Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wlasnie : podobno sie cos popsuly ? :przebiegly:

Bo ja w koncu chyba kupie komplet nowych i sie zastanawiam jakie :) MS podrozaly chyba kupie najtansze jakie znajde :polew: Moze z 10 tys wytrzymaja :D Znajomemu po 15 tys podobno rozlecial sie banan w MS :>

PS : ma ktos dojscie do tanich MS ? ;)

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 874,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dlamnie jak wytrzymają rok to i tak będzie sukces :kox: roczne robie około 15 tys

Opublikowano

No ja chyba nawet mniej :)

Opublikowano

Witam!

Ma taki "mały" problem :) a mianowicie przy wymianie kompletu wahaczy (wraz z łącznikami stabilizatora) brakło mi śrubek :kox: a dokładnie chodzi o połączenie owego łacznika z wahaczem i drążkiem stabilizatora. Starych śrub też nie mogę użyć gdyż stary łączniki ( orginalny audi) chyba nie był wymieniany od nowości i jest trochę inaczej skonstuowany wychodza z niego dwie gałki a nie jak w Mastr Sport przechodza przez niego dwie śruby i właśnie owych śrubmi brakuje ;(

Czy ktoś miał podobny proble z tymi łacznikami Master Sport :mysli:

P.S.

Paweł

Opublikowano

Mnie przy wymianie zawieszenia na MS zabrakło 2 śrub.

Mechanik kombinował i znalazł w końcu specjalnie utwardzane i je użył.

Takie to komplety MS potrafią robić niespodzianki.

Opublikowano

dokładnie załóż coś porządnego, podobno ruville bardzo polecają mechanicy i chyba takie założe cena 1100 a co powiecie na temat tych okazyjnych lemów.. za 1050 :mysli: /allegro/

Opublikowano

Dzisiaj dotarły do mnie MS. Tak z ciekawości sprawdziłem sobie wszystkie sworznie i okazalo sie, że wszystkie oprócz jednego ruszają sie na prawo i lewo. Tylko jeden jest taki co siedzi bardzo mocno i nie idzie nim obracać. Mam pytanie jak powinny być zamocowane sworznie w wahaczach ?? :(

Opublikowano

Mam pytanie jak powinny być zamocowane sworznie w wahaczach ?? :(

U mnie dało rade nimi ruszać , nie sprawdzałem wszystkich tylko może ze trzy pierwsze i dałem spokój

Opublikowano

Dzisiaj dotarły do mnie MS. Tak z ciekawości sprawdziłem sobie wszystkie sworznie i okazalo sie, że wszystkie oprócz jednego ruszają sie na prawo i lewo. Tylko jeden jest taki co siedzi bardzo mocno i nie idzie nim obracać. Mam pytanie jak powinny być zamocowane sworznie w wahaczach ?? :(

do mnie jak dotarły MS-y to wszystkie sworznie siedziały sztywno i nie dało się nimi ruszyć bez użycia dużej siły.

Niech się jeszcze inni wypowiedzą, ale na mój rozum to ja bym takich nie zakładał.

Z tych wahaczy co wyjąłem, jeden zachowuje się tak jak Twoje nowe (a mój przejechał około 50tyś.)

Opublikowano

Powinny siedziec sztywno ... jak lataja luzno to nie za fajnie :>

Opublikowano

dokładnie załóż coś porządnego, podobno ruville bardzo polecają mechanicy i chyba takie założe cena 1100 a co powiecie na temat tych okazyjnych lemów.. za 1050 :mysli: /allegro/

Ja od Reuvilla wolałbym już założyć FEBI

Opublikowano

moim zdaniem sworznie maja obracac sie normalnie pod naciskiem dłoni

w moich LEM wszystkie obracały sie normalnie

w aso jak kumpel kupował też to pracowało swobodnie

Opublikowano

no pod naciskiem owszem ale nie luzno...

Opublikowano

CZYLI JEST OK :) DZIEKI PANOWIE :hi:

Opublikowano

Panowie a jak tak czytam te posty o tych MS itp ... Dac 700 zl i nie wiadomo naco sie trafi... Wiec co powiecie na jakies tanie badziewka ? Wystarczy jak przeletaja mi 15 tys :) Jakies powiedzmy za 500 zl :] Wychodzi na to ze ten sam stopien zagrozenia ;)

PS : dlatego tanie ze je 15 tys bede robil 1,5 roku to raz, dwa ze wymieniam sobie sam wiec tego nie licze , trzy ze nie wiadomo kiedy mi strzeli do lba sprzedawac A4 wiec nie bede pakowal 1400 zl w zawieszenie :) Ktos tu pozytywnie sie wypowiadal o kraftach ? :)

:hi:

Opublikowano

Jesli chodzi o MSy załozylem je w styczniu tego roku,jak narazie po przejechaniu 13 tys.km jest dobrze nic nie stuka, dobrze sie prowadzi, poki co nie powiem złego słowa o nich :good: , zobaczymy dalej jak dociagne na nich do 40 tys to bede zadowolony, oby tak dalej :evil:

Opublikowano

Mam takie pytanko czy jesli mam luz na wahaczu i stuka mi na nierownosciach to czy powinno to byc w jakis sposob wyczowalne przy kreceniu kierownica na maxa w miejscu??

Kupowac lacznik stabilizatora ...mam zamiar wmienic jeden wahacz prawy przod

Dopisuje kolejne pytanie....jaka powinna byc srednica stozka przod dol wahacza?????

Chodiz mi o konkretnie 96 rok tdi. Tak patrze na allegro te co kolega kupil Dachstein-a aja 18 a te drugie MS po moim zapytaniu maja 21, ale koles mi pisze ze ma rozne srednice wiec jaki bedzie pasowal do mojej...jaki brac ...niechce pozniej odsylac

Opublikowano
Dachstein, pisałem już. Tanie i dobre

nic bardziej mylnego 15-18 tyś LIPA!!!

Opublikowano

mi 15-18 tys starczy na poltorej lub dwa lata :P I nie wiem czy do tego czasu jeszcze bede mial A4 :) Wszystko kwestia potrzeb :)