Maniusiek28 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Po ostatniej rozmowie z byłym właścicielem mojego auta okazało się że zapomniał mi wspomnieć że mam zamontowany Korektor siły hamowania tylko nie potrafi mi wytłumaczyć gdzie,coś z małym pokrętełkiem.Co to z cholerstwo jest , co daje i gdzie tego szukać w moim aucie?
moskal Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 a czsem nie chodzi ci o "korektor" ??????
Grafit Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Najprawdopodobniej chodzi o urządzenie które rozdziela siłę hamowania między przednie a tylne koła. Gdybyś tego nie miał to przy wciśnięciu pedału hamulca na tylne i przednie koła działaby taka sama siła co spowodowałoby szybkie zablokowanie kół z tyłu i obrót auta. Korektor dba o to żeby np. 70%siły poszło na przód a 30 na tył. Mowa oczywiście o aucie bez ABS.
Maniusiek28 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2010 a czsem nie chodzi ci o "korektor" ?????? faktycznie fatalna pomyłka.....masz rację "korektor"
wrclaguna Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 moze cos takiego ..tylko moze schowany jest gdzies http://www.re5pect.pl/index.php?products=product&prod_id=3247
piotrsob1 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Korektor siły hamowania powinien być w każdym aucie i działać niezależnie od woli właściciela :gwizdanie: , u Cebie chyba jest inaczej i do regulacji masz pokrętło...........
Maniusiek28 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2010 może i powinno u mnie jest coś takiego z pokrętłem jak kolega pokazał w linku z Re5pect
spetsnaz Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 może i powinno u mnie jest coś takiego z pokrętłem jak kolega pokazał w linku z Re5pect jakim cudem i gdzie?
GRYFI Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 a nie jest to przypadkiem przy tylnej osi?
Dev Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 a nie jest to przypadkiem przy tylnej osi? a jest, jest..... w starym polonezie, fiacie 125p... :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: :polew: :polew:
GRYFI Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 a nie jest to przypadkiem przy tylnej osi? a jest, jest..... w starym polonezie, fiacie 125p... :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: :polew: :polew: miałem na myśli zawias.
Rekomendowane odpowiedzi