marcin j Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zobacze jak spiszą się moje "miszelinki" maxi ice tej zimy, nie są już pierwszej nowosci. :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Cześć Nareszcie zima, moją Niunie tez ubrałem w zimówki. Śmigam na Goodyear Eagle UltraGrip GW-3 z ochraniaczem felgi. Narazie mało mogę powiedziec na ich temat(niewielki dystans) ale mysle ze bedą super. Może ktoś je ma i moze napisac cos więcej? Acha i jaki wysoki macie bierznik w tych oponach? Wydaje mi sie delikatny jak na 'zimówke' ale to tylko moje spostrzeżenie(są nowe- tak wygladają i tak powiedział 'gumiarz' ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 pierwsze wrazenia jak najbardziej pozytywne ... :one: Fulda Kristall Montero 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuszek Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 UG7 - na czarnej nawierzchni Ok!, ale śnieg błoto pośniegowe, lód, niestety jestem zawiedziony. Miałem dwniej polskie oponki - / tylko, że nie wytrzymały czasowo - po trzech latach zaczeły się wypaczać/ ale przy jezdzie po śniegu nie miały równych, a UG7 nie dorastają im do pięt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MorgothDBMA Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 ale byłem zaskoczony w weekend W wielu miejscach w których byłem prawie pewien że nie przejadę, to na dwójce dałem radę (ośką!!!), dodatkowo na wsi (nie mylić z WSI) wjechałem polną zaśnieżoną dróżką do domu (150 m od asfaltówki) - co prawda z wielkim trudem na jedynce ale jednak - łopata z bagażnika się nie przydała i nie ulgnęłem - wrażenia z ZIMÓWEK baaaardzo pozytywne (ach te stare czasy maluchem na łysych letnich) Co mnie zdziwiło to Audi - napęd przedni, niższe, cięższe radziło sobie na śniegu o niebo lepiej niż maluch (a wszyscy mi mówili że tym "niskim - sportowym? audi" wogóle nie dojadę nawet ulicami.... Duże plusy dla Pirelli Winter 185/65 R15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Nuszek tez miałem Dębice jakiś czas temu i rzeczywiście, jak jest śnieg to są świetne ale jak się robi mokro to można się na nich zabić :/ . Przy 100km/h na UG7 samochód przynjamniej nie ucieka do rowu po wjechaniu w kałuże, jak przy Dębicy. Ja ci muszę powiedzieć że wielkiej różnicy na śniegu między Dębicą Frigo a UG 7 nie widze ale za to na mokrym różnica jest dyrastyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hutto Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 dolacze sie do tematu Panowie powiedzcie ile mozna dac kasy za Dębice Frigo II 185/65/R15 po jednym sezonie uzytkowania? Mam do kupienia z pewnego zrodla od dosc dobrego znajomego mial je w pasacie ale niestey rozkwasil go i opony mu zostaly i chce je obchnac pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zależy jaki jest ich stan. Czy nie są uszkodzone po wypadku, starte od mocnego hamowania? Ile mm bieżnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamFox Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 u mie jest a raczej są 4- SAVA eskimo SII.........jak do tej pory spisują się rewelka niesą drogie (wybrane z forum za pomocą ludzi wypowiadających się na temat tychże opon) :smile: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonnen_x Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Czyli spokojnie podejdą na zimę 195/65/R15? mam teraz takie Pirelli Winter w Vectrze i zamierzam je sobie zostawić do przyszłego Audika. Tylko felgi trza będzie zmienić, bo mam 5x110... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dino Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Ja brykam na Michelin Pilot Alpin, powiem szczerze ze nie narzekam na tą oponkę , w miare cicha i narazie nie widze zbyt duzego zuzycia, jezdze juz drugi sezon i przejechane ma około 20.000km, także oponka OK, choć miałem kiedyś taką małą przygode, jechałem sobie na koleinach (snieżnych) i spadłem w koleine po czym chciałem wiechac spowrotem a tu przod wjechal a tył odjechał i pełny "Altonen" ESP nie pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soolek Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Czas chyba odświeżyć temat oponek zimowych :> Po przeczytaniu forum itd. skłaniam się ku UltraGrip 7 GoodYear'a, tym bardziej że jest korzystna cena na opony.com. Kilka pytań jeszcze przed zakupem: - Jak jest ze ścieralnością tych opon? Dużo ubyło po ostatniej zimie? - Jak się sprawują na mokrym i błocie pośniegowym (takie warunku panują zwykle w wawie, a tutaj najwięcej jeżdżę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TTom3k Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Tez mnie czeka wymiana oponek ...ale tylko 2 przednich ;] tylne uniwersalne ale w dobrym stanie wystarczyly ostatniej zimy wiec tej tez powinny Tak patrze na allegro i w paru aukcjach przeczytalem ze dobra cena ale tylko przed sezonem ....ile moge zaoszczedzic kupujac opony teras? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KICHOL Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Ja latam na oponach Nokian i nie zamienię ich na inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soolek Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Ja właśnie zakupiłem GoodYeary za 220/szt na Opony.com - jutro u mnie będą. To chyba dobra cena - wszędzie są po ok. 250, a na tam się co parę dni pojawia większa promocja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spetsnaz Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Michelin Alpin A3 195/65/15. Zadowolony.. mogę polecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziuniek Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 polecam opony :a4fan:NOKIA SA super wszystkie śniegi przejade testowalem je 2 lata po norweskich drogach :th:polecam bardzo :oklaski: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROMKALUKASZ Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Witam będę chciał pod konic pażdziernika zmienić opony na zimowe mylse o 195/65 r15 (aktualnie posiadam 205/55 R 16) Oto link do opon które chce kupić http://opony.com/opony/631_dunlop_sp_winter_sport_m3.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugo Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 No to kupuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Pozwalamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi