Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta co na dachu wystarczy - ona jest pod telefon, ale skoro nie uzywasz to 8tylko zmien obudowe wtyczki z brazowej na niebieska i bedzie smigac

Ja mam ta dachowa z trzema kabelkami - navi, telefon i webasto

Bluetooth uzywam

Antena na dachu jest od instalacji mobilnego/samochodowego telefonu bądź instalacji ze stojakiem Cullman pod adaptery. Jak korzystasz tylko z BT to telefon wykorzystuje swoja antenę więc ta antena GSM jest ci w zasadzie zbędna. Jeśli podpinasz tel. pod instalację to dla lepszego odbioru/większego zasięgu tel. wykorzystuje antenę z dachu.

Najprościej tak jak piszą - kupujesz antene GPS magnetyczna i przyklejasz ją do nadwozia za zegarami - blisko i praktycznie problemów z odbiorem nie zauważyłem.

3-4x może drożej wyjdzie cię zakup ori dachowej anteny 3 lub 2 funkcyjnej (tzn GSM+GPS lub GSM+GPS+webasto)[br]Dopisany: 31 Sierpień 2011, 12:03_________________________________________________

Adadur tak ma być. Nawet moja stara rns-d bez problemu uruchomiła tms w R. Czeskiej. Rns w poprzedniej a4 bez problemu uruchamiał tms w DE, nawet szukał objazdów dla zakorkowanych odcinków. :kox: :kox: :naughty:

Dzięki myślałem ze TMC wymaga dodatkowych modułów anten itp itd

i w DE faktycznie chyba to działa bo pokierowała mnie przez miasto (Hamburg) zamiast główna drogą na tunel pod Elbą, który za dnia jest zawsze zakorkowany.

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 803,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie wiem jak to jest z ale w mojej starej B6 RNS E 2010 dziala mi TMC :) Jechalem kiedys w kierunku Krakowa i mialem chyba ze dwa komunikaty o utudnieniach .

Na FISIE z tego co pamietam mialem zielona ikonke TMC

44513635.jpg

Opublikowano

Mi zaczeło działać nad morzem - jechałem do Dębek i w karwi JEB ... zmieniło się na zielono ... po 5 km wyłaczyło sie i tyle z niego korzystałem :mysli:

Opublikowano

u mnie byla ostatnio przekreslona wiec chyba nie dziala

Opublikowano

czasem dziala, mi tu lapie z niemiecka czasem chyba satelite bo mi sie wlacza czasem

Opublikowano

na a4 pomiedzy krakowem a wroclawiem TMC dziala (moze nie wszedzie ale sie pojawia). ogolnie w polsce jest z tym slabo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panel klimatronika o numerze A4 8E0 820 043 BM nadaje sie ?

W opisie jest model panelu z końcówką AD ale nie jest napisane czy BM jest z b7, czy może się nadać ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Panel klimatronika o numerze A4 8E0 820 043 BM nadaje sie ?

W opisie jest model panelu z końcówką AD ale nie jest napisane czy BM jest z b7, czy może się nadać ?

Pozdrawiam

8E0 820 043 BM jest do B7 :)

Opublikowano

Trochę za dużo wyrezałem tunelu przy przeróbce.....;D

Ma ktoś numer tunelu 2 dinowego ? :)

Ewentualnie informacje, jak rozpoznac 2 dinowy tunel ? [br]Dopisany: 19 Wrzesień 2011, 10:08_________________________________________________Tunel już opanowałem sam :)

Teraz pozostaje kwestia podpięcia zestawu głośnomówiącego który posiadam.

Jest to zestaw FWD, z tego co wiem to współpracuje z RNS-E.

Mam schemat od strony zestawu do którego link podam niżej ale nie wiem, w jaki piny wpinać się od strony RNS-a.

Czy ktoś już to przerabiał ?

http://cms.fwd-online.de/downloads/Bedienungsanleitung/Audio%20com/Audio%20com%20GB.pdf

Opublikowano

jeśli to naprawde współpracuje z rnsem , mam tu na myśli slyszalność rozmówcy z głośników rns-a to połączenie wyglądało by tak:

oczywiście plus (po stacyjce) przy rnsie takiego nie znajdziesz więc pozostaje szukać ze stacyjki (można by jeszcze z pinu 10 kostki B tylko z tego co pamiętam jest tam koło 10-11 v , niewiem czy odpali to urządzenie :mysli:) ewentualnie jeszcze pin 13 w kostce D , ale tam mogą być zakłócenia od suba :(

masa - możesz spod rnsa

mute - pin 11 kostka D

radio + - pin 12 kostka C

radio - - pin 6 kostka C

to radio + i radio - mam nadzieje że to właśnie wejścia na głośniki do rnsa

pinyrnsvh0.jpg

Opublikowano

Pany zablokowal mi sie rns-e.Pozyczylem od kolegi i nie mam piny.Odlicza teraz 60min.Mam program do kasowania pinu,ale nie chce odpalic.Kto szybko pomoze?

Opublikowano

..odczekaj z 30min , potem ładuj płytke z odblokowaniem navi :wink4:

Opublikowano

Mimo,ze kaze mi czekac 60 min,mam po okolo 30 wrzucic plytke?Tzn vagiem wymusic otworzenie ekranu i poprostu ja wlozyc i nic wiecej nie robic?

Opublikowano

Nie wyświetlają mi się kontakty z książki telefonicznej tylko jest non stop PLEASE WAIT . Jaka może być przyczyna że nie chce zrzucić mi kontaktów z tel na FIS-A ? :mysli:

Opublikowano

Odblokowane :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie pytanko

Mam Allroada z dołożonym RNS-E i widzę że mam złe kodowanie - 0402717 - druga cyfra jest zła, powinna być 5 dla Audi A6.

Niestety RNS-e nie łyka zmiany kodowania - używam VCDS 10.6.2 - co z tym zrobić?

I drugie pytanko - czy trzeba mieć RNS-E zakodowane na A4 żeby zmienić start screen?

Pozdro!

Opublikowano

co do zmiany ekranu masz w zwijaku w tym temacie wszystko opisane

4. dla bajeru możemy zmienić logo startowe ale ważna tu jest wersja softu...

-> Channel 018 (Startup Logo, sw US 0150+/EU 0500+)

0 - Default

1 - S3 (EU 0500+ only)

2 - S4 (EU 0500+ only)

3 - RS4 (EU 0500+ only)

4 - TT

5 - R8

Co do samej zmiany kodowania na a6 to chyba zależy jakiego masz rns-e .Poczytaj dobrze informacje w zwijaku.

Opublikowano

A ja zalozylem RNS z Exeo i teraz szukam odpowiedniego Firmware aby miec logo Audi i PL menu, czy ktos juz cos takiego przerabiał ??

Dodam, ze obecnie mam:

SW 0200

HW H03