Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekładka z ośki na quattro w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Napisałem pełną listę potrzebnych części które kupiłem już w pierwszym poście. Info o kosztach jest na drugiej stronie. Dalej jest też namiar do człowieka, który jest w stanie zebrać cały komplet potrzebnych gratów. Cały czas mam w pamięci dodanie zdjęć ale jak pisałem wcześniej nie robiłem tego sam i muszę je ściągnąć od mechanika.

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 591,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a mnie ciekawi fakt ABSu

jak zrobiliście bo w quattro jest inny sterownik i nieda się go żadnym innym zastąpić zresztą inaczej nawet działa w przypadku napędów

u mnie jest on zepsuty ten sterownik i niedało rady zastąpić żadnym innym , wychodzą bzdury ,inne rozmieszczenie pinów

niedało się w żaden sposób zakodować sterownika z ośki na quattro, i muszę kupić identyczny co mój

ABS nie jest jeszcze do końca dopracowany, pompa i elektronika z ośki może sterować ABS i TCS ale ABS jest zbyt czuły i czasem na lodzie przy małych prędkościach wiesza elektronikę. Pomaga na to operacja ON/OFF silnik :)

Piny prawdopodobnie są te same, inna jest pompa z sterownikiem (ostatnia literka kodu Vag w Quattro "M" nowsze Q lub"A" starsze Q)

Dam znać jak uda mi się pompę kupić i przełożyć.[br]Dopisany: 25 Luty 2010, 21:27_________________________________________________[br]Dopisany: 22 Marzec 2010, 22:16_________________________________________________Gratulacje dla kolejnego jeżdżącego A4 Quattro, które wg VIN jest ośką

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ktoś z userów nie ma czasem zdjęcia podłogi z Q w B5? Bo albo u mnie był kiedyś Q i ktoś sobie zamienił albo źle patrzyłem u siebie na tą podłogę.

Opublikowano
  • Autor

Do B5 niestety nie mam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś z userów nie ma czasem zdjęcia podłogi z Q w B5? Bo albo u mnie był kiedyś Q i ktoś sobie zamienił albo źle patrzyłem u siebie na tą podłogę.

W B5 była inna podłoga w Q i bez Q, jak masz belkę to na 99,9% nigdy nie było tam quattro.

Opublikowano

Szacunek dla kolegów którzy się zdecydowali :notworthy: .

Pozostali nie wiedzą co tracą jeżdżąc ośką, chyba że mieli przyjemność pojeździć Q, zwłaszcz zimą :kox:

Sorry za OT :cool1:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ciekawe choć zdjęć brak :evil:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ehhh a zdjęć nie ma do dzisiaj, że już nie wspomnę o jakimś dokładnym opisie :chytry:

Opublikowano

Zapraszam na prv , chętnie pomogę każdemu chętnemu, który chce auto przebudować. :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

I jak się sprawują auta po roku użytkowania? Bez problemów? Ile orientacyjnie można odzyskać ze sprzedaży starych części z fwd? Da się to w ogóle sprzedać?

Opublikowano

Moje autko sprawuje się super, zrobiło koło 60 tys km i bez żadnych problemów. :>

Opublikowano

Moje autko sprawuje się super, zrobiło koło 60 tys km i bez żadnych problemów. :>

Znajdą sie kiedys jakies foty z modów?

Opublikowano

Na co Wam zdjecia skoro to jest operacja praktycznie P&P ?

Opublikowano

Na co Wam zdjecia skoro to jest operacja praktycznie P&P ?

Wcześniej uzytkownicy rowniez pisali na temat zdjec...

Chetnie bym zobaczyl jak to wyglada powiedzmy : krok po kroku...

Jak ma sie sprawa ESP i ABSu po przekladce ? Byly z tym na poczatku jakies problemy ... jak to ma sie teraz?

Opublikowano

ESP działa OK , a do ABS-u trzeba się przyzwyczaić :>

W tygodniu postaram się wjechać na kanał i pstryknąć fotkę, ale generalnie to jest P&P

Opublikowano

Trzeba się przyzwyczaić czyli co dokładnie? Wiem, że pisałeś już ale jak to się sprawuje w codziennej jeździe? Co jest inaczej

Opublikowano

ABS jest bardziej czuły , jakby się trochę za wcześnie włączał, ale jak się dociśnie mocniej hamulce to zatrzymuje się normalnie, jest to problem tylko zimy i bardzo śliskiej nawierzchni. W lecie jest to nieodczuwalne[br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 07:20_________________________________________________Koledzy szukam kogoś kto wyciągnie pomocną dłoń i wrzuci na jakiś serwer zdjęcia z moda i filmik jak zbiera się i hamuje Q na śniegu

Proszę o mail na jaki to wysłać

Pozdrawiam

Opublikowano

poszedł priv[br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 21:35_________________________________________________OKej więc fotki:

1000048g.jpg

1000049d.jpg

1000050hj.jpg

1000047f.jpg

1000047w.jpg

i filmik:

[br]Dopisany: 04 Styczeń 2011, 13:37_________________________________________________Moim zdaniem z filmiku widać, że za***ista trakcja na śniegu ale z hamowaniem gorzej haha no ale to normalka, ogólnie to respect za swap :hi:

Opublikowano

kurcze, szkoda że w B5 tak nie ma :-(

Opublikowano

[br]Dopisany: 04 Styczeń 2011, 13:37_________________________________________________Moim zdaniem z filmiku widać, że za***ista trakcja na śniegu ale z hamowaniem gorzej haha no ale to normalka, ogólnie to respect za swap :hi:

Panowie było tak ślisko, że Sprinter na zimówkach nie mógł ruszyć po płaskiej drodze.

Początek filmiku start z TCS, w drugiej części bez TCS.