Opublikowano 25 Lutego 201313 l karty max 2GB dla RNS-E z indexem192. Nowe RNS-E LED oznaczony jest indexem 193 i czyta do 32GB SDHC W instrukcji RNS-E, którą można pobrać tutaj: http://homepage.ntlworld.com/bah.bah1/RNS_manual_.pdf jest zupełnie inaczej napisane: karty maks. 256 MB, 400 plików i 256 folderów, ale to może dla starszych wersji. Możliwe, że jednak poszczególne wersje D, K, Q, T się czymś różnią W jakich autach był montowany RNS-E z indeksem 193?
Opublikowano 25 Lutego 201313 l RNS-E starszej generacji (te z indexem 192) czytają podobno 4GB ale SD nie SDHC, a jak zdążyłeś zauważyć takich kart jest bardzo mało. Powyżej tej pojemności dostępne są karty już w standardzie SDHC, których to RNS-E I generacji nie obsługuje. RNS-E z indexem 193 był montowany w Audi A3, audi TT, Lambo Gallardo, Seat Exeo. To całkiem nowe urządzenie pod względem hardware, software i obsługuje SDHC. U mnie bez problemu 2x32GB SDHC Class 10.
Opublikowano 25 Lutego 201313 l Co masz na myśli mówiąc starszej generacji? Czy tylko ledy czytają SDHC czy też zwykłe Rns-y?
Opublikowano 25 Lutego 201313 l Co masz na myśli mówiąc starszej generacji? Czy tylko ledy czytają SDHC czy też zwykłe Rns-y? tak, tylko ledowe obsługuje karty SDHC.
Opublikowano 25 Lutego 201313 l Czy navi z Exeo z indeksem 193 pasuje P&P do A4 B6? pasuje, u mnie właśnie taka siedzi
Opublikowano 25 Lutego 201313 l Szczęściarz, bo ciężko taką znaleźć... Możesz podać dokładny nr tej swojej?
Opublikowano 25 Lutego 201313 l Szczęściarz, bo ciężko taką znaleźć... Możesz podać dokładny nr tej swojej? fakt ciężko, bo tych aut mało a co dopiero wyposażonych w navi. nr 3R0 035 193 można kupić też leda z A3/TT i przełożyć panel ze starego RNS-E ale to też dodatkowe koszta
Opublikowano 25 Lutego 201313 l RNS-E starszej generacji (te z indexem 192) czytają podobno 4GB ale SD nie SDHC. Dokladnie, czytaja 4GB SD.
Opublikowano 25 Lutego 201313 l Szczęściarz, bo ciężko taką znaleźć... Możesz podać dokładny nr tej swojej? wcale nie ciężko bo Siemian co chwila ma ledowego rnsa , i na zamówienie tez mota co trzeba
Opublikowano 26 Lutego 201313 l Panowie a możecie podać czym jeszcze różni się wersja z EXEO? Da się ją tak zakodować, żeby zamiast logotypu Seata był logotyp Audi przy starcie? Z systemem BOSE współpracuje bez problemu, bo w EXEO też jest BOSE no nie?
Opublikowano 26 Lutego 201313 l Panowie a możecie podać czym jeszcze różni się wersja z EXEO?Da się ją tak zakodować, żeby zamiast logotypu Seata był logotyp Audi przy starcie? Z systemem BOSE współpracuje bez problemu, bo w EXEO też jest BOSE no nie? jak kupisz od siemiana to będziesz miał normalnie z softem Audi i to jeszcze RS4 ja tak mam różni się tym że zamiast przycisku cd/tv masz przycisk media , wyświetlacz ma dużo wiekszą rozdzielczość i jest na ledach czyli ciągnie mniej prądu , obsługuje 2x karty 32GB SDHC a nie tak jak w starszych 2x 2GB zwykłe SD, jak najbardziej jest pod BOSE bo też mam i naprawde gra super:) także podsumowanko wszystkich różnic na tacy
Opublikowano 27 Lutego 201313 l Witam, Mam zamiar zakupić RNS-E, obecnie posiadam Audi Concert CD by Grundig. Mam kierownice multiplikacyjną i wbudowany bluetooth z funkcją mowy. I teraz co potrzebuje dokupić aby zaminować RNS-E z navi 1.RNS-E 2. Kosz pod Navi taki kosz KOSZ RAMKA KIESZEN POD NAWIGACJE 2DIN AUDI B7 A4 (3047577681) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 3. Antena GPS ? Co oznacza RNS-E AISIN ?
