Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czyli moge pakowac najnowsze mapy bez problemu.

Ok dzieki za info pozdrawiam!

Ewentualne problemy z odczytem mogą wystąpić poprzez zanieczyszczony laser, który z jednowarstwowymi płytami jeszcze sobie radzi ale żeby czytać 2-warstwowe laser skupia wiązkę i musi być czysta soczewka by czytał bezbłędnie. Trzeba mieć pewność że płyta z mapą jest właściwie nagrana. Gdyby były problemy, to należy laser przeczyścić (chyba że się już kończy, to tylko pozostanie wymiana).

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 801,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam

Panowie nie mogę połączyć się VAGiem z moim RNS-E. Poniżej komunikat jaki wywala VAG po próbie połączenia. W czasie próby łączenia w głośnikach słychać jakby stuki, co może być przyczyną braku łączności ??

https://drive.google.com/file/d/0BxslMi8cb1HXYVNpOEhjT3JqX0U/edit?usp=sharing

Sprobuj jeszcze innym programem - u mnie poprzez VAG 3.11 nie moglem sie polaczyc z RNS-E (slychac bylo tylko trzaski i komunikat jak u Ciebie). W VCDS Lite, tym samym kablem polaczyl sie za pierwszym razem.

Opublikowano

Panowie w złączu diagnost. podpinam się do lini K czy L bo już zgłupiałem.

Opublikowano

Super dzieki, a w liczniku to kostka zielona czy niebieska?

Panowie dodatkowe pytanie. Radio jeszcze nie przeszlo kodowania, CANy podlaczone, K-line podlaczone.

Podswietlenia brak - tak ma byc? Pojawi sie po kodowaniu dopiero?

I druga sprawa to radio jeszcze sie wylacza po 30 minutach a kolega wpisal pin zle 2 razy i teraz trzeba czekac 60 min.... Jak mam to zrobic zeby odblokowac radio teraz?

EDIT

Ok wiem juz ze kostka niebieska i piny 19 i 20

Ktory jest HIGH a ktory jest LOW?

Bo wiem ze juz zle podlaczylem na pewno bo sugerowalem sie innymi postami gdzie bylo o pinach 13 i 26 :/

Opublikowano

Zle podlaczyles cany i temu nie bylo podswietlenia. Co do pinu to musisz zapodac mu plytke teraz jesli nie znasz kodu

Opublikowano

Ok dzieki ;)

Jeszcze niech ktos podpowie ktory pin jest CAN HIGH a ktory CAN LOW.

Opublikowano

witam mam takie pytanie czy jest mozliwosc odblokowania rns-e czyli wpisanie kodu pin bez dzialajacego napedu dvd dodam ze kiedys byl wgrywany program do odblokowywania i wyswietla mi nr na dole ekranu cos AUZ.... z tym ze cztery ostatnie cyfry gdy wpisze to i tak wyskakuje zly pin a juz prubowalem wieeelu kombinacji, wiec mam nadzieje ze cos da sie z tym zrobic poniewaz kupic do tego naped to jak by kupic cale radio niemowiac ze naped jest mi potrzebny na tak raz na rok i to nie bardzo.

Opublikowano

Jest ktos z okolic pulaw lub lublina kto moglby ogarnac adaptacje i kodowanie rnse? Wszystko juz podpiete. Zostalo mi tylko to ;)

Opublikowano

Naped to tak 1/3 ceny radia :/ zawsze mozesz pozniej odsprzedac w razie czego

Opublikowano
Jest ktos z okolic pulaw lub lublina kto moglby ogarnac adaptacje i kodowanie rnse? Wszystko juz podpiete. Zostalo mi tylko to ;)

Mogę ci to ogarnąć w Puławach. Tylko musimy sie wcześniej umówić bo z czasem u mnie krucho. Jutro ok. południa by mi pasowało.

Opublikowano

To na PW ustalimy ;)

Opublikowano

Zmiana logo na Rs4-szukam nie nic-moze ktos pomoze.

Mam jedna z rs4 i chce w drugiej zmienic ale nie wiem w jaki sposob-bynajmniej nie znalazlem.

Opublikowano
Zmiana logo na Rs4-szukam nie nic-moze ktos pomoze.

Mam jedna z rs4 i chce w drugiej zmienic ale nie wiem w jaki sposob-bynajmniej nie znalazlem.

rozwin zwijak pierwszego posta jest napisane co i jak:wink:

to ja pomogę :hi:

-> Channel 018 (Startup Logo)

ważne żeby soft był powyżej SW:0500+ bo inaczej nie pójdzie

no i sobie ustawiamy wartość jaką chcemy:

0 - bez logo

1 - S3

2 - S4

3 - RS4

4 - TT

5 - R8

ważne jeszcze jest żeby nawi była zakodowana pod A4 jeśli chcesz zmienić na logo S4 lub RS4 bo inaczej nie pójdzie

Opublikowano

Witam

Nie mogę uruchomić SDS w moim RNSE,BT działa ok, mój soft 0750 spolszczony, mam soft z SDS 0750 i sam SDS 0660 i 0750, zmieniałem na kanale navi 97 z 0 na 1 i nic, ktoś pomoże jak to wgrać?

---------- Post dopisany 17-05-2014 at 15:36 ---------- Poprzedni post napisany 16-05-2014 at 23:10 ----------

Nikt nie wie co z tym zrobić?

Opublikowano

ale co znaczy że nie możesz uruchomić , nie wgrywa softu czy jak ?

Opublikowano

Soft 0750 to jest od jakich map?

Opublikowano

Soft 0750 jest to wersja polska (często z SDS), nie jest to ori soft dostępny z mapami. Na nim chodzą mapy z 0650 :wink:

Opublikowano

Panowie, czy RNS-E bez anteny diversity powinien normalnie odbierać stacje radiowe? U mnie jest bardzo kiepsko z odbiorem po przejściu z Chorusa. Wcześniej radio grało perfekcyjnie.

Opublikowano
Witam

Panowie nie mogę połączyć się VAGiem z moim RNS-E. Poniżej komunikat jaki wywala VAG po próbie połączenia. W czasie próby łączenia w głośnikach słychać jakby stuki, co może być przyczyną braku łączności ??

https://drive.google.com/file/d/0BxslMi8cb1HXYVNpOEhjT3JqX0U/edit?usp=sharing

Sprobuj jeszcze innym programem - u mnie poprzez VAG 3.11 nie moglem sie polaczyc z RNS-E (slychac bylo tylko trzaski i komunikat jak u Ciebie). W VCDS Lite, tym samym kablem polaczyl sie za pierwszym razem.

Witam,

kolego KANAL czy zmiana programu na VCDS Lite pomogłą połączyć się z RNS-E...

mam u siebie również taki sam problem, ponieważ polskim vagiem i vag-comem nie mogę się połączyć, a kabel mam niebieski jak się dowiedziałem z postu wyżej to chyba kabel OBD II.może w kablu tkwi problem...

próbowałem się też połączyć VIAKEN-em i z innymi modułami mogę się połączyć bez problemu, to z radiem, nawigacją, czy nagłośnieniem każda próba kończy się niepowodzeniem (obojętnie czy łączę się bez CAN BUS, czy z CAN BUS).

IMAG1123.jpg

nie wiem czy szukać przyczyny błędu połączenia po stronie radia, czy programu, czy samego kabla...??

A może to wina oprogramowania RNS-E?? mam PL menu i SW0750-może należy przywrócić ustawienia fabryczne i wrócić do SW0650??

IMAG1115.jpg

dzięki wszystkim za pomoc-pozdrawiam