zenonw Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Witam , mam padnięty katalizator i teraz wymieniać na orginalny czy można to czymś zastąpić . Problem polega na tym że mam DPF który pracuje poprawnie Czy ktoś przerabiał temat ?
fotograf87 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 moze ja sie myle, moze nie .. jesli tak to mnie poprawcie... w BPW masz filtr czastek stałych czyli DPF, wiec nie masz wcale odzielnego katalizatora, bo katalizatorem jest jednoczesnie ten filtr
piotrsob1 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 moze ja sie myle, moze nie .. jesli tak to mnie poprawcie... w BPW masz filtr czastek stałych czyli DPF, wiec nie masz wcale odzielnego katalizatora, bo katalizatorem jest jednoczesnie ten filtr Dokładnie, DPF pełni funkcje filtru i kata
azev17 Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 Kumpel ma ten sam problem w A6 2.OTDI, czyścili mu to gdzies zainwestował 1500zł, pojeździł 3 miechy i kiszka, auto nie pojedzie, przepalał wysokim obciązeniem ale nic to nie daje, zakup oryginalnego to wydatek ok 7 tys.zl-masakra. Nie wiem co bedzie z tym robil ale cos mowil ze sa jakies sposoby ominiecia tego filtra czastek stalych.
trzeciaq Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 3 bieg i 100-120km/h niech pojedzi, traske zrobi 200km i sie sam przeczysci
GRazny Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Kumpel ma ten sam problem w A6 2.OTDI, czyścili mu to gdzies zainwestował 1500zł, pojeździł 3 miechy i kiszka, auto nie pojedzie, przepalał wysokim obciązeniem ale nic to nie daje, zakup oryginalnego to wydatek ok 7 tys.zl-masakra. Nie wiem co bedzie z tym robil ale cos mowil ze sa jakies sposoby ominiecia tego filtra czastek stalych. do Rogala i do piachu z tym... przy okazji wirus w cenie...
david_n Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 Kumpel ma ten sam problem w A6 2.OTDI, czyścili mu to gdzies zainwestował 1500zł, pojeździł 3 miechy i kiszka, auto nie pojedzie, przepalał wysokim obciązeniem ale nic to nie daje, zakup oryginalnego to wydatek ok 7 tys.zl-masakra. Nie wiem co bedzie z tym robil ale cos mowil ze sa jakies sposoby ominiecia tego filtra czastek stalych. do Rogala i do piachu z tym... przy okazji wirus w cenie... Sprawdzilbym najpierw czy np sprezarka nie leje. Polecam do silników z DPF'em lać zwykły ON a nie jakieś vervy itp bo przez te paliwa szybciej się filtr zapycha..
Patrox Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 W tej chwili jest juz prawie powszechne usunięcie fap wie jak masz wydac na drugiego to usun go mechanicznie i softowo i po problemie.
Rekomendowane odpowiedzi