrzymuja wieksze moce typu 300 KM :evil:

Opublikowano

chodzilo Mi o szczegoly, np czy takie podzespoly i jako calosc wytrzymuja wieksze moce typu 300 KM :evil:

a w czym problem z takimi mocami ? bez problemu napędy wytrzymują