mech15 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 chodzilo Mi o szczegoly, np czy takie podzespoly i jako calosc wytrzymuja wieksze moce typu 300 KM a w czym problem z takimi mocami ? bez problemu napędy wytrzymują a czy elementy napędu quattro montowanych w różnych modelach audi różnią się pomiędzy sobą wytrzymałością, czy we wszystkich modelach ta wytrzymałość jest podobna??
Janusz00 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 a czy elementy napędu quattro montowanych w różnych modelach audi różnią się pomiędzy sobą wytrzymałością, czy we wszystkich modelach ta wytrzymałość jest podobna?? Prawdopodobnie różnią się wytrzymałością, inne są przełożenia tylnych mostów pomiędzy różnymi modelami, wytrzymałość też pewnie inna, bo ogromne różnice w mocach pomiędzy autami podstawowymi i sportowymi.
designer Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Dajcie namiar na warsztat który to robi. Można liczyć na dokładny spis części potrzebnych do moda? Byłoby miło, bo koszty wyglądają naprawdę znośnie A tak wogóle to szacun za odwagę Dawca był z Allegro?
Gamling Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2010 Na allegro Janusz znalazł człowieka, któremu się po prostu chce zebrać wszystkie potrzebne graty.
designer Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Na allegro Janusz znalazł człowieka, któremu się po prostu chce zebrać wszystkie potrzebne graty. Jakiś nick? On tylko zbiera graty czy też przekłada i stroi?
Janusz00 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Na allegro Janusz znalazł człowieka, któremu się po prostu chce zebrać wszystkie potrzebne graty. Jakiś nick? On tylko zbiera graty czy też przekłada i stroi? Nick: mesio1 Przekładkę robią koledzy z TTC Kraków
designer Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Na allegro Janusz znalazł człowieka, któremu się po prostu chce zebrać wszystkie potrzebne graty. Jakiś nick? On tylko zbiera graty czy też przekłada i stroi? Nick: mesio1 Przekładkę robią koledzy z TTC Kraków Dzięki Mesia już namierzyłem
KOval81 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Coś mi się wydaje, że mesio1 będzie miał sporo zapytań i zamówień w nowym roku
designer Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Coś mi się wydaje, że mesio1 będzie miał sporo zapytań i zamówień w nowym roku Ale nie odpowiada na maile Jak ja to k*#%a lubię
poziek Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Coś mi się wydaje, że mesio1 będzie miał sporo zapytań i zamówień w nowym roku Ale nie odpowiada na maile Jak ja to k*#%a lubię Konkretny klient dzwoni i się dogaduje jak facet... A piz*eusze piszą maile i myślą, że ktoś im po całym dniu pracy odpisze...
czaki22 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 zebys ty widział jakie do mnie maile pisza:)
designer Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Sorki za lamerskie pytanie :gwizdanie: ale czy graty z diesla ( 1.9 czy 2.0 ) podejdą do 1.8T czy trzeba szukać stricte od 1.8T? Może chociaż część da radę zaadoptować? Zanim zadzwonię do mesia chciałbym wiedzieć... PS Gamling z niecierpliwością czekamy na fotostory
Janusz00 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Sorki za lamerskie pytanie :gwizdanie: ale czy graty z diesla ( 1.9 czy 2.0 ) podejdą do 1.8T czy trzeba szukać stricte od 1.8T? Może chociaż część da radę zaadoptować? Moim zdaniem nie podejdą, inne obroty max silnika, inne przełożenia w skrzyniach i w moście pewnie też
Gamling Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2010 na 100% nie podejdą. Musisz szukać gratów z 1.8, być może będą też pasować z 2.0t ale trzeba by sprawdzić. A w temacie dokładnej relacji, to muszę jeszcze ściągnąć zdjęcia od mechanika bo są u niego.
designer Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Dzięki, tak się domyślałem, ale wolałem się upewnić. Pozdro 1
Mario Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Będą, w przyszłym tygodniu postaram się dodać. Minął miesiąc... więc dalej to tylko teoria
Wąski Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Będą, w przyszłym tygodniu postaram się dodać. Minął miesiąc... więc dalej to tylko teoria kolega ma tez inne zajęcia cierpliwości
wojti78 Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 a mnie ciekawi fakt ABSu jak zrobiliście bo w quattro jest inny sterownik i nieda się go żadnym innym zastąpić zresztą inaczej nawet działa w przypadku napędów u mnie jest on zepsuty ten sterownik i niedało rady zastąpić żadnym innym , wychodzą bzdury ,inne rozmieszczenie pinów niedało się w żaden sposób zakodować sterownika z ośki na quattro, i muszę kupić identyczny co mój
Gamling Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Opublikowano 21 Lutego 2010 W takim razie któryś z modów może zamknąć, przenieść lub skasować temat. Jeśli dla Was informacja o tym, że taka zamiana jest możliwa, opis potrzebnych części itp to nic konkretnego.
peya81 Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Kolego Gamling nie denerwuj się. Temat, którego jesteś autorem, jest jednym z ciekawszych na forum i dlatego budzi emocje. Jako, że jesteś pionierem i zdecydowałeś się przetrzeć szlaki, należy Ci się szacunek. Ale proszę uchyl rąbka tajemnicy i opisz dokładnie jak tego dokonałeś. Rzuć jakiś orientacyjny kosztorys całej operacji, dokładny wykaz części i opinie po zmianie, największe problemy jakie wyszły w "praniu" itd. Może niejeden z nas pokusi się o taki mod w przyszłości. Pozdrawiam i życzę bezproblemowego użytkowania
Rekomendowane odpowiedzi