Opublikowano 2 Marca 201313 l Witam,Mam zamiar zakupić RNS-E, obecnie posiadam Audi Concert CD by Grundig. Mam kierownice multiplikacyjną i wbudowany bluetooth z funkcją mowy. I teraz co potrzebuje dokupić aby zaminować RNS-E z navi 1.RNS-E 2. Kosz pod Navi taki kosz KOSZ RAMKA KIESZEN POD NAWIGACJE 2DIN AUDI B7 A4 (3047577681) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 3. Antena GPS ? To co napisałeś + adapter (przejściówka) anteny. Tunel dotniesz.
Opublikowano 2 Marca 201313 l Panowie dziś jestem po przymiarkach rns-e w aucie i nie wszystko działa, obecnie mam w aucie concerta i mf kierownice kierownica z rns-e działa,radio włącza/wyłącza się po stacyjce,informacje z radia,karty i zmieniarki wyświetlają się na fisie. co muszę zrobić żeby; 1. ściemniał się wyświetlacz po włączeniu świateł 2. pojawiały się informacje na fisie z navi(w górnej części fisa) 3. navi wyświetliło na całym fisie mam podpięte już can-l/can-h do concerta, czy to kwestia tylko kodowana ?
Opublikowano 2 Marca 201313 l Panowie dziś jestem po przymiarkach rns-e w aucie i nie wszystko działa, obecnie mam w aucie concerta i mf kierownice kierownica z rns-e działa,radio włącza/wyłącza się po stacyjce,informacje z radia,karty i zmieniarki wyświetlają się na fisie. co muszę zrobić żeby; 1. ściemniał się wyświetlacz po włączeniu świateł 2. pojawiały się informacje na fisie z navi(w górnej części fisa) 3. navi wyświetliło na całym fisie mam podpięte już can-l/can-h do concerta, czy to kwestia tylko kodowana ? STG 17 (Instrument cluster) -> Adaptation -> Function 10 -> Channel 62 Sprawdź czy masz tam zakodowaną wartość 21
Opublikowano 2 Marca 201313 l Panowie dziś jestem po przymiarkach rns-e w aucie i nie wszystko działa, obecnie mam w aucie concerta i mf kierownice kierownica z rns-e działa,radio włącza/wyłącza się po stacyjce,informacje z radia,karty i zmieniarki wyświetlają się na fisie. co muszę zrobić żeby; 1. ściemniał się wyświetlacz po włączeniu świateł 2. pojawiały się informacje na fisie z navi(w górnej części fisa) 3. navi wyświetliło na całym fisie mam podpięte już can-l/can-h do concerta, czy to kwestia tylko kodowana ? STG 17 (Instrument cluster) -> Adaptation -> Function 10 -> Channel 62 Sprawdź czy masz tam zakodowaną wartość 21 i tu jest problem z racji braku vaga dziś tylko sprawdzałem czy antena gps działa i jak się to będzie spisywać, jeszcze nie przyszedł mi adapter anteny więc jeszcze w aucie na stałe nie jest zamontowany ---------- Post dopisany at 18:04 ---------- Poprzedni post napisany at 18:02 ---------- a jeszcze aux-a za razem chce ogarnąć więc jeszcze z tydzień poleży w domu bo jeszcze gniazdko mi nie przyszło